[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Понеже изкарах добри оценки на предварителните изпити и няма да се явявам на други.
Какво остава да направя: 1.Да подам документи 25.06-07.07. 2.Да изчакам класирането. Има ли нещо друго освен тези 2 неща?
Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това е. И след това да се запишеш. 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
alminatora
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: кандидат-студент
Колеги, оформя ми се 26 бал, според вас необходимо ли е да се явявам на редовен по БЕЛ (където имам 3.25 и почти със сигурност ще изкарам поне единица повече) или да си подавам документите за класиране направо? 
Последно промяна от alminatora на 11 Юни 2012, 20:00, променено общо 1 път.
По-добре ги подай.За момчета и с тоя бал влизаш, но предполагам, че и без да учиш можеш да изкараш поне 4.А няма излишни стотни в борбата за места. 
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
27.14 ми е бала стига ли за 1во класиране редовно . . . .момче?

Право редовно - I курс, 1-ви поток
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
Браво ! Не мисля, че имаш основания за притеснение с този бал. Аз съм с 26.78 и изобщо няма да се явявам на редовни, въпреки че по БЕЛ принципно мога да си завиша оценката, но този бал е предостатъченbekss написа:27.14 ми е бала стига ли за 1во класиране редовно . . . .момче?![]()
![]()
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Момчета, гледам, че нямате работа, може направо да се явите на редовна сесия на мое място
. Иначе, аз така като гледам май ще уча "Политология", натам отиват нещата. 
-
padumtss
- В началото бе словото
Гледам тук доста добри резултати има.. аз по литература изкарах 5.25, но по история се поизложих с 3.75
Балът ми се получава 24.45 ... Та, доста се притеснявам, тъй като историята не е силната ми страна.. Видях, че балът миналата година за редовно е бил 24.84... предполагам няма шанс да падне до и 45 , нали? 
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
Никой не може да каже с колко точно ще падне балът и дали изобщо ще падне, но според мен не е невъзможно да се смъкне до и 45. Всичко зависи от това какви теми се паднат на редовнитеpadumtss написа:Гледам тук доста добри резултати има.. аз по литература изкарах 5.25, но по история се поизложих с 3.75Балът ми се получава 24.45 ... Та, доста се притеснявам, тъй като историята не е силната ми страна.. Видях, че балът миналата година за редовно е бил 24.84... предполагам няма шанс да падне до и 45 , нали?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Лол, аз съм в края на пети курс, а още не мога да повярвам, че са ме приели....
Пожелавам ви не да ви приемат, а да ви приемат, ако можете да се справите с напрежение, тежест, обемни предмети. Инак сегашните ви нерви от изпити ще са нищо в сравнение с идващото. Ако сега се измъчвате от некви стотни...
Тази специалност не е за хора със слаби сърца. Ако ще кандидатствате това, или трябва да сте смели или да станете такива бързо. Инак няма смисъл да си хабите нервите и да хвърляте учене на вятъра.
Но ви гарантирам - ако сте смели и се справите, няма да съжалявате, че сте минали тази специалност. Което не може да се каже за всяка. Успех.
Пожелавам ви не да ви приемат, а да ви приемат, ако можете да се справите с напрежение, тежест, обемни предмети. Инак сегашните ви нерви от изпити ще са нищо в сравнение с идващото. Ако сега се измъчвате от некви стотни...
Тази специалност не е за хора със слаби сърца. Ако ще кандидатствате това, или трябва да сте смели или да станете такива бързо. Инак няма смисъл да си хабите нервите и да хвърляте учене на вятъра.
Но ви гарантирам - ако сте смели и се справите, няма да съжалявате, че сте минали тази специалност. Което не може да се каже за всяка. Успех.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
padumtss
- В началото бе словото
Ами да.. аз поради редица причини малко не съм мотивиран, но смятам да се стягам наистина да ме приемат, а после да си оправям проблемите... иначе само 7 човека имат по-висок резултат по литератураDplayer написа:Никой не може да каже с колко точно ще падне балът и дали изобщо ще падне, но според мен не е невъзможно да се смъкне до и 45. Всичко зависи от това какви теми се паднат на редовнитеpadumtss написа:Гледам тук доста добри резултати има.. аз по литература изкарах 5.25, но по история се поизложих с 3.75Балът ми се получава 24.45 ... Та, доста се притеснявам, тъй като историята не е силната ми страна.. Видях, че балът миналата година за редовно е бил 24.84... предполагам няма шанс да падне до и 45 , нали?
. На мен ми е много чудно защо всички така бързо се отписвате още след предварителните, при условие, че имате достатъчно време да наваксате пропуските си. Едно от най-истинните клишета е, че когато човек наистина иска нещо и хвърли достатъчно усилия, в крайна сметка го постига. Така че бъдете амбициозни
! Btw @padumtss, колко човека имат по-висока оценка от твоята по литература ? Резултатът ти е адски висок. По история една оценка около 4.25 ще ти свърши идеална работа, така че залягай над темите без да му мислиш толкова.
-
zhenya
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/jenq.lundjeva
- Обратна връзка:
Малко тъп въпрос,но все пак исках да попитам,ние,т.е. студентите ли определят минималния бал за дадена специалност или за минимален бал се взима този от миналата година.
Notre vie est un livre qui s'écrit tout seul. Nous sommes des personnages de roman qui ne comprennent pas toujours bien ce que veut l'auteur.
http://www.facebook.com/jenq.lundjeva
http://www.facebook.com/jenq.lundjeva
-
anesthesia
- В началото бе словото
И аз съм с 5,25 по литература (16 момичета имат по-висока оценка), но по история изкарах 4,25 (252 момичета с по-висок резултат). При положение, че местата са 150 - редовно и 40 - задочно, се надявам да успея. Надеждата ми е в редовния.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Определя се така:zhenya написа:Малко тъп въпрос,но все пак исках да попитам,ние,т.е. студентите ли определят минималния бал за дадена специалност или за минимален бал се взима този от миналата година.
Ако 500 момчета искат право, а приемът е 100 да речем, първите 100 подредени по бал се класират. Минималния бал е балът на момчето на място номер 100. И ако има други хора след него със същия бал, ги приемат и тях, да речем стават 105. Техния бал е минималния за момчета на първо класиране.
Ако не всички 105 се запишат, т.е. има още места, се гледа незапълнените бройки на второ класиране. Примерно се запишат 85, остават 20 места и ги дават на тия от 105 до 125 място. И балът на този с номер 125 става минималния на второ класиране.
За някои специалности е висок, защото местата са малко.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Kristo, опитваш се да ни (зайците) сплашиш, а : ) ?
Така де, винаги съм си мислел, че трудната част е влизането, където и да било.
А и тежка програма би ми се отразила добре. Покрай изпита по история учих усилено за първи път от много години. Гимназията се оказа песен, а сега покрай изпита по история ми се отели вола.
А за самото следване нямам грижи, само да вляза, апък после ще бъде лесно : ) !
Иначе, благодаря за информацията за минималния бал, някои неща не ги знаеха и са полезни. Сигурно е голям късмет да влезеш с минималния бал : ) !
Така де, винаги съм си мислел, че трудната част е влизането, където и да било.
А и тежка програма би ми се отразила добре. Покрай изпита по история учих усилено за първи път от много години. Гимназията се оказа песен, а сега покрай изпита по история ми се отели вола.
А за самото следване нямам грижи, само да вляза, апък после ще бъде лесно : ) !
Иначе, благодаря за информацията за минималния бал, някои неща не ги знаеха и са полезни. Сигурно е голям късмет да влезеш с минималния бал : ) !