Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Хах,днес жената,при която си подадох документите за класирането ме изплаши..каза,че изпита бил на ниво ''филология'' и,че някакъв неин познат,дето уж много разбирал изкарал 3..Дали въобще знае за какво говори или..все пак в СУ работи..
Както liv каза, изпитът не е толкова невъзможно и умопомрачително сложен, не се филмирайте за глупости.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Някой има ли идея какви теми са давали предишни години за съчинението? Мярнах нещо за Facebook преди няколко страници, но.. други? ;d
Oh when you look at me like that, my darling,
What did you expect,
I’d probably still adore you with your hands around my neck,
Or I did last time I checked.
kittyondrugz написа:Хах,днес жената,при която си подадох документите за класирането ме изплаши..каза,че изпита бил на ниво ''филология'' и,че някакъв неин познат,дето уж много разбирал изкарал 3..Дали въобще знае за какво говори или..все пак в СУ работи..
моля някой да ме обясни как точно става подаванете на документите за кандидат студенти???
Ами регистрираш се в посочения сайт, попълва се една бланка в която посочваш специалностите, и след като отидеш е Ректората плащаш таксата 30 лв. даваш копие от дипломата (но носиш със себе си и оригинала, след което ти го връщат) и общо взето е това. Дават ти едно листче на което пише входящия номер и сроковете за класиранията.
Искам да попитам следното: след като имаме общо към 2 часа за направата на всички компоненти, това означава ли, че изпитът продължава само два часа, а не четири? Защото е логично, че след като не можем да се връщаме на даден компонент, когато времето за направата му е изтекло, няма как да стоим повече от 2 часа на изпита.
още един въпрос, надявам се някой да знае отговора при диктовката една грешка(да речем граматична) е една единица, т.е 14/15 т. или 0,50? благодаря предварително
Bishop написа:Искам да попитам следното: след като имаме общо към 2 часа за направата на всички компоненти, това означава ли, че изпитът продължава само два часа, а не четири? Защото е логично, че след като не можем да се връщаме на даден компонент, когато времето за направата му е изтекло, няма как да стоим повече от 2 часа на изпита.
На предната страница има отговор на твоя въпрос
Bishop написа:Искам да попитам следното: след като имаме общо към 2 часа за направата на всички компоненти, това означава ли, че изпитът продължава само два часа, а не четири? Защото е логично, че след като не можем да се връщаме на даден компонент, когато времето за направата му е изтекло, няма как да стоим повече от 2 часа на изпита.
На предната страница има отговор на твоя въпрос
Оказа се, че аз дори съм го и чел отговора на моя въпрос, но просто бях забравил. Благодаря все пак.
geri_me написа:още един въпрос, надявам се някой да знае отговора при диктовката една грешка(да речем граматична) е една единица, т.е 14/15 т. или 0,50? благодаря предварително
Зависи каква е грешката... ако си объркал цялата дума ще ти вземат 1 грешка, но ако си пропусннал тире или нещо малко може и половин грешка да ти вземат
добре де а защо тази година има толко малко места за момчетата ,това е направо дискриминация,в някои от специалностите има по 3 -4 места а за момичетата по 11 -12 ,моля някой да ми обясни ?
Щото в миналото са кандидатствали по-малко момчета, отколкото момичета, и те са намалили квотата, за да не остават празни места, а да има някакъв подбор все пак. -> не е дискриминация