Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
monchenceto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Какво искате да учите?

Мнение от monchenceto »

Здравейте!
Много моля ако има компетентни хора по моя проблем да ми помогнат :(((
Не знам това ли е правилното място за което се извинявам!
Проблема ми е следният: от 9 клас знам,че искам да уча икономика в СУ, но много неща се промениха от тогава. Сега много приятели ми казват, че било много по добре да уча с УНСС, защото бил специализиран в това и имал много по-добра материална бази и финансите там са много добра специалност.Но аз с предразсъдъци ли съм какво - не знам . За мен въпреки всичко СУ е по-добър,но проблема е в това,че онзи ден дори човек от СУ ми каза иди в УНСС.
За мен е много важно от сега да се насоча,защото трябва да знам на кой изпит да наблегна.
Моля ви вътрешни хора кажете,че в СУ не е никак по - зле ?!
zhenya
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от zhenya »

Френска филология ще пиша на първо място,а за другите както дойде :) :) Ще пиша японистика,китаистика,арабистика,но още не им знам подредбата,само знам ,че на първо място ще пиша Френска филология.
Notre vie est un livre qui s'écrit tout seul. Nous sommes des personnages de roman qui ne comprennent pas toujours bien ce que veut l'auteur.

http://www.facebook.com/jenq.lundjeva
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

monchenceto написа:Здравейте!
Проблема ми е следният: от 9 клас знам,че искам да уча икономика в СУ, но много неща се промениха от тогава. Сега много приятели ми казват, че било много по добре да уча с УНСС, защото бил специализиран в това и имал много по-добра материална бази и финансите там са много добра специалност.Но аз с предразсъдъци ли съм какво - не знам . За мен въпреки всичко СУ е по-добър,но проблема е в това,че онзи ден дори човек от СУ ми каза иди в УНСС.
За мен е много важно от сега да се насоча,защото трябва да знам на кой изпит да наблегна.
За СУ ти казахме вече какво е положението, не съм учила в УНСС и не мога да ти кажа мнение от първа ръка. Иначе чувала съм и лоши, и хубави неща и за СУ, и за УНСС.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

някой може ли да обясни Културологията какво представлява и какво можеш да работиш като завършиш ? Моля ви се не ми копирайте информацията от сайта на софийския прочетох я и нищо не разбрах затова питам тук и искам да ми се обясни като на идиот , на който не му се занимава да не ми отговаря и просто да подмине поста ми , а на този който ми обясни съм му/й предварително благодарна .
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

firequeen написа:някой може ли да обясни Културологията какво представлява и какво можеш да работиш като завършиш ? Моля ви се не ми копирайте информацията от сайта на софийския прочетох я и нищо не разбрах затова питам тук и искам да ми се обясни като на идиот , на който не му се занимава да не ми отговаря и просто да подмине поста ми , а на този който ми обясни съм му/й предварително благодарна .
Ами най-простото тълкуване (демек моето) е - ставаш експерт по различни култури, различни неща, свързани с културата, нейни особености...

А къде търсят такива експерти? Ами с много напъни, бих предположил музей (ама музей не с историческа, а с културна насоченост - етнографски), или някой научен институт, който изследва културата (в България тва е само БАН), както и Министерство на Културата (което не е ясно, каква дейност има). Иначе, не вярвам някоя медия да пусне културна рубрика и да не извика актьор/журналист за водещ, а културолог. В бизнес-средите, финансите, правото, строителството и прочее - не им трябват.

Значи всичко на всичко - пост някъде из държавните служби, но от тези, които не е ясно, какво правят и получават малко пари. Честито.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Физическо възпитание и спорт. :)
Аватар
spacemish
В началото бе словото
Специалност: Културология

Мнение от spacemish »

Ааз още не съм решила какво точно ще правя, колебая се между Културология, някоя от по-редките филологии и Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
Последно промяна от spacemish на 26 Юни 2012, 13:44, променено общо 2 пъти.
Oh when you look at me like that, my darling,
What did you expect,
I’d probably still adore you with your hands around my neck,
Or I did last time I checked.
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

monchenceto написа:Здравейте!
УНСС не е абсолютно никаква конкуренция в областта на икономиката. В СУ влизат по-добрите и е по-трудно. Конкуренцията е по-голямата, интелектуалното равнище е по-високо. Откъм реализация безработицата сред завършилите СтФ на СУ е в пъти по-ниска от средната за страната, стабилно има хора от факултета в големите частни институции(за сметка на държавните, където УНСС са лидер, то е разбираемо защо). Не знам кой от СтФ ти е казал да идеш в УНСС, но по-добре не го слушай за нищо в бъдеще.
И за да не звуча пристрастен трябва да кажа, че съм бил на лекции и съм държал изпити от преподаватели от УНСС и знам за какво става въпрос.
В СтФ далеч всичко не е перфектно, но е най-доброто място за икономика в България.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
MoNsItKa
В началото бе словото
Специалност: Медицинска рехабилитация и ерготерапия

Мнение от MoNsItKa »

1.Рехабилитация и ерготерапия :) (Има ли тук някой друг за тази специалност? ;D )
2.Надолу ще изредя всичко с матура по биология (Мед.сестра,Биология,Молекулярна...)
cyclone
В началото бе словото

Мнение от cyclone »

Искам да попитам... защо за Испанска и Италианска филология се влиза само със изпит по съответния език..? Аз ще държа изпит по Английски и смятах да пиша и тези езици в желанията ми, защото мислех, че само Немски минава със съответния изпит (Немски)... а то се оказа, че и Испански + Италиански... Много се разочаровах .. Нали за това отивам да ги уча уж, защо трябва да ги знам?? предварително? Не може ли да си ги пиша в желанията, а пък да си държа английския изпит и да имам шанс да вляза? Т_____T сиг не може.. ааааа <.< ....Т__T
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Ами защото са испанска и италианска филология, а не курсове по испански и италиански за начинаещи. Учат се литература, култура, лингвистика на испански и на италиански език, не може да се почва от нулата. Така се почва само за редките за България езици, които не се учат масово в училище.
m.g.
В началото бе словото

Мнение от m.g. »

И аз се чувствах по същия начин за руската ;Д
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

firequeen написа:някой може ли да обясни Културологията какво представлява и какво можеш да работиш като завършиш ? Моля ви се не ми копирайте информацията от сайта на софийския прочетох я и нищо не разбрах затова питам тук и искам да ми се обясни като на идиот , на който не му се занимава да не ми отговаря и просто да подмине поста ми , а на този който ми обясни съм му/й предварително благодарна .
"Преподаването в специалност "Културология" не предполага овладяването на конкретен занаят"

Нз какво четете за тая специалност в сайта на ФФ, но тази извадка трябва да ви прави най-силно впечатление и да ви ориентира искате или не да бъхтите 4 години залудо. Надявам се това изречение да дава необходимата яснота и вече да не се задават тъпи въпроси. :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Писал съм ти на лично съобщение.
kreon
В началото бе словото

Мнение от kreon »

рехабилитация и ерготерапия и аззз :)))))
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”