Книги-игри appreciation society!

Модератори: Мила, Boromir

alex sultan
В началото бе словото

Re: Книги-игри appreciation society!

Мнение от alex sultan »

А, ти си помислил, че съм казал, че се познавам ЛИЧНО с поне сто хиляди пича, така ли? :lol: И си пием бирата с всеки от тях през вечер? Няма кво да кажа повече тогава.

Да познаваш един автор значи просто да знаеш кой е. ;) Особено ако си чел нещо негово.

(Сонора ли не ти хареса? Или Алкирия, Патрула или Олтара? ;) )
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

човек какво те кара да мислиш че съм имал предвид ЛИЧНО
alex sultan написа: Да познаваш един автор значи просто да знаеш кой е. ;) Особено ако си чел нещо негово.
именно .. и казвам че 1 случаен форумен потребител /аз/ .. случайно попада на тема за книги игри и казва на друг също толкова случаен за него форумен потребител /alex sultan/ че въпреки че е чел няколко книги игри
нито го е чувал нито си има идея кой е и даже да е чел нещо негово както той твърди
alex sultan написа: Щом си чел книги-игри, значи най-вероятно си чел и моя. Просто.
то не е оставило никаква следа в спомените му
=> твърдението че
alex sultan написа:буквално всяко момче м/у набор '77 и '86 ни познава
е невярно и със сигурнос има още много много такива случайни момчета м/у набор '77 и '86 които също така си нямат и идея кой е другият много надъхан потребител :)
Изображение
alex sultan
В началото бе словото

Мнение от alex sultan »

Добре, разбрахме се. :blackeye: То пък да не направи комплимент на форума човек. ;) :)

Но пак цялото вкопчване от твоя страна е леко излишно. Излиза, че мислиш, че говорим за наистина ВСИЧКИ стотици хиляди момчета, по ред на ЕГН-тата. Което, разбира се, е абсурдно. Все пак една част от тях не са чели и една книга през живота си - дори книга-игра.

На http://knigi-igri.net/phpBB/index.php набираме стръвни и поне отчасти рационални критици на авторите и жанра, заповядай, току що премина теста. :cat:
GameBookWarrior
В началото бе словото
Специалност: Инженер
Курс: семестриално завършил

Мнение от GameBookWarrior »

Здравейте фенове на книгите-игри и бъдещи такива :)

С радост ви съобщавам, че първата-книга игра от втората вълна на жанра вече е реалност - Котаракът и Черният Нарцис е по РЕП-овете и книжарниците в цялата страна!
За броени дни, тази нова книга-игра бе призната от феновете за достойно продължение на жанра и дори медиите проявиха сериозен интерес към раздвижването на тези среди в България (Българско Национално Радио, Дарик, БГнес, Програмата и други). На сайта LegacyOfKreya.com може да научите всичко за "Котаракът и Черният Нарцис" и дори да изиграете встъпителната част в специално разработена секция за книги-игри.

Във форумната ни секция пък можете да прочетете ревюта за книгата, да я обсъдите с останалите и да зададете своите въпроси:
http://knigi-igri.net/phpBB/viewforum.php?f=74

Само до месец ще получите още две книги-игри за изиграване:
- в началото на Април на LegacyOfKreya.com ще можете да изиграете напълно безплатно "Котаракът и Спасението на Аврея"
- в края на Април очаквайте първата книга-игра от поредицата на Блонд и Уейн "Асасините на Персия"

С това поставяме само началото - завръщането на книгите-игри вече върви с пълна сила. Включете се във възраждането на жанра и нашето общество, ние ви очакваме!
GameBookWarrior
В началото бе словото

Здравейте приятели на книгите-игри,

Втората книга-игра от новата вълна на жанра вече е факт - този път онлайн. Можете да прочетете и изиграете "Котаракът и Спасението на Аврея" напълно безплатно на нашия сайт: http://www.LegacyOfKreya.com
За целта сме разработили специална система за книги-игри, която ще улесни вашата игра - автоматично водене на "кодови думи", предмети и пари, избор на умения и много други. За вас остава само да се потопите в света на Крея и да влезете в ролята на Котарака.

Ако още не сте попадали на приключенията на младия авантюрист, не се притеснявайте - "Спасението на Аврея" е независима книга и дори предхожда хронологически издадената в края на март първа книга от поредицата "Котаракът и Черният Нарцис".

В тази втора книга ви очаква динамично и рисковано приключение, а крайният изход отново зависи само от вашите съобразителност, нюх и наблюдателност. Ще успеете ли да преодолеете многобройните препятствия, да прецените правилно кой е ваш приятел и кой враг и да се преборите с противниците, които стоят на пътя ви? Има само един начин да разберете...

Приятно четене ;)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Еййй тази тема, как съм я пропуснала :lol: :lol:

Любомир Николов - "Замакът на Таласъмите"! Любима :cheers: На парцал е и си е някъде вкъщи. Аз редовно умирах още в началото, накрая просто я четях като книга.

Другата, която адски много ми хареса, е пародия всъщност на книгите игри. Ама кой беше авторът не мога да се сетя. Нито заглавието. А книгата е НЯКЪДЕ, иначе щях да погледна. Та ставаше въпрос за двама мъже и една мацка. И си спомням, че например имаше състезание по плетене? или нещо такова, и естествено трябваше да избереш единият мъж за да спечелиш. Имаше после някво друго с пиене или оригване беше, и там мацката трябваше да избереш да се състезава. Ей такива едни тъпотии, ама ми беше адски смешна. И нея я прочетох като книга накрая май... то ми беше толкова забавно.

(Чудя се дали не беше на Робърт Блонд и Ейдриън Уейн - Патрул за Ада? )

Ама като цяло нямахме много книги-игри вкъщи. Имахме още няколко?, ама те бяха тъпи :/
Даже тази втората един приятел ми я даде с още няколко книги-игри, пък аз му дадох няква на Пратчет. И така и си остана размяната, не си ги върнахме.

п.п. сега ми иде да ги изровя... естествено - нали съм преди изпит?! :lol: :lol:
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Има и една "Вълчан войвода" на Стоил Сигон. Първата дилема била дали да отидеш да си набереш смокини или череши, като оттам сюжетът тръгвал в различна посока :mrgreen: Така и не съм попадал на нея все още, но ще е интересно да се види :mrgreen:

Иначе преди 2-3 седмици си купих първата част от поредицата на Самотния вълк - "Полет от мрака". Ще трябва да изкачам до края на сесията, за да я започна, но ще я мина обезателно :)
Strength and honor.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Bagatur написа:Има и една "Вълчан войвода" на Стоил Сигон. Първата дилема била дали да отидеш да си набереш смокини или череши, като оттам сюжетът тръгвал в различна посока :mrgreen: Така и не съм попадал на нея все още, но ще е интересно да се види :mrgreen:

Иначе преди 2-3 седмици си купих първата част от поредицата на Самотния вълк - "Полет от мрака". Ще трябва да изкачам до края на сесията, за да я започна, но ще я мина обезателно :)
Имам всички на Самотния вълк преведени в България, нооо ги дадох на някой от форума, май на Георги, който ги потурчи от Мила, тъй че ако се интересуваш потърси ги от нея ако още не ги е запалила/хвърлила/употребила в клозета!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Плазмодий написа: Имам всички на Самотния вълк преведени в България, нооо ги дадох на някой от форума, май на Георги, който ги потурчи от Мила, тъй че ако се интересуваш потърси ги от нея ако още не ги е запалила/хвърлила/употребила в клозета!
Мерси много за информацията. Аз съм играл само четвъртата част и си беше много добра :salute:
Strength and honor.
GameBookWarrior
В началото бе словото

Здравейте приятели на книгите-игри!

Асасините на Персия, "Спящият убиец", вече е факт. След цяло десетилетие отсъствие, майсорите на жанра книги-игри Блонд и Уейн се завръщат с първата книга от своята поредица интерактивни романи. Само за няколко дни книгата успя да спечели сърцата на много от старите фенове и тепърва ще обръща нови към жанра - не я пропускайте и Вие.

А ако случайно сте пропуснали първата книга-игра от новата вълна, сега е момента да се включите с пълна сила:
"Асасините на Персия" и "Котаракът и Черният нарцис" се предлагат заедно в комплект, на промоционална цена! За повече информация щракнете ТУК.

За любителите на електронни книги, вече може да се сдобиете именно с такава версия на "Котаракът и Черният Нарцис" ТУК, както и напълно безплатно, електронната версия на "Котаракът и Спасението на Аврея" ТУК. (форматът е .epub)

Можете да ги четете, буквално, след броени минути!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Бряяяя, Блонд и Уейн :) Чудех се дали са живи :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Не мога да не отбележа, че днес най-накрая се сдобих с "Градът на крадците" и "Мечът на самурая" от поредицата Fighting Fantasy/Битки безброй. Няма такава мания :twisted: :twisted: :twisted:

Преди два дни превъртях и една от новичките - Асасините на Персия, която си взех с автограф от Е. Уейн. Имаше какво още да се ошлайфа, но въпреки това си струваше времето и парите (гаранция, че последният опонент ще ви свети масълцето поне веднъж :lol: :lol: :mrgreen: ). Освен това игровата вселена е с огромен потенциал и предстоящата поредица може да стане много, много добра. Стискаме палци на Уейн и Блонд :salute:
Strength and honor.
GameBookWarrior
В началото бе словото

Първо онлайн списание за интерактивна литература (книги-игри) и фантастика

Привет на всички приятели на фантастиката и интерактивните забавления!

Тази година започна да излиза първото Онлайн Списание за интерактивна литература и фантастика "Нова вълна": http://online.knigi-igri.net
Oчакваме скоро третия му брой; ето корицата на втори:
http://img812.imageshack.us/img812/5318/korica.jpg

В списанието можете да намерите много разкази-игри от нови таланти, както и цели КНИГИ-ИГРИ от известни стари автори, публикувани за първи път сега. Списанието съдържа и множество рецензии и статии за книгите-игри по света и у нас, сега и преди, както и материали за бордови, ролеви и компютърни игри и фантастиката в киното и литературата. Има и много изненади: неочаквани ексклузивни интервюта с известни български и световни автори; авторски рисунки, разкази и романи-сериали от популярни български писатели, непубликувани никъде досега; хумористични ревюта, новини и много други.

Ако потърсите общността на книгите-игри в интернет, ще намерите голям сайт с десетки напълно безплатни и удобни за четене заглавия, както и форум - средище на много фенове и творци и самите стари автори на книгите-игри.

Същевременно в големи тиражи бяха издадени вече три нови книги-игри от Новата вълна, започнала миналата година, които вече достигат до широката публика. Последната от тях е току-що излязлата "Патрул за ада: 2 в 1" от Ейдриън Уейн и Робърт Блонд (Алекс Султанов и Богдан Русев).

Приятно четене на новото списание!
http://online.knigi-igri.net
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Аз си свалих една (Лудостта на бика), като приложение за телефона. :cheers:

С телефона не мога да проследя как ще се развият всички варианти :roll:
Изображение

Изображение
Аватар
Dark_Wolf
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от Dark_Wolf »

Изпуснал съм манията с книгите игри през 90-те години, но сега ми се иска да понаваксам. :D Наскоро си взех "Асасините на Персия" и съм доволен (макар че малко са прекалили със сексуалността :D ). Подариха ми и една от старите, казва се "Проклятието на меча", която е супер интересната, обаче липсват 5-6 страници в началото, където е упътването и не мога да я играя... :( Иначе може ли някой по-запознат с книгите-игри да ми препоръча някоя в средновековен стил с рицари и самураи (макар че едва ли ще ги намеря, доколкото знам тези от 90-те ги няма никъде вече) ?
"Пътят не е на небето, пътят е в сърцето" - Сидхарта Гаутама Буда.

"О, мой Боже, правий Боже!
Не ти, що си в небесата,
а Ти, що си в мене, Боже -
мен в сърцето и в душата..."
- Христо Ботев
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”