AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Re: AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?

Мнение от ayakashi »

Права си, на мен просто не ми харесва да има реклама, че това е някаква сериозна организация, която ЯВНО работи със световни корпорации и после да се пръскат такива снимки из виртуалното пространство. Да си се забавляват нецензурирано без фотоапарати поне, хах.
Колкото е смешно, толкова е и тъжно.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

MidwinterSun написа:Разликата е, че компрометиращите снимки от тях никога не са се озовавали публично във фейсбук.
Ами то точно това е фрапиращото. Къф тряяя да си да си изтипосаш рар файла в отворена ФБ група..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Снимките са качени във фейсбук, в страничката на event-а. Достъпни са за свободно сваляне от всеки.
Сигурен ли си? Я дай линк.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

MidwinterSun написа:... Дето се вика, който не е съгрешил, нека той хвърли първия камък ... А и честно казано, ставала съм свидетел на доста по-впечатляващи гледки от тази ...
Всеки е съгрешавал, но има грешки и грешки, а същото се отнася и до снимките:
http://tu.aiesec.bg/
(горе, лявата и средната)
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Хора, които сочат с пръст. Аз съм скандализиран.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ayakashi написа:Явно си заслужава да станеш член ако се надяваш и ти да станеш шефче, за да могат да се отъркат повече мадами в боксерките ти.
На тоя етап няма друга причина да ставаш лидер като гледам.
А 11та божия заповед?
"Всеки шеф получава орални ласки от подчинените женки"

в Библията на Евангелистите е допълнено "и от по-симпатичните мъже", но предполагам сме само православни тука?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ScallySwag
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация или к'вото уча там...

Мнение от ScallySwag »

Lord написа:
Снимките са качени във фейсбук, в страничката на event-а. Достъпни са за свободно сваляне от всеки.
Сигурен ли си? Я дай линк.
Линка се намираше на официалната фейсбук страница на събитието, която вече не съществува. Явно колегите от AIESEC са видели снимките в темата и са премахнали страничката.

Отново искам да отбележа, че нямам за цел да срамя никого с участието си в тази тема, просто съм твърдо против това да ставам свидетел на подобни грозни гледки и след това те да се потулват по такъв начин.

Говорих с още хора, които бяха свидетели на случилото се те също са крайно озадачени как е възможно такова нещо да се толерира. Факт е, че недоволните са много.
Go hard or go home.
adent
В началото бе словото
Специалност: Marketing
Курс: завършил

Мнение от adent »

Изглежда това е единственото място, което открих с истински отзиви са AIESEC. В момента провеждам интервюта за работа, за страхотно място в моя отдел и реших да взема да дам шанс на някой студент без опит в областта. Получих над 200 СВта, като едно от първите интервюта бе с младеж, който дойде с доста високо самочувствие, че е правил „нещо“ в AIESEC. Така и не можах да разбера с какво точно, каза ми абсолтно същото, което прочетох и в интернет – “провеждане на лидерски обучения, бла-бла, дрън-дрън”...така и не успя да каже с какво този му „опит“ там ще е полезен на мен и на компанията. Въпреки това ми стана любопитно за AIESEC, тъй като студент не съм се интересувал. Попаднах на тази тема и тъй като не можах да повярвам, че това е възможно открих позната от организацията, попитах я възможно ли е това да е вярно и останах втрещен от разказите й. Наистина тези снимки са нищо в сравнение с отвратителните неща, които правят там. Не мога да си обясня как млади и образовани (поне се очаква да бъдат такива) хора, доброволно се подлагат на физически и психически унижения, сексуални извращения, плод на болния мозък на група первезници!!! Не искам да преразказвам, защото е отвратилно, всики бил в организацията си знае. Лично за себе си изхвърлих в коша всички СВта, в които пишише каквото и да е било свързано с организацията и изрично питам всеки кандидат дали някога е имал нещо общо с тях. Разказах и на приятелите си, за да не се объркат да наемат „работил“ и/или „обучавал се“ AIESEC. Чудя се само как е възможно младежа ,който интервюирах да има такова самочувствие, като не просто не е научил нищо там, но и до скоро доброволно се подлагал на всевъзможни унижения, които са наказуеми от закона. Основно искам да кажа на всеки, който знае за какво говоря – напускайте, съдете ги!!! Никой няма право да нарушава правата ви по такъв начин, да се гаври с вас и да ви принуждава към такъв род извращения – това се наказва от ЗАКОНА. Като финал не пишете или споменавайта, че сте имали нещо с AIESEC в СВто си, може да попаднете на някой, който знае!

Това беше от мен, прощавайте за дългият пост!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Интересно ми е, ако на интеревю при Вас някой Ви каже, че е е бил член на организацията, но (примерно) не е очарован. Или я е напусанал по еди-какви си причини, това как би ви повлияло?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

adent написа:Изглежда това е единственото място, което открих с истински отзиви са AIESEC. В момента провеждам интервюта за работа, за страхотно място в моя отдел и реших да взема да дам шанс на някой студент без опит в областта. Получих над 200 СВта, като едно от първите интервюта бе с младеж, който дойде с доста високо самочувствие, че е правил „нещо“ в AIESEC. Така и не можах да разбера с какво точно, каза ми абсолтно същото, което прочетох и в интернет – “провеждане на лидерски обучения, бла-бла, дрън-дрън”...така и не успя да каже с какво този му „опит“ там ще е полезен на мен и на компанията. Въпреки това ми стана любопитно за AIESEC, тъй като студент не съм се интересувал. Попаднах на тази тема и тъй като не можах да повярвам, че това е възможно открих позната от организацията, попитах я възможно ли е това да е вярно и останах втрещен от разказите й. Наистина тези снимки са нищо в сравнение с отвратителните неща, които правят там. Не мога да си обясня как млади и образовани (поне се очаква да бъдат такива) хора, доброволно се подлагат на физически и психически унижения, сексуални извращения, плод на болния мозък на група первезници!!! Не искам да преразказвам, защото е отвратилно, всики бил в организацията си знае. Лично за себе си изхвърлих в коша всички СВта, в които пишише каквото и да е било свързано с организацията и изрично питам всеки кандидат дали някога е имал нещо общо с тях. Разказах и на приятелите си, за да не се объркат да наемат „работил“ и/или „обучавал се“ AIESEC. Чудя се само как е възможно младежа ,който интервюирах да има такова самочувствие, като не просто не е научил нищо там, но и до скоро доброволно се подлагал на всевъзможни унижения, които са наказуеми от закона. Основно искам да кажа на всеки, който знае за какво говоря – напускайте, съдете ги!!! Никой няма право да нарушава правата ви по такъв начин, да се гаври с вас и да ви принуждава към такъв род извращения – това се наказва от ЗАКОНА. Като финал не пишете или споменавайта, че сте имали нещо с AIESEC в СВто си, може да попаднете на някой, който знае!
Това беше от мен, прощавайте за дългият пост!
Извинете, но намирам мнението ви за крайно обидно. Вие твърдите, че едва ли не 'всички' членове на AIESEC са 'перверзници', участвали са в непристойни дейности и какво ли не, но бих искала да ви кажа, че грешите. Подобни неща наистина има в AIESEC, но никой никого не принуждава да участва в каквото и да е - всеки е свободен да напусне и да се откаже във всеки един момент. По-голямата част от членовете на АЙСЕК не сме се подлагали доброволно или недоброволно на унижения, както вие казахте, а наистина сме се занимавали с полезни за бъдещото ни развитие неща и можем да обосновем твърденията си. Разбира се, има и хора, които не са правили нищо, но си пишат в атобиографията колко много неща могат и когато вие ги попитате, те не могат да ви обяснят какво точно. Но не всички членове са като тях! На мен би ми било ужасно обидно, ако кандидаствам при вас или друг работодател с вашето мнение на работа, и CV-то ми попадне в кофата и ми бъде отказано работно място, само защото съм участвала в една студентска организация, за която вие сте получил крайно едностранчива информация възоснова на ЕДНО интервю на ЕДИН човек и мнения във един форум? Моля ви, замислете се по въпроса!
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen: :lol: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

ми тя организацията сама си подронва авторитета и имиджа с такива изпълнения... то веднъж като тръгнат лошите слухове после иди се оправдавай, че си от съвестните членове. Аз ако съм работодател естествено първо ще гледам качествата на самия кандидат, но ако той се гордее, че е член на някаква организация с такъв скандален авторитет (както в по-горния случай) това определено НЕ е в негов плюс (колкото и полезни неща да е научил от там).

Едит: какво му е смешното на поста на Ети, че не разбрах ?!?
한류
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

adent написа:...
Това е твърде... И аз ще трябва да разкритикувам този пост.
Настрана от това, което Ети каза (което е напълно вярно - AIESEC е голяма организация с многобройни членове, ограничено е да се съди за всички тях спрямо една малка извадка), горното становище също така смесва професионалния с личния живот.

На първо място, всеки, който се върне назад в темата, ще разбере, че основната критика към AIESEC не е към това, което са правили (защото те са млади хора, студенти, и имат пълното право да се забавляват по какъвто начин намерят за добре), а към начина, по който е било оповестено и разгласено - на официално събитие на организацията, с публични снимки. Ако има място, където да се търси основание за непрофесионализъм - то е точно това. Но и то се отнася само за ограничена група от хора.

И както сме тръгнали леконравно да раздаваме квалификации и обвинения в престъпления, мога да Ви уведомя, че Вашите действия по изхвърлянето на автобиографиите и отказването от интервюиране на хора, членували в AIESEC, представляват дискриминация и са наказуеми по съответния ред съгласно Закона за защита от дискриминация.

На трето и последно място, каквато и информация да имате относно дейността на членове на AIESEC в рамките на личния им живот, квалификации от порядъка на "перверзници" и "сексуални извращения" са, най-малкото, крайно неуместни. Още по-неуместно е било разкриването на тази лична информация пред трети лица както от страна на познатата Ви, така и от Ваша страна. Уверявам Ви, че голямата част от младите хора и студентските компании биха могли, стига да пожелаят, да ви разкажат такива неща, от които косата Ви не просто ще настръхне, ами направо ще отлети в космоса. За щастие, повечето от нас имат благоразумието да се въздържат от хвалби и клюки, които да ни поставят в изключително неудобното положение, в което дължим "данък обществено мнение".
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ам той човека си го каза - не е взел младежа на работа, защото е бил некадърен и надут. И това не е дискриминация - всеки има право да откаже работа на некомпетентен кандидат за работата.

Как си представяте - идва у ВАШАТА фирма някой и твърди, че е повече от другите кандидати заради участие в организация. Казвате си "Ок, нека проверим" и кво излиза - нито уменията му ви трябват, нито организацията е със здрава репутация. Тогава перченето с нея и знанията и уменията, придобити там не са плюс, а са минус. Всеки HR служител е попадал на хора, адски некомпетентни но стигнали до интервю. Случва се. Но ако добавим и към това и качеството "надут" нещата стават грозни. Предполагам критиката към организацията е, не че кара хората да изпростяват (футболните фенклубове и УНСС правят същото с техните хора), а че ги превръща в надути и неподготвени за работа.

И от гледна точка на безработен - адски нелепо е да идва някой от някоя си организация и да ми твърди, че може да е лидер повече от мен. Лидерството не се учи, човек се ражда с него. Кой ще ги научи на лоялност, честност, милосърдие и трудолюбие, това са качества, които са заложени в днк-то на човек. Или ги имаш, или не. Дори и да си член на 100 организации и да си бил по 100 симпозиума и конгреси на там, каквото се сетите...

Аз на такива фукльовци отговарям обикновенно с "Пич, аз съм от Меден Рудник, не можеш да биеш тва"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Мне.. всички членове на аисек трябва да бъдат убити с камъни!
Ахмед Доган също!
:mrgreen:
la douleur exquise
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”