Голямата или подходящата любов

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Голямата или подходящата любов

Мнение от Etiainen »

Аз смятам, че човек може да обича много хора, в различни етапи от живота си, да ги обича по различен начин и да няма една единствена Голяма любов, след чийто край да дойде края на света едва ли не, и да няма за какво повече да се живее (демек след това да се примириш със "скучен" човек, както и да се дефинира това).
И знам, че човек след като е приключил една относително дълга връзка му минава през ума, че няма да срещне никой друг, който да обича толкова силно или поне толкова силно, но времето показва, че не е така :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

MidwinterSun написа:О, Боже, колко много пъти съм виждала краха на тая голяма, гигантическа, невероятна любов, дето я обсъждате тука!
O, Боже! А колко пъти пък съм виждала как тая голяма, гигантическа, невероятна, НАЙ! любов свършва след два месеца..
и след още два идва някоя нова, която е още по-най!.. и така до безкрай :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Силве, не си права.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е как - самото наличие на такава тема, доказва, че някъде, за някого голямата любов е умряла и сега се дави в крокодилски сълзи и проклина съдбата си.

Дет обичат да казват старите хора - голям залък лапни, голяма дума не казвай: Превод - веднага щом сложиш епитет "голяма" на любовта, тя ти доказва, колко лесно може да се сгърчи...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Търговецът на кристал написа:Силве, не си права.
В кое, Ели?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

MidwinterSun написа:
Тая любов не е любов, ами е една голяма глупост. Поне докогато хората я разглеждат от собствената си кабанария, от егоистичната гледна точка на собствените си чувства - нали, щом го изпитват и го усещат, значи ТОВА Е!!! Да, ама не.
Тука мн силно подкрепям, не е ли споделено едно чувство, чийто едничък смисъл е да бъде съпреживяно, то то не съществува.
Относно всички други възникнали полемики, както вече беше споменато, хората и ситуациите са твърде различни, за да се категоризират и стереотипизират. Лично за себе си съм сигурен, че ако някога намеря голямата любов (разбирайте двама души да се намерят и съпреживеят физически и ментално във взаимна полза и за двамата), то тогава ще направя всичко възможно да я запазя и реализирам във времето (разбирахте съвместно съществуване), което ще бъде доста голямо и подходящо за тленността ми. Друг е въпросът, че вече май май понадраснах доста неща и шансовете ми за подобна щастлива развръзка прогресивно намаляват.

Хау
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

The_iMMortal_f написа:Честно сега.
Този въпрос го мъдря в главата си от поне месец.До извод не достигнах , та реших да се съветвам с вас. :mrgreen:
Та- голяма ли е голямата любов и има ли по-голяма от най-голямата?Нещастна или щастлива е голямата любов, защото
1. ако е голяма не трябва ли да е изпълнена с щастие, безгрижно лентяйство и обичане
2.ако е голяма- то задължително трябва да агонизира, да се мъчи,а едновременно с това да завърши с фатален край.
Подходящата любов- от женска гледна точка- не говорим за материално подходящата любов, а за кроткия мъж, с когото , честно да си кажем е егати скуката, който обаче ни гледа в очите, това е мъжът подходящ за създаване на семейство, защото е отговорен, сериозен и ни обича повече отколкото ние него?

Мислите ли , че до момента сте изживяли голямата си любов , или тя те първа ви предстои и не е ли тъжно , че след като голямата любов мине през нас, трябва да се примирим с подходящата и да сме нещастни(защото не обичаме силно "подходящия"), но сме подсигурени със сигурно рамо до нас?

Трансформира ли се голямата любов в подходяща , в даден момент, или "такова животно нема" и изобщо стана много объркано, но който иска да си поразнищим темата да се включи..
Изображение
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Оф, не ме карайте да ставам лоша, че ще ви напляскам. Като нямате какво да кажете по темата, идейно (и препоръчително) е да замълчите.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

The_iMMortal_f написа:Честно сега.
Този въпрос го мъдря в главата си от поне месец.До извод не достигнах , та реших да се съветвам с вас. :mrgreen:
Та- голяма ли е голямата любов и има ли по-голяма от най-голямата?Нещастна или щастлива е голямата любов, защото
1. ако е голяма не трябва ли да е изпълнена с щастие, безгрижно лентяйство и обичане
2.ако е голяма- то задължително трябва да агонизира, да се мъчи,а едновременно с това да завърши с фатален край.
Подходящата любов- от женска гледна точка- не говорим за материално подходящата любов, а за кроткия мъж, с когото , честно да си кажем е егати скуката, който обаче ни гледа в очите, това е мъжът подходящ за създаване на семейство, защото е отговорен, сериозен и ни обича повече отколкото ние него?

Мислите ли , че до момента сте изживяли голямата си любов , или тя те първа ви предстои и не е ли тъжно , че след като голямата любов мине през нас, трябва да се примирим с подходящата и да сме нещастни(защото не обичаме силно "подходящия"), но сме подсигурени със сигурно рамо до нас?

Трансформира ли се голямата любов в подходяща , в даден момент, или "такова животно нема" и изобщо стана много объркано, но който иска да си поразнищим темата да се включи..
Ей все недоволни, мама му стара :lol:
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

The_iMMortal_f,
Значи, без да те обиждам, от постовете ти ми се струва, че имаш някакъв много странен поглед върху нещата и определено ми се струваш объркана. Няма да се хващам за конкретни твои изказвания, защото ще стане неприятно, а и грешно ще се разберем. Това, което искам да ти кажа е, че човек намира, каквото търси и получава, каквото дава. Няма случайности, няма съдба, всичко си зависи от твоя избор и начин на мислене и действията ти.
Няма нещо такова като примиряване за по-сигурно, нито в живота, нито в любовта. Изобщо тая дума трябва да отсъства от философията ти за живота. Всичко, което правиш, трябва да е с цялото ти сърце, иначе не хаби времето си и това на останалите. Няма такова нещо като подходяща любов - това си е чиста форма използване на даден човек, докато не дойде нещо по-добро.
Обичам мъжа до мен безкрайно, той мен също, правил е лудости за мен, за да ми е по-добре и т.н., но и ме е наранявал страшно много. Любовта не е перфектна, не е едностранна - никоя любов не е вълнуваща всеки ден, не е изненадваща всеки ден, но не е и рутина, не е навик, не е полза. Като цяло не трябва да се самовглъбява човек в собстовените си изгоди и чувства, щото това си е самолюбие, не обич. Просто ако мислиш "аз", а не "ние" - отпиши цялата работа.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Аз или съм прекалено млад.....или прекалено тъп, за да разбера 2 неща ?

1)Наистина ли дефинираме, някой, който намираме за ''подходяща партия'' - любов ?
2)Даваме на мъжете определение - ''евентуален, добър баща на децата ми''.

И тъй като ще бъда обвинен в хиляди обвинения-от лош правопис-до пълна липса на смисъл в поста, ще напиша смело, че според мен:теми, форуми, лексикони, песни, филми и всякакъв вид изкуство не може да дефинира любовта.Тя е нещо уникално, неповторимо....Колкото повече се оставиш по течението, толкова повече ще я усетиш.Иначе искрено пожелавам на авторката на темата, да открие човек, който не само ще бъде '' подходящ'', но ще й покаже какво значи любов : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Търговецът на кристал написа:Оф, не ме карайте да ставам лоша, че ще ви напляскам. Като нямате какво да кажете по темата, идейно (и препоръчително) е да замълчите.
Ми аз нищо не съм казал :mrgreen:
Ама хубаво, ще се включа в дебилната тема с подобаващо дебилен отговор

Големи, малки, подходящи, неподходящи, забранени, разрешени - няма такива животни
Или получаваш каквото търсиш и ти е яко или баста и продължаваш да търсиш
It's that simple
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Ама 'айде да не ме анализирате- пуснала съм тема, защото ми е любопитно какво мислят хората тук- нали затова се пускаха теми по принцип във форуми - или се бъркам? :roll: За по-настоятелните, темата е взета от форума на bg mama, а не от моите тежки душевни катарзиси.Ок?
Monita, и без да ми казваш, че съм объркана си го знам,но не знам обаче за какви постове ми говориш, за какво обиждане и тн, като актуалните ми такива са от две три седмици..Останалото е история от преди 2 -3 години- минало -заминало.Не пишете постове, обръщайки се към т.нар. авторка.. Просто споделете мнението си, както кака ви Ели каза, ако е идейно и ви е интересно.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Ама, виж сега, не можеш да пускаш абсурдна тема и после да се сърдиш, че хората коментират не по твой вкус, нали така?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Никой не е казал, че не е по мой вкус, има си различни мнения, в които има наистина някакъв смисъл( и точно тях искам да чуя,прочета) ,за разлика от прикачените тъпи картинки на 9gag :roll:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”