Стипендии?!?!

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Shubichkata
В началото бе словото
Специалност: ГГФ
Курс: четвърти

Стипендии?!?!

Мнение от Shubichkata »

Здравейте на всички!
Не съм сигурна, че тук е точното място за моя въпорс, но никъде другаде във форума не можах да го публикувам.

Та- казусът ми е следния: имам ТЕЛК-ово решение на мое име и вече 3 години взимам цялогодишна стипендия. Имах изпити за взимане, както и не толкова добър успех и до сега не бях кандидатствала за стипендия за успех.

Последният семестър обаче имах и затова кандидатствах и хванах тази за успех, а отделно си получавам тази за ТЕЛК. Вчера отидох до паричен отдел, за някаква друга справка и жената видя и ми каза, че Нямам право да получавам две стипендии едновременно и сега трябва да чакам да ме потърсят и да им върна парите за успех (вече изхарчени де.. ;)

Вярно ли е, че нямам право на две и ако Да -то може ли някой да ми покаже къде точно го пише?? (няма значение дали звучи логично- аз искам да го видя написано черно на бяло).

Благодаря ви предварително!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Стипендии?!?!

Мнение от Etiainen »

На мен също са ми казвали, че не може да взимаш и двете едновременно, но не знам точно къде го пише. В смисъл може държавна и европейска, но не и 2 държавни (една по успех и една социална).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

http://students.uni-sofia.bg/wp/wp-cont ... 1-2012.pdf
Виж точка 2 - студентите имат право само на една стипендия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Shubichkata
В началото бе словото

Мнение от Shubichkata »

Точка 2 е за една специалност, а не за една стипендия. Тъй като е написано "стипендия само за една образователно-квалификационна степен", а не " само на една стипендия за образователно-квалификационна степен"

Нещо като точка 3.5. идеята доколото схващам написаното е да не може да учиш 2 бакалавъра едновременно или ако си учил 1път вече след време, ако пак запишеш да не можеш тогава пак да взимаш...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не, точка втора казва, че като учиш за бакалавър, можеш да взимаш само една стипендия в този бакалавър. И същото се отнася за магистър. При положение, че взимаш една стипендия, нямаш право да получаваш втора.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Shubichkata
В началото бе словото

Мнение от Shubichkata »

Предполагам , че генерално си права, но все пак : "стипендия само за една образователно-квалификационна степен", а не " само на една стипендия за образователно-квалификационна степен". И аз предполагам, че на тази точка се позовават, но тя определено не е написана точно.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Факт, текстът не е възпроизведен по особено точен начин. И по принцип би могла да опиташ да откажеш да върнеш стипендията за успех на основание това, че никъде в правилника не е изрично забранено да се получават два вида стипендии едновременно.

А другият вариант е никой да не те потърси с тази цел. : )
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”