[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от macharok »

Верджиния Георгиева написа:Това е някаква страшна схема за печелене на пари!Не е човешко-едва ли не за 10 бели листа да платиш почти 100лв...
Да бе, а после тия 10 листа сами си се преглеждат, оценяват, класират...
Нали знаете, че няма безплатен обяд. :lol:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

lilinda написа:За съжаление винаги е било така! На първо място са парите, след това нашите интереси ( да не кажа дори, че ИЗОБЩО не ги вълнуват) ... :(
Извинявай, но наистина никой не се вълнува от вашите интереси. Държавата не е длъжна да ви предоставя образование (субсидирайки университетите), но го прави, понеже има нужда от квалифицирани кадри.
Университетите предлагат образование, вие търсите образование - съоветно каква цена бихте платили за това? Седнали сте да се тръшкате за едни 100лв, дето и една минимална работна заплата не са. В университетите в други държави и кандидатстването, и самото обучение ви излизат пъти по-скъпо, а вие се вайкате, при условие, че ви излиза почти без пари.

Please grow up and welcome to the real world.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

...и силно се съмнявам да ви изкарат резултатите до 7-ми (някой питаше). Днес се наложи да мина за по-пряко през двора на факултета и видях някаква бележка на вратата, пък аз все ги чета (изкривяване някакво) - и там пишеше, че достъпът до определени части от ФЖМК и кабинети в него е забранен за външни лица до - струва ми се (и дано не ви лъжа) - 8 юли поради работата на проверителите от КСК. Сложете след това още 2-3 дни, докато се качат резултатите и бих казала, че можете да ги очаквате към 10 юли. Не знам кога ви е устният, но не бих разчитала да се качат преди 9-10 юли.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

Etiainen написа:
lilinda написа:За съжаление винаги е било така! На първо място са парите, след това нашите интереси ( да не кажа дори, че ИЗОБЩО не ги вълнуват) ... :(
Извинявай, но наистина никой не се вълнува от вашите интереси. Държавата не е длъжна да ви предоставя образование (субсидирайки университетите), но го прави, понеже има нужда от квалифицирани кадри.
Университетите предлагат образование, вие търсите образование - съоветно каква цена бихте платили за това? Седнали сте да се тръшкате за едни 100лв, дето и една минимална работна заплата не са. В университетите в други държави и кандидатстването, и самото обучение ви излизат пъти по-скъпо, а вие се вайкате, при условие, че ви излиза почти без пари.

Така е-или ще платим и ще учим,или не-наша работа.Истинският свят е този,в който повечето хора се тръшкат за 100лв.,но пораснали или не-вътре сме.
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Търговецът на кристал написа:...и силно се съмнявам да ви изкарат резултатите до 7-ми (някой питаше). Днес се наложи да мина за по-пряко през двора на факултета и видях някаква бележка на вратата, пък аз все ги чета (изкривяване някакво) - и там пишеше, че достъпът до определени части от ФЖМК и кабинети в него е забранен за външни лица до - струва ми се (и дано не ви лъжа) - 8 юли поради работата на проверителите от КСК. Сложете след това още 2-3 дни, докато се качат резултатите и бих казала, че можете да ги очаквате към 10 юли. Не знам кога ви е устният, но не бих разчитала да се качат преди 9-10 юли.
И аз чета винаги такива бележки :mrgreen: Иначе аз мисля, че е съвсем логично проверяването да трае по-дълго.Ако е вярна максимата, че на първия изпит пишат 2-ки, заради парите на втория изпит, то тогава е нормално, този път есетата да се проверяват по-дълго и по-обстойно.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
shannna
В началото бе словото
Специалност: -
Курс: кандидат-студент

Мнение от shannna »

A знаете ли дали може да се кандидатства и с матура,и с изпит? Защото в някои университети искат още преди да е минал изпитът да кажеш с какво ще кандидатстваш,без да си знаеш оценката,което меко казано е много прецакано.Не е ли по-логично да си видиш резултата и тогава да решиш как ще ти се получи по-висок бал.Питам по принцип,не само за журналистиката,за която едва ли ще приемат с матури.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ако в специалността приемат с матура и сте отбелязали в документите за класиране, че искате да я използвате и имаш и оценка и от изпит се смятат и двата варианта и се взима по-високият бал.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

^ Отбелязваш, че искаш да кандидатстваш и с двете и те ти взимат оценката, с която се формира по-висок бал ; ) !
tydi
В началото бе словото

Мнение от tydi »

Някой да е бил в 218 ? :))
Аватар
Иван Попов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Иван Попов »

Онзи ден във в. "Преса" пишеше, че резултати ще има на 10. юли. :)
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Etiainen написа:

Според мен, ти си противоречиш много здраво. Държавата не е длъжна, но и трябват кадри за определени позиции. Откъде да си ги набави? И тогава за какво имаме министерство на образованието, след като държавата не е длъжна да предоставя по-лесен достъп до образование? Трябва да си имаме министерство, за да може да сме полуграмотни понеже образованието е задължително до 8-ми клас.
Аватар
lilinda
В началото бе словото

Мнение от lilinda »

Чакането ме убива!! :(
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

lilinda написа:Чакането ме убива!! :(
Ти ходи ли на първата изпитна сесия или сега се яви за първи път?
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
lilinda
В началото бе словото

Мнение от lilinda »

Ходих,но не бях много доволна от резултата... :(
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Е тогава трябва да си наясно, че става бавно и славно.Запази търпение и мисли позитивно ха-ха-ха, звуча малко като духовен гуру, но ти го казва човек, който миналия път рефрешваше сайта през 2 минути : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”