С каква най-ниска оценка от матурата приемат в СУ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
-
dmfreax
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: С каква най-ниска оценка от матурата приемат в СУ?
хмм, ясно благодаря ви много! Аз се надявам, тази година балът да бъде по-нисък... тъй като раждаемостта през 93 е била по-слаба, аи резултатите на матурите по БЕЛ уж били по-ниски от миналата година.
-
Жуж
- В началото бе словото
- Специалност: няма
Здравейте! Имам оценка 5.50 на матурата по Биология. За кои специалности има вероятност да ми стигне тази оценка?? Например Молекулярната Биология как е?? Мислех си да запиша на първо място нея, а след това Биология и ако не стане първото желание, то тогава да си остана с Биологията. Или пък е по- добре да си запиша направо на първо място Биология, та да не си намалявам шанса за влизане в университета като цяло. Имам нужда от съвет. Вие какво мислите?
Хора, не го ли разбрахте от безброй постове вече: не си правете тънки сметки за какво ще ви стигнат оценките (защото никой не може да ви каже, зависи от ситуацията в конкретната година), а подреждайте специалностите си според това, което искате да учите. Винаги слагайте на първо място най-желаната специалност, после втората предпочитана и т.н. Системата ще ви класира там, закъдето ви стигне балът, а на второ и трето класиране може да ви придвижи нагоре, според случая. Ако пишете първо нещо, което не ви се харесва особено само защото смятате, че ще е с по-нисък бал, и точно така се окаже, ще се прецакате, защото може да попаднете там още от първото класиране, след което отпадате от по-нататъшни класации, дори и балът да ви стига за второ, трето и т.н. желание.
Успех!
Успех!
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Жуж, не пиши на първо място биология, особено ако го мечтаеш да учиш това
Можеш да влезеш молекулярна според мен. Помисли за екология например. Специалността "Биология" искаше бал около 15 за второ класиране (от 24
) премести я по назад. Имаш много опции 

..наистина ли балът миналата година на първо класиране за момичета е бил 18 от възможен 30 за Българска филология? Защо е бил толкова нисък..

"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Българска филология 18.83 е бил за момичета.
Защото чуе ли се, че от дадена специалност може да станеш и учител повечето бягат от нея.
Защото чуе ли се, че от дадена специалност може да станеш и учител повечето бягат от нея.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
dmfreax
- В началото бе словото
Не знам, аз лежа на ухото за ниската раждаемост през 1993 година, както и за по-ниските резултати на матурите по БЕЛ през 2012... дано стане!
А иначе, аз се отказах да пиша на първо желание най-желаната специалност (Психология), защото просто няма никакъв начин да вляза в нея (с успех 5.09 на матура по БЕЛ, и диплома по немски 4.85)
А иначе, аз се отказах да пиша на първо желание най-желаната специалност (Психология), защото просто няма никакъв начин да вляза в нея (с успех 5.09 на матура по БЕЛ, и диплома по немски 4.85)
-
dmfreax
- В началото бе словото
А случайно, знаете ли други университети в София, в които мога да кандидатствам с матурата по БЕЛ? (освен УНСС със медии и журналистика)
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
dmfreax за други университети не се сещам
...а за психологията- нищо не губиш ако запишеш специалността на първо място и след нея изредиш останалите...кой знае, може балът да падне 
ДС - 
-
dmfreax
- В началото бе словото
хех... да падне до 23, какъвто е моя? (миналата година минималният е бил 25 от максимален 30)
Все пак много ти благодаря за подкрепата и куража!
Все пак много ти благодаря за подкрепата и куража!
Голяма част от журналистите в България са завършили 'българска филология'. И като цяло доста хора я хвалят.. наистина много се изненадах, че е бил толкова нисък балът. От 30 максимален - 18.83.. направо си е шокиращо!thegirl написа:Българска филология 18.83 е бил за момичета.
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
-
dmfreax
- В началото бе словото
Здравейте отново! Миналогодишния бал за Социални дейности е бил 19, а моят за тази специалност е 17,975 ... според вас имам ли шанс да вляза редовно? Възможно ли е балът тази година да е по-нисък, заради по-ниските резултати на матурите по БЕЛ, както и заради по-ниската раждаемост през 1993? Извинявам се много, че спамя излишно, но просто не мога да си намеря място от терзания и притеснения.
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Оооооооооо, ама ти питаш едно и също по 100 пъти.Сега няма да ти вадим специалност по специалност, да беше учил и да беше изкарал по-високи оценки.Козовете с ниска раждаемост и слаби матури някой ги вади всяка година.СУ има хиляди кандидати, така че пред тях това не минава.По тая логика с малкото желаещи и лесния прием, мога да запиша една ЯДРЕНА ФИЗИКА, и после да си свиркам.Наистина ти пожелавам успех, всеки е имал и има такива терзания, но не можеш постоянно да спамиш и да се самосъжаляваш и оправдаваш.В Приложение 2 е ясно и точно обяснено, как се смятат баловете, а във форума е написано всичко за минималните балове.Напиши всичко, с което можеш да влезнеш и чакай.dmfreax написа:Здравейте отново! Миналогодишния бал за Социални дейности е бил 19, а моят за тази специалност е 17,975 ... според вас имам ли шанс да вляза редовно? Възможно ли е балът тази година да е по-нисък, заради по-ниските резултати на матурите по БЕЛ, както и заради по-ниската раждаемост през 1993? Извинявам се много, че спамя излишно, но просто не мога да си намеря място от терзания и притеснения.
Успех
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
-
Yakarova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Здравейте
доколкото знам миналата година за Българска филология не е могло с матура, нали ?
Аз мисля да кандидатствам тази специалност с матура, образува ми се бал 24.71, гледам тоя от миналата година който е паднал до 18 и се чуда има ли шанс на първо класиране да ме приемат с този бал, вие как мислите..?
Изчетох коментарите ви и на мен също ми е много странно защо като кажеш на някой, че искаш БФ и питат веднага дали ще ставаш учител
много е дразнещо, пък и дори учител да станеш това е професията, благодарение на която всички се образоваме все пак 
Аз мисля да кандидатствам тази специалност с матура, образува ми се бал 24.71, гледам тоя от миналата година който е паднал до 18 и се чуда има ли шанс на първо класиране да ме приемат с този бал, вие как мислите..?
Изчетох коментарите ви и на мен също ми е много странно защо като кажеш на някой, че искаш БФ и питат веднага дали ще ставаш учител
Балът ще се вдигне доста, но предполагам, че би трябвало да си малко над границата. Все пак нищо не е сигурно. Иначе наистина си е дразнещо, когато чуеш да питат някого дали ще става учител, щом учи Българска филология. Ограничено мислене.