[КСК 2012] Химия и Биология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: [КСК 2012] Химия и Биология

Мнение от thegirl »

За участие в кандидатстудентските изпити се подават следните документи:
1. Заявление за участие в кандидатстудентските изпити;
2. Лична карта;
3. Квитанция за платена такса за участие в изпитите.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... itni_sesii

Заявлението за изпита не се купува, това е документът, който ти го попълват там.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
oddy
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от oddy »

dqvolito написа:
oddy написа:Така. Искрено се надявам да мога да обясня какво точно не ми е ясно. В момента съм в следната ситуация:
1.искам да кандидатствам медицина в су
2. балът ми засега от предварителните изпити е 33.5 (видях, че миналата година минималният на първо класиране е бил 34 и нещо)
3. също така миналата година местата са били около 54-5 (общо), а за тази година имало било предложение да са 65 (което е много добре)
4. от изпита по биология пред мен са 23ма, а колкото мен - 30; по химия повече имат 32ма, равна - 19.
5. до колкото знам тези с равен бал всичките се приемат като за едно място и после чакат да се записват???

та въпросът ми е, сега, с този ми бал имам ли шансове да се запиша, не само да ме приемат, и по-важно, как точно се запълват местата, т.е те на първо класиране могат да приемат да речем 60 души ( защото примерно 30 от тях са с равен бал) и в такъв случай как за бога 30 човека (приемаме, че всички искат да се запишат) делят едно място. пример - има общо 30 места за момичета - приети са 50 (и всички искат да се запишат ;) ), като между тях има много, които са с равен бал - как се определя, кои влизат и кои не?

ще се радвам на отговор, благодаряяя :) :) :)

С бал 33,5 шансовете ти не са никак малки, ако си момче. Но аз бих отишъл и на редовната сесия. 32 момчета ще приемат. Ако 32-рия човек е с бал 33,5 и има още 5 човека с този бал, ще приемат всичките 37 човека.
merci :) момиче съм и ке ходим на редовна сесия :). проблемът е, че в момента си карам втора година бакалавър във философския и сесийката идва, хаха :)
panta rei
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Нищо не намирам за старите изпити (от преди 2-3 години) по биология. Някой да помогне? Знам, че миналата година на предварителния се паднаха "нуклеинови к-ни" , а другата тема (която не се падна) беше от екология (симбиоза, конкуренция...)
Изображение

Изображение
Umbra
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Umbra »

ДА пълно 6 на матурата и 6 на дипломата общ бал 22.2 от 24 направо щях да падна от кеф като разбрах .Ся на 9 юли и изпит ще държа (на него надали ще изкарам много) и до ден 2 подавам документи за класиране с матурата дано ма приемат на първо класиране
itskindofafunnystory
В началото бе словото
Специалност: медицина

Мнение от itskindofafunnystory »

Здравейте, притеснявам се малко от факта, че имам много нисък бал: 31,26. Кандидатствам за медицина или фармация (желанията ми са в този ред). Чудя се дали ще успея да закача фармация при второ или трето класиране.
Аватар
clinical_dead
Вазов

Нямам представа. Фармацията е за първа година и нищо не се знае. Мога да ти помогна с информцията, че доста хора кандидатстват в МУ и ако са приети там се отказват от СУ, така че има шанс за раздвижване :wink:
Изображение

Изображение
itskindofafunnystory
В началото бе словото
Специалност: медицина

Мнение от itskindofafunnystory »

И аз на това се надявам по принцип. Но паралелно с това залягам над учебниците, за да си вдигна оценката на редовните. :)
Umbra
В началото бе словото

Мнение от Umbra »

няква идея кога почва учебната година че трябва да си оправя плановете
Аватар
clinical_dead
Вазов

Края на септември, началото на октомври. Падаше се 30 септември (петък) - беше откриване на годината, получихме си книжките и в понеделник (03.10) започнаха занятията. Аз намерих колегите си във вторник. Бях минала покрай правилната зала, но след като видях Миро реших, че това по-скоро са 4-ти курс :lol: :lol: :lol:
Изображение

Изображение
Аватар
oddy
В началото бе словото

Мнение от oddy »

а, нали няма как да се падне тема на редовния, същата каквато е била на предварителния?
panta rei
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Не се изключва, това което е било на редовния. Не се знае.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Umbra
В началото бе словото

Мнение от Umbra »

резултатите от класирането кога излизат ,гледам персонална информация има само за изпитите ,то и до класирането има достъп ако ти се пише но там като натисна "търсене" ми излиза само бяла страница http://ksk.uni-sofia.bg/klasirane/
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Първо класиране се обявява на 30-ти юли. :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
unleashedrage
В началото бе словото
Специалност: n/a

Мнение от unleashedrage »

Мога ли да ви попитам, дали оценките от изпита по Химия са излезнали вече, защото когато проверя резултатите на моя номер ми излиза само изпита по Биология.
Аватар
oddy
В началото бе словото

Мнение от oddy »

някой случайно да знае къде е отдел студенти на медицинския факултет... би трябвало да е в ректората, нали?
panta rei
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”