Стихотворение на изпита по Журналистика ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Re: Стихотворение на изпита по Журналистика ?
Мила, малко е объркано.Аз писах писмо, което не есе на първата сесия, и ми писаха 5.Моя позната писа разказ, което пак не е есе, и получи 4.Хора, които писаха нормално и сковано журналистическо есе, получиха 2.Формата на писане е свободен.Поне аз така го разбирам, а и авторът на темата е добавил, че е писал и есе, към поезията си.Затова всичко е много относително.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
поезия.. 
ще ме уморите..
Иначе наистина.. като излезе оценката, ще се разбере..
ще ме уморите..
Иначе наистина.. като излезе оценката, ще се разбере..
la douleur exquise
- california
- Писаружяк
Е момчето може да го чувства като поезия.Никой не знае....току виж е новият Яворов
Не му сечете ентусиазма.Давай приятелю-разбий ги !!!!!
ORIGINAL FORUM PROFILE
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
В сферата на градските легенди съм чувала за стихотворения, които са били оценени с отлична оценка. Честно казано, не го вярвам.
На нашия изпит Весела Табакова ни каза да се въздържаме от писането на стихотворения. Уж го каза на майтап, ама аз поне - ако съм на мястото на проверяващите - бих видяла в подобен опит единствено стремеж към оригиналничене и бих порязала автора много лошо. Та затова и не би ми хрумнало да пиша стихотворение на изпита, освен ако не ме осени толкова брутално яка идея там, на място, че да реша, че си струва да рискувам всичко и да се пробвам.
Разбира се, имайте предвид, че по мое време имахме само един опит. Не като при вас. Ако имах 2 опита и си бях изкарала моето 5.25 на първия, по време на втория сигурно бих написала и хайку (сега се замислих, че ако съм проверяващ и някой ми предаде лист със само едно хайку, ама смислено и добре написано, бих му светнал шестица одма: иска се адски много кураж да го направиш, а хайкуту съдържа много информация в изключително малък обем, което си е ключово и в журналистиката. Да, определено бих го оценила високо. Ама хайку, а не: "Изсякоха горите ни/продадоха жените ни/без бъдеще децата ни..." и разни рап-напъни, подробно разливащи се на 3 страници, да речем).
На нашия изпит Весела Табакова ни каза да се въздържаме от писането на стихотворения. Уж го каза на майтап, ама аз поне - ако съм на мястото на проверяващите - бих видяла в подобен опит единствено стремеж към оригиналничене и бих порязала автора много лошо. Та затова и не би ми хрумнало да пиша стихотворение на изпита, освен ако не ме осени толкова брутално яка идея там, на място, че да реша, че си струва да рискувам всичко и да се пробвам.
Разбира се, имайте предвид, че по мое време имахме само един опит. Не като при вас. Ако имах 2 опита и си бях изкарала моето 5.25 на първия, по време на втория сигурно бих написала и хайку (сега се замислих, че ако съм проверяващ и някой ми предаде лист със само едно хайку, ама смислено и добре написано, бих му светнал шестица одма: иска се адски много кураж да го направиш, а хайкуту съдържа много информация в изключително малък обем, което си е ключово и в журналистиката. Да, определено бих го оценила високо. Ама хайку, а не: "Изсякоха горите ни/продадоха жените ни/без бъдеще децата ни..." и разни рап-напъни, подробно разливащи се на 3 страници, да речем).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Верджиния Георгиева
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
252 зала?С Генка Шикерова?Denislav написа:Да и в моята стая казаха същото. Даже минали години ми казаха приятели имало стихотворения и на изпита по философияВерджиния Георгиева написа:Една от квесторите заяви изрично-нищо друго,освен проза!![]()
Виж,ако на устния кажеш някое стихотворение тогава така ще се шашнат,че ще са само за снимка хаха
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Аз бях там, седях на втория ред най вляво и по едно време се изсмях супер брутално заради пича с прозореца / художника, където "има хлад".
- Верджиния Георгиева
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Хаха,спомням си го-"на мен ми влиза хлад"Nemalp написа:^ Аз бях там, седях на втория ред най вляво и по едно време се изсмях супер брутално заради пича с прозореца / художника, където "има хлад".
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
- kori
- Постоянно присъствие
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не, на изпит по журналистика не пишем стихотворения, а ако го правим, после не питаме дали е било добра идея.
- velichkov
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И след такава дискусия ... каква оценка е получило стихотворението ? 
A man's dreams are an index to his greatness !
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
И на мен ми е любопитно 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations