ЕСЕТО ПО ЛИТЕРАТУРА 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Che_Guevara, специално аз не твърдя нищо повече от това, което съм прочела в книжката...само че факт е малко или много, че това е университетско издание, че отпред пише, че е за хора, които ще канд с литература не някъде другаде, а именно в СУ...не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ... :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

по-приницп относно втория вариант на изпита по български език и литература пише, че кандидат-студентът трябва да напише аргументативен текст като не се уточнява дали есе,стихотворение и т.н. 8)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

everyday_ написа:не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ... :roll:
:lol: :lol: :lol:

Ами той човека си има собствено издателство :idea: :lol:
Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, който да интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.
При толкова много изисквания едва ли е есе :idea:

Аз съм го учил като дилаог м/у цитати... :idea:

П.П. Стихотворение - не ,но поема - по може... :wink: :wink: :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Kristinche написа:по-приницп относно втория вариант на изпита по български език и литература пише, че кандидат-студентът трябва да напише аргументативен текст като не се уточнява дали есе,стихотворение и т.н. 8)
:thumbright:

Абе само това ли момиче е чело справочника бе ?!?!?

Не разбирам за какви есета говорите и какво още дъвчете есе ли е, не е ли, Always с крилца ли е или без ?!?! :wink: :wink: :wink:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

jantex написа:
everyday_ написа:не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ... :roll:
:lol: :lol: :lol:

Ами той човека си има собствено издателство :idea: :lol:
да, знам че си има издателство...само дето акцентът на поста ми не падаше там :D
Аватар
M-Sun
В началото бе словото

Мнение от M-Sun »

Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, който да интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.

И пак някъде в справочника пише, че тази жанрова форма трябва да е от изучаваните в училище (най-общо казано).
- Mom, are we dead yet?
- No, son, but keep trying!
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

M-Sun написа:
И пак някъде в справочника пише, че тази жанрова форма трябва да е от изучаваните в училище (най-общо казано).
Ами те в училище се изучават всички жанрови форми... :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
sivoko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sivoko »

формулирането на проблема от кандидатстудента означава ли, че аз , преди началото на текста, трябва да напиша заглавие , т.е. сам да си формулирам тема и да започвам да я защитавам
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ако те не са формулирали, мисля че да
Аватар
_kris4eto_
В началото бе словото

Мнение от _kris4eto_ »

абе вие ако ги слушате тия злета... (ооопс!), резултатът не знам какъв ще бъде. Те казваха и че за литературата ти е достатъчно да учиш само от учебника, ама не е, нали? Някой правилно беше написал: "диалог м/у два цитата" :!: и както в Югозападния- свободен текст, ама в крайна сметка ти не знаеш какви са изискванията. Защото в крайна сметка всеки си има своя представа за свободния текст, ама проверяващите не се знае как ще го оценят :wink: Така че относно есето... продължавам да не съм съгласна...
*Идеята е да останеш в състояние на постоянно напускане, докато винаги пристигаш.Спестява запознанства и сбогувания*
FWWM

Мнение от FWWM »

Хмм...според Татяна Ангелова трябва да е есе и да не е хибрид м/у есе и съчинение. Т.е. пишете ли есе си пишете есе,а не го обвързвайте с авторите,чиито цитати са взети! :wink: Есе,,просто есе бе хора! :D
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Тотално съм съкрушена :cry: Първата тема беше ужасна просто! А за есето..какво да кажа...освен,че за Дебелянов бях чела 1 лист критика.КОментарите са излишни...Знам си оценката-2...за 9странички пълни с глупости,които даже аз не издържах да чета.. :evil:
Изображение
Аватар
raider
В началото бе словото

Мнение от raider »

ra4e^f написа:Тотално съм съкрушена :cry: Първата тема беше ужасна просто! А за есето..какво да кажа...освен,че за Дебелянов бях чела 1 лист критика.КОментарите са излишни...Знам си оценката-2...за 9странички пълни с глупости,които даже аз не издържах да чета.. :evil:
100 % съвпадение, дали е случайно? :D
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Какви теми се паднаха тази година на изпита по литература в СУ?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

sedrik написа:Какви теми се паднаха тази година на изпита по литература в СУ?
E не се ли поогледа малко :roll: Втората тема не я ли виждаш :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”