Ето така: тези чувства са резултат от нещо - общуване, най-често. Когато са отхвърлени, което наранява егото, трябва да теглиш чертата и да решиш дали искаш този човек да бъде или да не бъде в живота ти.Търговецът на кристал написа:Мила написа:FloWersOfEviL написа:Търговецът на кристал написа:...
В случая, за който говоря, май (уж) става дума точно за това. Но пак ми е странно - имам предвид... как точно махваш с ръка и зае*аваш чувствата си, все едно никога не ги е имало? Не знам.. явно моето его ми пречи да го разбера (не го казвам с ирония, напълно съгласна съм с Мила, но емоциите, които поражда подобна ситуация у мен, отговарят на написаното от Дид).
Ако решиш, че не го искаш и гордостта ти е по-важна, спираш да общуваш с него, правите се, че не се виждате, гледаш го злобно и правиш злостни коментарчета. Като цяло утежняваш си кармата и скофтяваш ситуацията за всички.
Ако решиш, че все пак този човек ти дава нещо, което не искаш да загубиш, стискаш зъби и подтискаш егото си. С времето всяка болка минава, а ако си късметлия (частен случай), осъзнаваш и че всъщност чувствата ти към този човек изобщо не са били толкова силни и част от тях са били плод на стечение на обстоятелствата. Така запазваш в живота си човек на когото държиш. Един приятел в повече винаги е по-добре.
Всичко е въпрос на гледна точка.