С каква най-ниска оценка от матурата приемат в СУ?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
dmfreax
В началото бе словото
Курс: друг

Re: С каква най-ниска оценка от матурата приемат в СУ?

Мнение от dmfreax »

хмм, ясно благодаря ви много! Аз се надявам, тази година балът да бъде по-нисък... тъй като раждаемостта през 93 е била по-слаба, аи резултатите на матурите по БЕЛ уж били по-ниски от миналата година.
Жуж
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от Жуж »

Здравейте! Имам оценка 5.50 на матурата по Биология. За кои специалности има вероятност да ми стигне тази оценка?? Например Молекулярната Биология как е?? Мислех си да запиша на първо място нея, а след това Биология и ако не стане първото желание, то тогава да си остана с Биологията. Или пък е по- добре да си запиша направо на първо място Биология, та да не си намалявам шанса за влизане в университета като цяло. Имам нужда от съвет. Вие какво мислите?
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Хора, не го ли разбрахте от безброй постове вече: не си правете тънки сметки за какво ще ви стигнат оценките (защото никой не може да ви каже, зависи от ситуацията в конкретната година), а подреждайте специалностите си според това, което искате да учите. Винаги слагайте на първо място най-желаната специалност, после втората предпочитана и т.н. Системата ще ви класира там, закъдето ви стигне балът, а на второ и трето класиране може да ви придвижи нагоре, според случая. Ако пишете първо нещо, което не ви се харесва особено само защото смятате, че ще е с по-нисък бал, и точно така се окаже, ще се прецакате, защото може да попаднете там още от първото класиране, след което отпадате от по-нататъшни класации, дори и балът да ви стига за второ, трето и т.н. желание.

Успех!
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Жуж, не пиши на първо място биология, особено ако го мечтаеш да учиш това :wink: Можеш да влезеш молекулярна според мен. Помисли за екология например. Специалността "Биология" искаше бал около 15 за второ класиране (от 24 :shock: ) премести я по назад. Имаш много опции :P
Изображение

Изображение
Аватар
castaway_
В началото бе словото

Мнение от castaway_ »

..наистина ли балът миналата година на първо класиране за момичета е бил 18 от възможен 30 за Българска филология? Защо е бил толкова нисък.. :shock: :shock: :shock:
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Българска филология 18.83 е бил за момичета.

Защото чуе ли се, че от дадена специалност може да станеш и учител повечето бягат от нея. :?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
dmfreax
В началото бе словото

Мнение от dmfreax »

Не знам, аз лежа на ухото за ниската раждаемост през 1993 година, както и за по-ниските резултати на матурите по БЕЛ през 2012... дано стане!
А иначе, аз се отказах да пиша на първо желание най-желаната специалност (Психология), защото просто няма никакъв начин да вляза в нея (с успех 5.09 на матура по БЕЛ, и диплома по немски 4.85)
dmfreax
В началото бе словото

Мнение от dmfreax »

А случайно, знаете ли други университети в София, в които мога да кандидатствам с матурата по БЕЛ? (освен УНСС със медии и журналистика)
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

dmfreax за други университети не се сещам :? ...а за психологията- нищо не губиш ако запишеш специалността на първо място и след нея изредиш останалите...кой знае, може балът да падне 8)
ДС - :pukeright:
dmfreax
В началото бе словото

Мнение от dmfreax »

хех... да падне до 23, какъвто е моя? (миналата година минималният е бил 25 от максимален 30)
Все пак много ти благодаря за подкрепата и куража!
Аватар
castaway_
В началото бе словото

Мнение от castaway_ »

thegirl написа:Българска филология 18.83 е бил за момичета.

Защото чуе ли се, че от дадена специалност може да станеш и учител повечето бягат от нея. :?
Голяма част от журналистите в България са завършили 'българска филология'. И като цяло доста хора я хвалят.. наистина много се изненадах, че е бил толкова нисък балът. От 30 максимален - 18.83.. направо си е шокиращо! :shock:
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
dmfreax
В началото бе словото

Мнение от dmfreax »

Здравейте отново! Миналогодишния бал за Социални дейности е бил 19, а моят за тази специалност е 17,975 ... според вас имам ли шанс да вляза редовно? Възможно ли е балът тази година да е по-нисък, заради по-ниските резултати на матурите по БЕЛ, както и заради по-ниската раждаемост през 1993? Извинявам се много, че спамя излишно, но просто не мога да си намеря място от терзания и притеснения.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

dmfreax написа:Здравейте отново! Миналогодишния бал за Социални дейности е бил 19, а моят за тази специалност е 17,975 ... според вас имам ли шанс да вляза редовно? Възможно ли е балът тази година да е по-нисък, заради по-ниските резултати на матурите по БЕЛ, както и заради по-ниската раждаемост през 1993? Извинявам се много, че спамя излишно, но просто не мога да си намеря място от терзания и притеснения.
Оооооооооо, ама ти питаш едно и също по 100 пъти.Сега няма да ти вадим специалност по специалност, да беше учил и да беше изкарал по-високи оценки.Козовете с ниска раждаемост и слаби матури някой ги вади всяка година.СУ има хиляди кандидати, така че пред тях това не минава.По тая логика с малкото желаещи и лесния прием, мога да запиша една ЯДРЕНА ФИЗИКА, и после да си свиркам.Наистина ти пожелавам успех, всеки е имал и има такива терзания, но не можеш постоянно да спамиш и да се самосъжаляваш и оправдаваш.В Приложение 2 е ясно и точно обяснено, как се смятат баловете, а във форума е написано всичко за минималните балове.Напиши всичко, с което можеш да влезнеш и чакай.
Успех
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Yakarova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от Yakarova »

Здравейте :) доколкото знам миналата година за Българска филология не е могло с матура, нали ?
Аз мисля да кандидатствам тази специалност с матура, образува ми се бал 24.71, гледам тоя от миналата година който е паднал до 18 и се чуда има ли шанс на първо класиране да ме приемат с този бал, вие как мислите..?
Изчетох коментарите ви и на мен също ми е много странно защо като кажеш на някой, че искаш БФ и питат веднага дали ще ставаш учител :D много е дразнещо, пък и дори учител да станеш това е професията, благодарение на която всички се образоваме все пак :)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Балът ще се вдигне доста, но предполагам, че би трябвало да си малко над границата. Все пак нищо не е сигурно. Иначе наистина си е дразнещо, когато чуеш да питат някого дали ще става учител, щом учи Българска филология. Ограничено мислене.
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”