[КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Re: [КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Мнение от Usagi_drop »

Честит празник и от мен! :D А като пожелание, такива стълбички нагоре:
http://imgs.mi9.com/uploads/abstract/95 ... 8_1430.jpg
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Истинските неща растат, а растежът изисква време...
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

Скъпи кандидат-студенти,
Минаха ли вече отворените врати в нашия факултет? Посетихте ли ни ? Хареса ли ви?
.:{~Блог~}:.
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Засега изглежда като едно добро място да започнеш да учиш това, което искаш. :)
Впечатленията не са особено детайлни, но ще имаме време да се потопим в атмосферата. :albino:
Още в самото начало обаче сърцето ми взе Ботаническата градина... :connie_24:
От горните етажи се вижда розариумът, нали? :connie_34:
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Действително градината си е предимство за нашия факултет, както и за добрите ни съседи от МУ.
FaolchuGray
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от FaolchuGray »

Здравейте от мен, again :)
След като си разбрах оценката от матурата си сметнах и общия бал, който до тук е 18.90, без устен изпит по журналистика. Ако успея да си повиша оценката на писмения(дори с половин единица), ще съм още по-доволен, защото искам да съм 100% сигурен, че ще вляза от 1-во класиране... Както и да е, пиша, за да питам дали някой очаква повишаване в баловете(или пък респективно - понижаване) ?
Последно промяна от FaolchuGray на 05 Юли 2012, 23:20, променено общо 1 път.
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Устният изпит се въвежда отново, което според мен би довело до повишение на баловете.
Успех!
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Според новообявените места за прием имаме +5 - три момичета и две момчета повече. :D Иначе казано, сме 33:12. Този факт може би ще промени няколко стотни в бала, но за някого от нас може да е от значение! ^^
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Много колеги от специалност "Журналистика" са доста недоволни, а неуспелите кандидат-журналисти влизат в другите две специалности. В разговори с колеги се оказва, че "Книгоиздаване" всъщност учат най-много и придобиват по-широк кръг от знания. В последните години има и интерес към тази специалност, явно вече това рефлектира и в местата за държавна поръчка.
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Дано-дано-дано! Надявам се да не е просто любопитство, а да бъде и подобаващо ценена. За ученето - пада ни се. :connie_40:
FaolchuGray
В началото бе словото

Мнение от FaolchuGray »

Usagi_drop, ние май сме единствените кандидатстващи с първо желание "Книгоиздаване"(поне като разгледах темата с подредба на желанията, не видях друг такъв), затова искам да те питам как се готвиш за устния? Аз само чета новини и анализи от вестник Дневник... По принцип не следя новините(особено, когато иде реч за политика), но съм сигурен, че ще ни питат неща, свързани с нашумелите теми по света и у нас, затова съм се напрегнал. :(
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Здравей! :) Засега такива са перспективите, но ще видим, може пък да изскочат още зайци отнякъде! Иначе с този устен и аз придобих интензивен гъдел под лъжичката. :pale: :lol:
Освен "Дневник", преглеждам и "Капитал" (по-горе някой беше издал, че имат приложения за Google Chrome - чудна идея!), също "Тема". Избягват новинарстването и дребните теми и анализът ми харесва. В съботно-неделните програми на БНР има интересен преглед на събитията и... какво остана - предавания по ТВ, които евентуално харесваш. Сещам се сега за една филмова поредица по БНТ, "Светът на живо". Мисля, че си струва. :D И въпреки всичко, май репетициите пред огледалото остават най-печеливши! :Alex_01:
Дано на всеки се удаде да покаже силните си страни. Лесно няма да бъде, но пък наесен да е хубаво! :wink:
Аватар
phessy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от phessy »

Добре, че миналата година нямаше устен изпит, че сигурно и Книгоиздаване нямаше да вляза :D
FaolchuGray
В началото бе словото

Мнение от FaolchuGray »

Какво става с бъдещите книгоиздатели? Откакто мина устният се отдавам на няколкочасови сесии всеки ден, защото ми липсваше тръпката от четене на нещо, което ми се чете a.k.a художествена литература. Въпреки че кръстосването на "Дюн", кратките разкази на Едгар По и небезинтересните "Загадки и мистерии на Втората световна война", ми докарват сънища в които влагосъхраняващият ми костюм бива разкъсан от черен котарак, докато наблюдавам унищожението на германския кораб "Тирпиц".
Пиша тук, защото не ми се пише само в темата за Ж и ВО, а и ми е интересно какво четете :bounce:
П.С.: Пък и искам да събудя темата.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО

Мнение от Geri.A »

Ще почвам тъкмо "Английският съсед" на Михаил Вешим : )
Вчера имах рд и получих тази и още една книга като подаръци.. мисля, че това е знак, че трябва да ме приемат в книгоиздаване! :D Иначе не знам дали съм бъдещ книгоиздател - балът ми е 25.48, т.е. доста нисък, ама да видим.. 1вите ми 2 желания бяха ВО и това, до последно не знаех (не знам) кое искам повече, но за ВО няма да ми стигне така или иначе.
P.S. Така и не разбрах защо книгоиздаване си има отделна тема.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Geri.A написа:Ще почвам тъкмо "Английският съсед" на Михаил Вешим : )
Вчера имах рд и получих тази и още една книга като подаръци.. мисля, че това е знак, че трябва да ме приемат в книгоиздаване! :D Иначе не знам дали съм бъдещ книгоиздател - балът ми е 25.48, т.е. доста нисък, ама да видим.. 1вите ми 2 желания бяха ВО и това, до последно не знаех (не знам) кое искам повече, но за ВО няма да ми стигне така или иначе.
P.S. Така и не разбрах защо книгоиздаване си има отделна тема.
Защо да си няма отделна тема? Според мен журналистиката и ВО-то също трябва да са отделно, не че има голямо значение. Честит рожден ден с малко закъснение, пък балът не се знае какъв ще е тази година. Може да сме колеги наесен =] На мен ВО ми е второ желание и много се надаявам да ме приемат, за първо така или иначе нямам шанс (психология).
А това "Английският съсед" ми напомни на една моя много, много любима книга, която винаги силно препоръчвам (въпреки че определено не би харесала на всеки)- "Английският пациент" на Майкъл Ондатжи. Не знам каква литература харесваш по принцип, де.. =]
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”