Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Rositsa.K
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Здравейте. Вчера се отписах от специалността История, която учех тази година, защото исках да се приключи, да си взема дипломата,да не се занимавам с тези неща юли и да си кандидатствам за желаната специалност като всички останали.. Но жената, която ме отписваше малко ме притесни, като ми заяви, че не била сигурна дали мога да участвам в класирането тази година, защото вече съм била студентка.. Има ли повод за притеснение, при положение, че дипломата вече си е в мен и общо взето вече не съм обвързана с университета по никакъв начин?
Не би трябвало да имаш проблеми, ти ще кандидатстваш за следващата година. А при положение, че тази дори не е завършила ...
- smile_giirl
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско Управление с Английски език
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: smile.giirl
Абе онзи ден гледах по новините и казаха, че били увеличили местата за прием на СУ тази година...Това значи ли, че тези дни трябва да очакваме да излязат местата или още бая ще си почакаме?
Just smile back ! =)
- aishiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление (немски език)
Мисля, че се определят според броя на кандидатстващите за съответната година.Иначе казано, ще излязат след подаването на документи за класиране : )
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
В общи линии да, но няма да стане съвсем бързо. Когато се гласуват в МС, ще ги качат и на сайта.smile_giirl написа:Абе онзи ден гледах по новините и казаха, че били увеличили местата за прием на СУ тази година...Това значи ли, че тези дни трябва да очакваме да излязат местата или още бая ще си почакаме?
========================
Последно промяна от Judas на 17 Май 2012, 00:56, променено общо 1 път.
- qnsy
- В началото бе словото
На мен ми е интересно защо документите за класиране се подават до 7 юли, като изпита по БЕЛ примерно е на 9-ти..? Не трябва ли първо да излезнат всички оценки?
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
...
Документите за класиране се подават преди да излезнат оценките, за да може кандидат-студентите да си подредят всички желани от тях специалности, без значение дали ще бъдат приети или не.Докато ако се подаваха след като излезнат оценки кандидат-студентите ще пишат само тези специалности, в които мислят, че ще бъдат приети и така се отказват от дадена специалност.qnsy написа:На мен ми е интересно защо документите за класиране се подават до 7 юли, като изпита по БЕЛ примерно е на 9-ти..? Не трябва ли първо да излезнат всички оценки?
- qnsy
- В началото бе словото
Ясно.. Благодаря за отговора.Bibito написа:Документите за класиране се подават преди да излезнат оценките, за да може кандидат-студентите да си подредят всички желани от тях специалности, без значение дали ще бъдат приети или не.Докато ако се подаваха след като излезнат оценки кандидат-студентите ще пишат само тези специалности, в които мислят, че ще бъдат приети и така се отказват от дадена специалност.qnsy написа:На мен ми е интересно защо документите за класиране се подават до 7 юли, като изпита по БЕЛ примерно е на 9-ти..? Не трябва ли първо да излезнат всички оценки?
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
...
-
uio
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: lolLUt
Re: За записването
кога е записването за редовните изпити ?
- toshle
- Драскач
- Специалност: КН
Имам оценка 5,50 от Националната олимпиада по информационни технологии и тя се приема като оценка от изпит във ФМИ, въпроса ми е дали ще участвам в класирането с максимален бал 24?
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Не. Ще се смята като 5,50.
"На първенците от националните олимпиади по математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика и важи за специалностите във Факултета по математика и информатика."
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
"На първенците от националните олимпиади по математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика и важи за специалностите във Факултета по математика и информатика."
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: За записването
Да, до 8ми е.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... _klasirane
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... _klasirane
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- toshle
- Драскач
- Специалност: КН
Благодаря за бързия отговор.
Объркването ми идва от тук
"(4) Кандидат-студентите, получили оценки не по-ниски от отличен (5.50) на кандидатстудентските изпити по математика-ІІ, образуват максимален състезателен бал 24 за посочени от тях специалности във ФМИ."
Объркването ми идва от тук
"(4) Кандидат-студентите, получили оценки не по-ниски от отличен (5.50) на кандидатстудентските изпити по математика-ІІ, образуват максимален състезателен бал 24 за посочени от тях специалности във ФМИ."
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.