ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването

Мнение от thegirl »

TheLeetKing написа:Здравейте,

Преди 2 години кандидатсвах в СУ, положих изпити и влязох История редовно.
Накратко, наложи ми се да прекъсна заради пътуване в чужбина. Тази година искам отново да кандидатсвам, но в друга специалност - политология или социология. Не съм се явявал на изпити, но прочетох, че може да се кандидатсва с оценката от матурите,т.е. без да полагам изпит. :mrgreen:

Въпроса ми е, закъснял ли съм със сроковете за записване?
Мога ли да използвам оценката си от миналите изпити (История и БЕЛ) отново?
Мога ли да подам документи за кандидатсване (25 юни - 7 юли) или е трябвало да държа изпит?

Благодаря предварително.
Поздрави.
Не си закъснял със записването за класиране(25 юни - 7 юли), но ще можеш само с матура.
Оценките от минали години не се признават.
trmeg написа:Тъй като водя много сериозен спор със себе си, реших да попитам направо тук: Когато се записвам за класиране има ли смисъл към регистрационния номер да пиша датата на издаване на дипломата ми?
И тя е част от номера ти.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
kikocrx
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от kikocrx »

А този статус "за одобрение" какво точно означава?Трябва да изчакам да одобрят и да отида да платя таксата и да занеса документите ли?Става въпрос за електронната форма за кандидастване в класирания...

Благодаря!
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от kittyondrugz »

Аз имам въпрос.Ако отбележа в електронните документи,че искам оценката от матура да ми се вземе като от конкурсен изпит,но ходя и на изпит по същия предмет,коя оценка ще се вземе? по английски ходих на матура и ще отида на изпит,но незнам дали да отбележа матурата,защото не е минал изпита още и незнам коя ще образува по-висок бал. Трябва ми компетентно мнение,писах на отдел ''студенти'' но не ми отговориха.
Психология,първи курс.
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Ами няма да ти отговорят, защото всичко си го пише черно на бяло от месеци насам, а и във форума на този въпрос вече беше отговаряно безброй пъти.

(4) Оценки от държавни зрелостни изпити се признават за резултат от кандидатстудентски изпити, съгласно приложение № 2.
(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност.
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Здравейте, аз малко се обърках и ми изникна въпрос.

Завърших 2007 година, която беше последна, когато можеше да си избираш кой оценки да ти се водят за ДЗИ. И сега съм кандидат-журналист. Дефакто, нали си кандидадствам нормално без да е проблем, че несъм ги държал тези зрелостни изпити и другата седмица като отида да си запиша специалностите всичко ще си ок?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Щом (ще) си имаш оценките от журналистиката няма проблем. Другите оценки - БЕЛ и История са ти от дипломата.
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Преди 3 години, в УНСС тъкмо влезнах в стаята с тримата изпитващи на устният по журналистика, а бяхме останали 10 човека и като ми съобщиха, че дори несъм част от КСКампания понеже несъм им карал ЕПИ-атата,а кандидадствах с оценките, които са ми вписани като ДЗИ и се почуствах доста гадно. Мерси за отговора.
izrod
В началото бе словото

Мнение от izrod »

macharok написа:Ами няма да ти отговорят, защото всичко си го пише черно на бяло от месеци насам, а и във форума на този въпрос вече беше отговаряно безброй пъти.

(4) Оценки от държавни зрелостни изпити се признават за резултат от кандидатстудентски изпити, съгласно приложение № 2.
(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност.
Добре, това е ясно. Но за всеки случай да попитам при една хипотетична ситуация, в която кандидатстудентът изкара 2.00 на изпит, ще може ли да използва оценка/и от матура/и?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Ако за специалността, за която кандидатстваш може с матура - да.
kikocrx
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от kikocrx »

kikocrx написа:А този статус "за одобрение" какво точно означава?Трябва да изчакам да одобрят и да отида да платя таксата и да занеса документите ли?Става въпрос за електронната форма за кандидастване в класирания...

Благодаря!
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Явно трябва да получиш съобщение за потвърждение, че са получени и всичко е точно.
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

А този статус "за одобрение" какво точно означава?Трябва да изчакам да одобрят и да отида да платя таксата и да занеса документите ли?Става въпрос за електронната форма за кандидастване в класирания...

Благодаря!
Означава, че трябва да отидеш до ректората и да валидираш декларираните от теб данни. След това статутът трябва да се промени на "одобрен". Повече за това може да намериш ТУК.

п.с. Аз имам друг, малко тъпичък, въпрос :scratch: - ако съм се регистрирал чрез електр. ф-ма, къде трябва да платя таксата за класиране - ще трябва да я платя като отида да покажа дипломата си, нали?
Последно промяна от driplio на 25 Юни 2012, 10:37, променено общо 1 път.
ДС - :pukeright:
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Да, в Ректората си има каси, а и миналата година можеше и там, където се записвате.
А може и по банков път: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_3 и да представите документ, че сте я внесли.
zaribqvkaa
В началото бе словото

Мнение от zaribqvkaa »

След изпита по Математика 1 днес, се сетих ,че несъзнателно съм написал 2 задачи на една и съща страница. Има ли възможност работата ми да бъде анолирана ?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

малко вероятно е да ти направят проблем за това, но за по-сигурно утре можеш да звъннеш на учебен отдел и да питаш :wink:
ДС - :pukeright:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”