[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
lilinda
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от lilinda »

Даа ясно ми е, че се изисква търпение.. и аз миналия път проверявах резултатите на ден може би по 100 пъти :Д Просто нямам търпение да разбера дали сега оценката ще е по- висока от предишната. .
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Аз не съм ходил на предната сесия на изпит по журналистика и сега ми е дерт голям да разбера оценката си. Иначе, мога да се "похваля" с една двойка и една тройка по История и БЕЛ.

Понеже си имах основателни причини за втората сесия силно се надявам на по-високи оценки : ) !

Хора, как интерпретирахте темата, в каква форма писахте ?

ПС: към California и всички замесени - Вие срещнахте ли се ?!
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

California се срещна с двама човека от форума.Както КАЗАХ, пред паметници, сгради, фонтани и метра имаше много хора и освен ако не носех табела с надпис ''California-su forum'', нямаше как да се познаем.
......
Иначе аз писах писмо от Любовта до Парите(като ИЗРИЧНО подчертах, че не всичко е за продан).Обаче мисля, че СУ ще ме ''ръцне'' с някоя 2-ка...
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
lilinda
В началото бе словото

Мнение от lilinda »

Аз писах за Закона за горите, продажните медии (скандалът с BTV), трафикът на хора, Алкохолния туризъм и ACTA,но да си призная не съм много доволна от себе си и се опасявам, че и мен ще ме "ръцнат" с 2-ка ;д
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
aleksandrinav
В началото бе словото

Мнение от aleksandrinav »

И аз се бях засилила да включвам скандала с BTV,обаче някой беше споменал,че факултетът има договор с точно тази медия и го сметнах за прекалено рисковано...някой да знае дали наистина е така ? :|
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

BTV дори не отрази, че имаме изпит.Всяка година имат мащабни репортажи за кандидат-студентите на НАТФИЗ, а при нас(нито на първата изпитна сесия), нито сега, нямаше и минута репортаж.
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от SevenDayS »

california написа:BTV дори не отрази, че имаме изпит.Всяка година имат мащабни репортажи за кандидат-студентите на НАТФИЗ, а при нас(нито на първата изпитна сесия), нито сега, нямаше и минута репортаж.
И какво да репортира? Как от всички 900 кандидат-студенти, 600 не знаят защо са се записали или да покажат как 70 % от кандидат-журналисти са не грамотни, нямат логическо мислене и не могат да напишат свързан текст? Докато изпитите в НАТФИЗ са си все още сериозни, записалите се за него се готвят от години и знаят защо отиват. В театралната акедения се твори изкуство от хора, пълни със желание....
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Аз пък си започнах произведението с диалог. :lol: Ще видим какво ще стане.
Аватар
bekss
В началото бе словото
Специалност: Право редовно

Мнение от bekss »

До колко часа работи записването ... казаха ми че до 17 ? :queen: :queen:
Право редовно - I курс, 1-ви поток

Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

SevenDayS написа:
california написа:BTV дори не отрази, че имаме изпит.Всяка година имат мащабни репортажи за кандидат-студентите на НАТФИЗ, а при нас(нито на първата изпитна сесия), нито сега, нямаше и минута репортаж.
И какво да репортира? Как от всички 900 кандидат-студенти, 600 не знаят защо са се записали или да покажат как 70 % от кандидат-журналисти са не грамотни, нямат логическо мислене и не могат да напишат свързан текст? Докато изпитите в НАТФИЗ са си все още сериозни, записалите се за него се готвят от години и знаят защо отиват. В театралната акедения се твори изкуство от хора, пълни със желание....
Аз не съм съгласен с теб.Наистина има хора, които отиват без цел и посока, но все пак това е най-голямата телевизия в България....всички други медии отразиха събитието.Лично според мен беше нелогично.Щом в една страна актьорът е по-високо оценен от журналиста, то тогава самата страна е един театър.
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе какъв по-точно договор си представяте да има ФЖМК с БиТиВи? А дори и да е така, текстовете на вашите есета няма да се разпространяват, та да има опасност да уронят нечий престиж. Още повече, че евентуален договор (дето още не мога да си го представя какъв би могъл да бъде) не ви лишава от възможността (и правото) да си кажете мнението, нито прави проверяващите - коне с капаци. Ако засегнете някакви техни лични убеждения - да, това вече би могло да ги накара да реагират остро и това да се отрази в оценката... ама договор с БиТиВи? Плийз...

Но ако сте изпапагалствали 5 изречения за Закона за горите от медиите, без да сте наясно за какво иде реч, и аз бих ви завъртяла двойка. Не заради договор с дадена медия. Вижте... аз познавам огромна част от проверяващите (да не кажа и всички, просто не знам кои от факултета ви четат работите) - преподавали са ми през годините и мога да ви гарантирам, че става дума за съвършено различни хора, които биха видяли в едно и също изречение различни неща. Ако за един това изречение е оригинално, за втори ще бъде клише, а за трети - опит за оригиналничене. Ако един търси повече опиране във фактите, когато се говори за дадено явление, друг би търсил по-скоро личната ви позиция.

Предвид горното - спрете да се шашкате. Каквото е зависило от вас, сте го направили. Оттук нататък зависи при какви проверяващи е попаднала работата ви, а също и с кой крак са станали от леглото днес, да речем. Винаги има субективен фактор, така че е безпредметно да се стресирате повече. Наближава ви устният... а там какъв купон е...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

Аз включих и музикалния бизнес в България,като за основа използвах едно от предаванията на "Хрътките" за това кога вдъхновението се превръща в плагиатство и невероятно малоумното изказване на Анелия,че "творците понякога се изчерпват и тогава какво правят?Копират.".Музиката в тоя бранш вече се е превърнала от изкуство в стока и всеки създава,без значение какви извращения,само за да има какво да продава...
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

Търговецът на кристал написа:Абе какъв по-точно договор си представяте да има ФЖМК с БиТиВи? А дори и да е така, текстовете на вашите есета няма да се разпространяват, та да има опасност да уронят нечий престиж. Още повече, че евентуален договор (дето още не мога да си го представя какъв би могъл да бъде) не ви лишава от възможността (и правото) да си кажете мнението, нито прави проверяващите - коне с капаци. Ако засегнете някакви техни лични убеждения - да, това вече би могло да ги накара да реагират остро и това да се отрази в оценката... ама договор с БиТиВи? Плийз...

Но ако сте изпапагалствали 5 изречения за Закона за горите от медиите, без да сте наясно за какво иде реч, и аз бих ви завъртяла двойка. Не заради договор с дадена медия. Вижте... аз познавам огромна част от проверяващите (да не кажа и всички, просто не знам кои от факултета ви четат работите) - преподавали са ми през годините и мога да ви гарантирам, че става дума за съвършено различни хора, които биха видяли в едно и също изречение различни неща. Ако за един това изречение е оригинално, за втори ще бъде клише, а за трети - опит за оригиналничене. Ако един търси повече опиране във фактите, когато се говори за дадено явление, друг би търсил по-скоро личната ви позиция.

Предвид горното - спрете да се шашкате. Каквото е зависило от вас, сте го направили. Оттук нататък зависи при какви проверяващи е попаднала работата ви, а също и с кой крак са станали от леглото днес, да речем. Винаги има субективен фактор, така че е безпредметно да се стресирате повече. Наближава ви устният... а там какъв купон е...
Исках да попитам-нали само комисията и изпитвания са в една стая?Не влизат по няколко души или нещо от сорта?
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Да, споко - one-on-one сте. По-скоро one-on-three, де, но мисълта ми е, че няма други кандидати в същата стая с вас в момента на изпита. Поне по мое време (Мойсеево) беше така.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
KristinaNesheva
В началото бе словото

Мнение от KristinaNesheva »

Търговецът на кристал написа:Да, споко - one-on-one сте. По-скоро one-on-three, де, но мисълта ми е, че няма други кандидати в същата стая с вас в момента на изпита. Поне по мое време (Мойсеево) беше така.
Aко обичаш,сподели с напористите кандидат-журналисти как е протекъл изпитът ти.Каква оценка си получил,какви тема са ти се паднали,бил ли си супер оригинален и говорил ли си като някой професор или просто си бил обикновен млад човек,изразяващ своите възгледи по възможно най-обикновения начин?И такива неща..все пак да добием някаква бегла представа за това какво ни очаква...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”