Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- IzkKka
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Ами, аз си подадох документите за класирането, обаче ме е страх да не е станало някакво объркване, защото ще се явявам на изпита по английски, но също така ще участвам и с матурата по Български.А на документа, който са ми дали пише конкурсни изпити матура по български език и литература.Дали всичко е точно?
-
Valentinaaaaaa
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: гр. Приморско ул. Бриз 23 А
Здравейте, имам един въпрос, който малко ме притеснява. Вчера ходих да си подам документите за класирането в СУ в един от оторизираните центрове в страната. Жената, която работи там, каза, че ако оградя двете матури, на които съм се явявала - БЕЛ и АЕ, ще ми се зачетат като оценка от кандидатстудентски изпит в случай, че изкарам по-ниска оценка на предстоящия такъв. И също каза, че ще се умножи с коеф. 3,както е при кс изпити, а не с коеф. 2, 5, както е при матурите. Вие знаете ли нещо по въпроса и можете ли да ми помогнете? Благодаря предварително! 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Коефициент 2,5 е.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
funshui
- В началото бе словото
- Специалност: нямам
- Адрес в галерията на СУ: funshui
Здравейте отново! Искам да Ви попитам - ако си внеса сумата по банков път, ще мога ли да се запиша за класиране на място в СУ, като представя бележката от банката, или ако искам да се записвам на място ще трябва и да платя на място? Поздрави 
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Да, само си носиш бележката от банката.funshui написа:Здравейте отново! Искам да Ви попитам - ако си внеса сумата по банков път, ще мога ли да се запиша за класиране на място в СУ, като представя бележката от банката, или ако искам да се записвам на място ще трябва и да платя на място? Поздрави
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Re: Един въпрос относно записването.
и тогава примерно ако са ме приели специалност номер 3 и аз не искам да се записвам и искам да изчакам второ класиране за да видя дали няма да си влезна специалност 1 и ако не влезна и на второ тогава изгарям ли и с специалност номер 3 дето са ме били приели ?california написа:Ако си приет в третото ти желание(примерно Психология), второто класиране се извършва на първите 2 специалности( номер 1 и номер 2), тези след третото ти желание не участват.merrick написа:Да ви питам ,примерно на първо желание сам писал специалност биология и после вече на там съм си писал и други специалности и ако на първо класиране не сам приет биология (дето съм я писал като най-желана) на второ класиране и на трето пак имам ли шанс и участвам ли пак с биология или вече остават само другите специалности и не стане ли на първо класиране с първото ми желание значи вече няма шанс и си остват само другите желания?
Благодаря ви
Т.е. имаш реален шанс да бъдеш приет Биология на второ класиране.
(п.п.Ако си приет нещо на първо или второ класиране НЕ участваш в трето класиране.То е само за тези, които не са приети на първите 2 класирания)
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
@funshui - можеш и по 2-та начина. Информация за "По банков път" (важи за такси за изпити и класирания)
@IzkKka - мисля, че всичко е наред(може би,защото още не си се явила на английския и затова не ти е записано), но за всеки случай може да им звъннеш и да питаш - (02) 9308 200
@IzkKka - мисля, че всичко е наред(може би,защото още не си се явила на английския и затова не ти е записано), но за всеки случай може да им звъннеш и да питаш - (02) 9308 200
ДС - 
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
Re: Един въпрос относно записването.
Като искаш да чакаш за 2-ро класиране, си депозираш дипломата в университета и така хем си запазваш мястото от 1-вото класиране, хем ще видиш къде ще си приет на 2-ро. Успех
.
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
-
vankodosev
- В началото бе словото
Въпрос свързан с прием
Здравейте, въпросът ми е, дали мога да вляза, в някоя от следните специалности: "Софтуерно инженерство", "Компютърни науки", "Информационни технологии", "Информатика" или "Информационни системи". Оценката от матурата ми по математика е 5.21, а от дипломата за 9-10-11-12клас по математика е: 5.50(средно). След като направих, няколко сметки стигнах до извода, че нямам шансове, но искам да чуя и мнения, на някой по-компетентен.
ПС: Ще се явя на изпита на 2-ро равнище, но нямам добри очаквания за него.
ПС: Ще се явя на изпита на 2-ро равнище, но нямам добри очаквания за него.
Здравейте, аз завърших 3ти курс Индология и искам да кандидатствам наново, както си му е реда за Тюркология (тъй като пропуснах частта с втората специалност), като си продължа последната година от Индология, т.е да ги карам и двете без да прекъсвам или зарязвам нещо.. Това възможно ли е? Ако да, изисква ли се специален документ, че вече съм държала изпит по английски, поне на този етап с документите за класиране? Много време мина, много промени
Все пак Чл. 7. (1) Студенти от Софийския университет “Св. Кл. Охридски” могат да кандидатстват по реда на този Правилник, като запазват студентските си права. това отговаря ли на първия ми въпрос?
Все пак Чл. 7. (1) Студенти от Софийския университет “Св. Кл. Охридски” могат да кандидатстват по реда на този Правилник, като запазват студентските си права. това отговаря ли на първия ми въпрос?
It ken bi don....i te taka! 
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
Какъв документ са ти дали? Аз имам само картонче, на което ми пише номера.IzkKka написа:Ами, аз си подадох документите за класирането, обаче ме е страх да не е станало някакво объркване, защото ще се явявам на изпита по английски, но също така ще участвам и с матурата по Български.А на документа, който са ми дали пише конкурсни изпити матура по български език и литература.Дали всичко е точно?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
-
Yakarova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Нали не бъркам като знам, че ако имаш на изпит 2ка, но си отбелязал и матура от съответния предмет ти взимат нея, без значение ако ти е 2ка на КСИ
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Взима ти се по-високата оценка, в твоят случай-матурата.Yakarova написа:Нали не бъркам като знам, че ако имаш на изпит 2ка, но си отбелязал и матура от съответния предмет ти взимат нея, без значение ако ти е 2ка на КСИ
ORIGINAL FORUM PROFILE
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: Имам ли шанс?
Съветвам те да запишеш Логопедия или ФВС, там (спициялно) поне няма да ти се налага да пишеш много =)
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Saex_Conroy
- В началото бе словото
- Специалност: космонавтика
Въпрос относно Социална Педагогика
Здравейте и се извинявам, ако темата ми не е в подходящата секиця.
Въпросът ми е следния. Имам желание да уча Социална Педагогика, и от това, което знам, след завършването се става социален работник/педагог. Това на мен не ми трябва. Интересувам се дали след завършването на бакалавър Социална Педагогика, мога да специализирам нещо от сора на Връзки с Обществеността или Журналистика. Желанието ми е да работя като журналист, а защо не искам да запиша Журналистика, не ме питайте.
Благодаря ви!
Въпросът ми е следния. Имам желание да уча Социална Педагогика, и от това, което знам, след завършването се става социален работник/педагог. Това на мен не ми трябва. Интересувам се дали след завършването на бакалавър Социална Педагогика, мога да специализирам нещо от сора на Връзки с Обществеността или Журналистика. Желанието ми е да работя като журналист, а защо не искам да запиша Журналистика, не ме питайте.
Благодаря ви!