Разни въпроси

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
dessie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Разни въпроси

Мнение от dessie »

Днес търсих "Да пишем съчинение по цитати" от проф.Кирова в книжарницата на Ректората и в подлеза,но я нямаше.Някой да си я е закупувал и вече да не я ползва или поне да има идея къде другаде мога да я открия???
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Помагала от проф. Милена Кирова

Мнение от brasence »

КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Nullzone
В началото бе словото
Специалност: никаква за момента

Относно бала за спец. Психология

Мнение от Nullzone »

Ако може някой да ми даде съвет.

Съдейки по сайта на СУ, БАЛа за бакалавър по Психология е (и вероятно ще е?) 30. Ще бъде образуван от оценките от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка) - БЕЛ и чужд език, както и оценка съответно от изпит (коеф. 3) или матура (коеф. 2.5).

(Моля за поправка ако греша)

Изчислих, че използвайки оценката си от матурата по английски, получавам БАЛ 27/30 (6 + 6 + 6х2.5).

Това достатачно ли е или трябва да изкарам повече чрез изпита? Регистрирах се така или иначе за изпит по английски. Някой има ли представа колко висока е била/е/би била летвата?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Re: Относно бала за спец. Психология

Мнение от driplio »

1)Не съм много на "ти" с философията, но може да видиш как се сформира балът от тук.

2)За миналата година минималните балове, първо класиране, са :
*Психология (мъже) - 26.83
*Психология (жени) - 27.90

3) Изпитът в СУ винаги е с по-голяма тежест, така че специално за психологията не разчитай на матурата (особено ако си момиче). 5 на изпита по англ. в СУ се равнява на 6 на матурата!!!

Надявам се това да ти помогне да се ориентираш :salute:.

П.С. Има си тема [КСК 2012] Психология
ДС - :pukeright:
royfavre
В началото бе словото

Нужда от помощ

Мнение от royfavre »

Здравейте на всички . Първо искам да се извиня , ако това не е правилното място за тази тема . И да дойдем на въпроса . Имам 5.43 на матурата по БЕЛ и искам да кандидатствам с нея . Оценките от дипломата ми по БЕЛ са само 6-ци . Може ли някой да ми каже специалностите , които ще имам шанс да запиша и дали реално имам някакъв шанс за нещо с тази оценка от матурата и оценките от дипломата ми . А ако някой може да ми покаже кои теми точно да чета , свързани с питането ми ще съм много благодарен . Просто съм нов и нещата не са ми никак ясни . Благодаря за вниманието Ви .
Аватар
annincee
Пишете, о, братя
Курс: втори

Re: Нужда от помощ

Мнение от annincee »

Социални дейности-задочно (и това е нещо)
seduction
Драскач

кандидатстване с оценките от су в други университети?

Мнение от seduction »

Здравейте. Имам няколко въпроса. В момента съм първа година Културология в СУ. Влязох в тази специалност с идеята да се прехвърля право. Успеха ми е малко под 5.50. Гледах правилата за преместване тази година и на сайта на су пише, че за прехвърляне в специалност Право се изисква успех над 5.00, а не над 5.50, както мисля, че е било до сега.От друга страна местата за прехвърляне са същия брой, както преди. Въпросът ми е - според вас имам ли шанс да се преместя с този успех?

Също така искам да попитам още нещо. Освен, че уча в момента се явих на предварителната сесия в су. По литература изкарах 4.50, но по история, както и миналата година оценката ми не е достатъчно висока. Та всичките ми надежди са вложени в 13 юли.. Колкото и да бях отхвърлила вариантите със Пловдивския, Великотърновския и Благоевградския, усещам, че има шанс пак да не ме приемат в су, а не искам да губя повече време. Та главното ми питане е- може ли оценките от изпитите в су да ги използвам, за да участвам в класиранията в посочените университети?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: кандидатстване с оценките от су в други университети?

Мнение от svetlio.varna »

Тук можеш да видиш в кои ВУЗ-ове можеш да използваш оценката си от изпита в СУ. Информацията е актуална към миналата година, но надали има съществени изменения. В посочените от теб университети (ВТУ, ПУ и ЮЗУ) прехвърляне на оценката не се позволяваше.

:arrow: http://kandidatstvane-su.hit.bg/University.html#VTU
Facebook
Изображение
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Благодаря, Светльо:)

Имам още едно питане. Утре ще си подавам документите за участие в класирането. Освен диплома, копие от нея лична карта нещо друго ще ми бъде ли необходимо с оглед на това, че в момента уча в су? Питам понеже, видях, че примерно, за да кандидатствам в благоевград ми искат служебна бележка или академична справка, там каквото беше от специалността, която уча в момента.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Подаваш си документите, както всички кандидат-студенти.
Ако те приемат и има предмети, които си учил и си ги взел, тогава ще ти трябва справка, за да ти се признаят.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Yawgmoth
В началото бе словото
Специалност: Nqmam

въпрос относно електронно подаване на документи

Мнение от Yawgmoth »

При статус: за одобрение чакам статус одобрен за да платя такстата или на място трябва ?
Аватар
velichkov
В началото бе словото

Re: въпрос относно електронно подаване на документи

Мнение от velichkov »

Като отидеш в Софийски университет там ти проверяват данните и ти променят статуса на одобрен ;) Таксата може да се плати по банков път, може и на място :D
A man's dreams are an index to his greatness !
Yawgmoth
В началото бе словото
Специалност: Nqmam

Мнение от Yawgmoth »

Може ли сега да се плати от някъде?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

За "По банков път".
п.п. После, като ходиш до ректората, трябва да покажеш бележката от банката :wink: .
ДС - :pukeright:
Аватар
iolinka
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Туризъм или Регионално развитие и политика ??

Мнение от iolinka »

Много се колебая коя специалност да запиша - Туризъм или РРП. По принцип първото ми желание е туризъм, но напоследък все повече ме убеждават, че няма голяма реализация с този туризъм. Много съм объркана и ако има някои по-компетентен по тази тема, или пък да знае нещо по въпроса от личен опит, моля да ме посъветва. :? Благодаря предварително! :P
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”