Какво правите по време на час?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Re: Какво правите по време на час?

Мнение от clinical_dead »

Амииии аз (съвсем сериозно) си пиша в лекциите, слушам, участвам (когато разбирам...), но това е защото сме в състав от 2ма до 5-има на лекции. В единствената масова лекция - физка (3 часа :shock: ) ме хвана да рисувам, докато колежката решаваше кръстословица, защото фейсбука и не се отваряше... та го отнесохме едно хубаво :cry:

В училище често се занимавах с това:
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 3052_n.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 7612_n.jpg
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 4644_n.jpg
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6837_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6090_n.jpg
Изображение

Изображение
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Аз или си правех записки, или просто не ходех на лекции. Много рядко съм чакал с нетърпение да свърши.

А сега, какво правите вие на лекции: :wink:
- преобладаващата част следят и зписват;
- други си разглобяват и сглобяват писалките, а в по-новите времена - телефоните;
- трети ... мечтаят;
- някои опитват да се впечатлят взаимно;
- случва се и да се целуват;
- веднаж двама третокурсници, момче и момиче, се сбиха и поискаха да ги разтърва - останаха много недоволни, когато отказах да посоча виновния;
- има "интересни" личности, които се забавляват да задават всевъзможни въпроси, без особена връзка с темата.

Не се съмнявам, че пропускам доста неща. Още по-добре, ще продължава да е интересно. :)
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз лично си почиствам чантата и влагам ред в нея :lol: Вадя една по една касовите бележки, които редовно наръгвам вътре и зяпам какво съм си купила. Събирам купчината хартийки, после пренареждам чантата, така че да установя някакъв ред и ако още не се е свършило мъчението, си драскам нещо :P.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
marine_girl
В началото бе словото

Мнение от marine_girl »

Dr Dulcamara написа:Аз или си правех записки, или просто не ходех на лекции. Много рядко съм чакал с нетърпение да свърши.

А сега, какво правите вие на лекции: :wink:
- преобладаващата част следят и зписват;
- други си разглобяват и сглобяват писалките, а в по-новите времена - телефоните;
- трети ... мечтаят;
- някои опитват да се впечатлят взаимно;
- случва се и да се целуват;
- веднаж двама третокурсници, момче и момиче, се сбиха и поискаха да ги разтърва - останаха много недоволни, когато отказах да посоча виновния;
- има "интересни" личности, които се забавляват да задават всевъзможни въпроси, без особена връзка с темата.

Не се съмнявам, че пропускам доста неща. Още по-добре, ще продължава да е интересно. :)
хехе, много точно!
понякога даже имам чувството,че се държим колкото се може по-детински за да ни е по-интерестно :rr: правим неща, които даже като малки мислехме за пълни простотии и ни беше срам ТОГАВА да ги правим. хаха
Sometimes when I'm bored, I like to dye my hair green and sit back and pretend I'm a broccoli.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Обикновено, ако не ми харесва някоя лекция, просто не ходя на нея. Иначе записвам/слушам. Ако положението е твърде плачевно, си цъкам една игричка на телефона - fruit ninja или осъществявам различни видове контакти с колегите. ама колко пък може да ми е скучно?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

По време на час ?!? Това тема за ученици ли е?

А на лекции или цъкам шахче с колега, или творя рисувално или наблюдавам какво правят другите, но най-често не ходя :shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Е, очевидно мацката е от КСК, реколта - тазгодишна. И на мен това "по време на час" ми направи впечатление, ама на тях им е простено. Както сега аз си говоря с някакви от гимназията и ги питам нещо за първия семестър, а не срок. :) Деформации, какво да се прави.

Иначе аз имах лекции, на които се е случвало да ми е смъртно скучно - сериозно. И имаш чувството, че времето се нииииииже, ама в обратна посока. Тогава си пишех и си рисувах из тетрадките, даже цели разкази имам тук-там. И се опитвах да не гледам много-много часовника, че сърцето ме болеше.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Grisha_Kovachki
В началото бе словото

Мнение от Grisha_Kovachki »

Чат пат си подремвам
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Аз нали съм от задочниците и обикновено се избиваме да ходим на лекции.
Обикновено сме студенти за пример...уж и записваме или слушаме,задаваме въпроси.
Но има случаи,обикновено според типа преподаватрл,когато всеки търси как да се утеши. Такива бяха например лекциите по теория на възпитанието,религиознание,философска антропология или методика по БЕЛ. Леле...докарваха ни до истерия и се чувстваш длъжен пред себе си да правиш нещо,че да не изперкаш.
Обикновено ровичкам в интернет през телефона,подреждам си чантата...спала съм също така.Играла съм на точки,морски шах,бесеници.Най-често чета книга пак на телефона.
Но както казах на нас лекциите са ни забавни,защото рядко ходим и общо взето всеки слуша,пита и записва...
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Записвам си и слушам, рядко ми е скучно, задължително взимам участие - ако не го правя по някое време мисълта ми просто започва да се рее :lol: . Имам проблеми с един от профилите, по някакво стечение на обстоятелствата там преподавателите са от зле по-зле... Просто отивам първите 2-3 пъти, виждам, че е неспасяемо и се оттеглям, т.е. повече не стъпвам. За да не дразня колегите, които се чувстват пре.бани, че сами си хабят времето, не ги питам за материала и изпита, а по някое време просто се отбивам в приемното време на човека, обяснявам някви глупости, чете ми се конско, готвя си конспекта и взимам изпита.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Monita написа:Записвам си и слушам, рядко ми е скучно, задължително взимам участие - ако не го правя по някое време мисълта ми просто започва да се рее :lol: . Имам проблеми с един от профилите, по някакво стечение на обстоятелствата там преподавателите са от зле по-зле... Просто отивам първите 2-3 пъти, виждам, че е неспасяемо и се оттеглям, т.е. повече не стъпвам. За да не дразня колегите, които се чувстват пре.бани, че сами си хабят времето, не ги питам за материала и изпита, а по някое време просто се отбивам в приемното време на човека, обяснявам някви глупости, чете ми се конско, готвя си конспекта и взимам изпита.
Нека позная - филоложка? :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Не. Ставаше дума за педагогическия профил в първата ми специалност :) .
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Пия бира в парка. :lol: Но само днес, иначе внимавам в час обикновено.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Отдавна не съм ходил на лекции, но какво си спомням: Първо, ходех относително редовно на повечето лекции, но имаше едни досадни, които също така редовно пропусках и нямам почти никакви записки от тях, затова са приятелите и най-вече приятелките. Когато ходех, винаги внимавах и си записвах възможно най-подробно, иначе си е губене на време. Случвало се е да решавам кръстословица или судоку, но много рядко, защото обикновено сядам по-отпред, а се набивам на очи. Веднъж съм изнасял една публична лекция (снизходително ми казаха, че не било провал :| ) и тогава видях колко ясно се вижда в залата какво прави всеки в рамките на първите десетина реда. Оттогава внимавах повече.. :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
ninchetooo
Пишете, о, братя
Специалност: история

Мнение от ninchetooo »

Аз обожавам да си рисувам по листата с лекциите. Дори и да са ми интересни лекциите пак си рисувам.
А когато съм депресирана може да не си водя записки, но определено си рисувам.
Винаги е било така и не мисля, че ще се промени :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “СПАМ”