[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от Kristo »

Аз влязох с минималния бал, 25,25 навремето... преди бая години беше...

Иначе, да, гимназията е песен, а СУ е опера - няма да минават лесно сесии, особено ако подценявате нещата. Всяка година материала ще става по-сложен и сложен, а завършването не е толкова лесно. Все пак надеждата е, човек да свикне на напрежение и изисквания. А и късмет да има...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
stefanidka
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от stefanidka »

Nemalp написа:Kristo, опитваш се да ни (зайците) сплашиш, а : ) ?

Така де, винаги съм си мислел, че трудната част е влизането, където и да било.
А и тежка програма би ми се отразила добре. Покрай изпита по история учих усилено за първи път от много години. Гимназията се оказа песен, а сега покрай изпита по история ми се отели вола.

А за самото следване нямам грижи, само да вляза, апък после ще бъде лесно : ) !

Иначе, благодаря за информацията за минималния бал, някои неща не ги знаеха и са полезни. Сигурно е голям късмет да влезеш с минималния бал : ) !

Влизането ще ти се стори като детска игра.А за това "само да вляза, а пък после ще бъде лесно"- хахахаха,далеч си от истината.Успех! :)
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

И аз бих ти препоръчал успех хаха
Право - II курс, 2-ри поток
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Нека да вляза, апък после нищо не може да ме спре :twisted: !

Не, сериозно, много искам да си премерим силите с това право, за да видим кой кого : ) !
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

Идеята е да придобием знания, не да се съревноваваме за каквото и да било. Напротив даже, според мен е по-добре да си помагаме взаимно, да бъдем колектив. Състезанията почват след това, при търсене на работа :) . Студентите да ме поправят, ако греша.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

To си е до човек - ако е свикнал да помага на другите, ще го прави. И тенденциите са или Студенти срещу Университета или Студент срещу Студент. Няма значение оценките от изпитите там, този успех няма да ви намери работа после. Накрая всички излизат с еднакви на цвят дипломи, но от вас зависи дали ще излезете с приятелства от 5те години или не.

А има и друго - не само юридическите професии са ви опции, с подобно образование, човек може да управлява фирма, да работи в министерства, в парламента, по общините... А и винаги може да води правна рубрика в някой вестник.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Или да продава домати на някой пазар, а? :)
Право - II курс, 2-ри поток
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Е, че то за домати винаги има търсене ; ) !

ю
Аватар
Rositsa.K
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Rositsa.K »

Нужно ли е когато подавам документите за класиранията да отбелязвам, че искам да ми се взимат и оценките от матурите, при положение, че специално за правото, те не биха били от полза? Или е препоръчително да ги има.. Въпреки че другите ми желания ще са Публична администрания и Псхихология.. Но пък и за тях си мисля, че не е необходимо, защото просто няма как да стигне, въпреки че оценките ми са отлични..
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Какво имаш впредвид под отлични - две пълни шестици или две 5,50+ : ) ?

Каква ти е втората матура ?
И по какво ще държиш/си държала изпит и какви оценки изкара ?
Аватар
Rositsa.K
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Rositsa.K »

Балът ми за право засега е 27.05 (5.38-история, 4.38-български), на матурата по бел имам 5.91, английски-5.64.. Ще се явявам още веднъж на българския за всеки случай Пълен отчет :Д
albenaaa
В началото бе словото

Мнение от albenaaa »

Вярно ли е, че ако подам първо желание Право, а второ например Политология и на първо класиране не ме приемат Право, а Политология трябва задължително да се запиша това, което са ме приели, за да продължа класиранията за Право и после, ако ме приемат Право на следващите класирания да се прехвърля? Струва ми се доста абсурдно, но напоследък чух, че това се е случвало в няколко университета и се учудих.Втория ми въпрос е дали наистина има политика на университетите на трето класиране да участват кандидат-студенти, които не са приети в никаква специалност от предишните класирания (т.е. ако някой е приет Политология по второ желание на трето класиране да не бъде класиран за Право, за сметка на други, които не са приети в никаква специалност) ?
Може въпросите ми да ви се сторят глупави, но всеки говори, каквото иска и съм доста объркана вече :?
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

В твоя случай, ако те приемат политология на първо класиране и искаш да продължиш във второ, за да се бориш за правото, то депозираш диплома за средно образование и да попълниш декларация за участие във втория етап. В второ класиране участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон (тоест тези, които са депозирали дипломата си) и некласираните кандидат-студенти (тези, които не са приети никъде на първо класиране - за тях не е нужно да депозират диплома, те участват автоматично). Аналогично е и за третия етап на класиране.

Източник: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... studentite
albenaaa
В началото бе словото

Мнение от albenaaa »

Значи, ако съм приета Право в друг университет и съм се записала, но държа на СУ трябва да изтегля дипломата си от другия университет, за да я депозирам в СУ, така ли ?
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Точно така. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”