[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Etiainen »

Спазва се и веднъж като е изтекло времето за даден компонент, нямаш право да се връщаш на него, иначе ти анулират изпита.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

ахам добре и като се спазва това време защо изпита е 4 часа ?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

Отнема време докато всички се настанят, докато ви раздадат нещата, докато дойде човека, който ще диктува и т.н. Общо взето технически работи.

Жуж
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от Жуж »

firequeen написа:а някой може ли да ми каже дали това време , което го има написано в началото на всеки компонент се спазва на изпита или мога да си почна , от който искам раздел и да си седя на него колкото искам време ?
Спазва се. Даже квесторите имат гадния навик да ти съобщават по колко време ти остава...10,5,4 мин. и т.н :) Докато работиш по един компонент за определеното време, другите са или в плика, или надолу обърнати за да не ги гледаш.
e-team
В началото бе словото

Мнение от e-team »

Etiainen написа:Отнема време докато всички се настанят, докато ви раздадат нещата, докато дойде човека, който ще диктува и т.н. Общо взето технически работи.
Да не говорим че и процедурата по предаване на работите също е бая дългичка, особено ако си в голяма зала, както беше в моя случай. Започнаха от последния ред и тези дето бяха на първия трябваше да чакат повече от час след края на изпита.
А освен това трябваше да чакаме и диктувача чак до 10 без нещо, тъй че изпита почна с почти два часа закъснение - абе забава отвсякъде. :mrgreen:
dilyanaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от dilyanaa »

Знаете ли дали ще има още интензивни курсове по Английски до края на юни?
merrick
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от merrick »

Здравейте ,и аз имам един въпрос отностно изпита,става въпрос за текста в началото-как точно се процедира четеш целия текст и после ти дават въпросите към него или ти дават заедно и текста и въпросите към него и дали може примерно да речем да си четеш от въпросите и после да се връщаш към текста за да си по сигурен като отговаряш или нямаш право демек прочиташ първо текста и повече не може да гледаш и почваш да отговаряш?Много ще ми е важно да ми отговорите за да видя дали трябва да си сменя подхода.И моля кажете ми някакви съвети

благодаря
whhohello
В началото бе словото

Мнение от whhohello »

ако говориш за reading-а, имаш 25 мин и можеш да правиш с тях каквото си искаш.
иначе да питам, видях че е споменавано, че изпитът е бил на ниво матура, но ме интересува до колко е вярно това, знам че всеки си има мнение и така нататък, но все пак
мерси и от мен
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

^ Не е вярно ... Имам 5,96 на матурата, а на теста е следното:

Reading - 0-2 грешки
Gaps - 0-2 грешки
Error identification - яко осиране
Transformations - по-добре, ама не чак толкова

Изпитът няма нищо общо с матурата, TOEFL/IELTS или CAE, поне за мен : )
firequeen
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

whhohello написа:ако говориш за reading-а, имаш 25 мин и можеш да правиш с тях каквото си искаш.
иначе да питам, видях че е споменавано, че изпитът е бил на ниво матура, но ме интересува до колко е вярно това, знам че всеки си има мнение и така нататък, но все пак
мерси и от мен
ами аз ходих на един курс зимната ваканция и там ни дадоха примерен вариант на изпита в СУ и мога да ти кажа , че въобще не е ниво матура , а от това което съм чувала е че било като Cambridge Advanced (дано да греша за трудността) , на което аз се явих тази година и мога да ти кажа , че не само че беше много труден , но и времето за определените компоненти не ти стига . И все пак нека някой който се е явявал да каже дали наистина е трудно или не защото аз не съм сигурна на 100%.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

За пореден път...... изпитът по английски е на ниво ~C1, матурата е B1 (intermediate). Не е невъзможно сложен, предполага се че може да се вземе успешно от хора, изучавали английски интензивно в гимназията (не като втори език) или ходили на някакви там курсове.
Важното сега е да свикнете с формата на изпита - какъв тип въпроси, какво време за всеки компонент. И да се упражнявате. Ако трябва, изрешете 1-2-5-10 книжки, докато не станете уверени в уменията си. Ако сте се подготвили както трябва, времето стига (казвам го от личен опит). Само като ви кажат "остават ви ** минути", не трябва да се панирате, а да продължите спокойно да си пишете, така че да ви стигне времето.

Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dplayer »

Днес ми дойде последното издание на "Five real tests", което си поръчах от нета. От тази година е. И не, изпитът не е на ниво матура, доста по-сложен е :D . На матурата имам 5.79, като я направих за 2 часа кажи-речи без да мисля, докато на изпита ще трябва да се понапъна за оценка над 5 :) . Засега се справям, по около 7 грешки правя на теста. На диктовки не съм зле, съдейки по резултатите ми от олимпиади, а съчинението много зависи от темите, които се паднат. Не е нищо страшно този изпит, но си иска поне малко training ;) . Успех на всички !!!
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология

Мнение от kittyondrugz »

Ако скалата за оценяване е такава,каквато я пуснахте няма да ми е много сложно да изкарам необходимата ми оценка- 77 точки за 5.60.
Психология,първи курс.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Зависи какво ще ни дадат....
Колко точки дават макс на есето?
firequeen
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

Etiainen написа:Отнема време докато всички се настанят, докато ви раздадат нещата, докато дойде човека, който ще диктува и т.н. Общо взето технически работи.
е добре де това означава ли , че 4 часа започват да текат в 8:00 когато е казано или чакаме да дойде диктовката и чак тогава започва засичането на 4 часа ?
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”