Мила написа:Една жена трябва да е самостоятелна. Ако цял живот виси като парцал на рамото на някой мъж накрая се превръща... ами в парцал.
А излишните лиготии и превземки на някои хора ще им минат с възрастта. Надявам се...
Всяка омъжена жена, която разчита на мъжа си да я пази вечер, е парцал, така ли?
Колкото и да е самостоятелна една жена, тя е жена в края на краищата и има далеч по-малки шансове да се справи сама с нападение, отколкото ако с нея има един мъж, който да я защити. Една жена не трябва да си търси някого да я изпрати... Ако е такова положението, то просто няма истински кавалери около нея.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Хахахах, някой път може да ти разкажа една история. ... А може би не.
И не говорим за омъжени и неомъжени жени. А и темата за изпращането много се отплесна и не е за тук.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Angel_N написа:
Хубаво е да има някой с вас да ви изпрати, момичета, така че дори да ви е неприятен и грозен и с празни надежди - използвайте го поне да ви изпрати
Аз никога не изпращам бегло познати и неприятни за мен момичета. Това прави ли ме по-малко кавалер и за да съм кавалер трябва да маам гащи всеки път щом някоя окъснее някъде?
По темата - вземете си електрошок, така ще оставяте по траен спомен у зложелателите си.
Да, ама за електрошока ти трябва много близко разстояние. Пък аз поне не изгарям от желание някакъв психар да ме доближава. Донякъде важи и за спрея, но все пак... Обаче има и друго - трябва наистина ръката ви да е на него, за да можете да реагирате. Щото иначе уйде коня у ряката - да не говорим и че неизменно в такава ситуация има стрес, който може и да ви скове.
Мен веднъж са ме следили - беше през нощта, на пуста и неосветена улица в Стара Загора и сега много, ама много съжалявам, че не съм имала спрей или тийзър, защото се оказа, че е бил бившия ми (тогава все още настоящ). Сега щях да разказвам тая история с умиление, защото той заслужаваше поне лют спрей в очите, задето ме изплаши така (обяснението му беше безумно, но историята е дълга). А аз само му вдигнах скандал и не мисля, че той изобщо разбра защо му викам и какво толкова беше направил.
И веднъж на спирката на Орлов мост някакъв ме заграждаше много неприятно, ходеше след мен, накъдето и да мръдна и ме гледаше много втренчено непрекъснато. Това може и да съм го разправяла, де - но добре, че беше посред бял ден и имаше много хора, а мой близък приятел работеше наблизо и му се обадих по телефона, че ще мина да го видя, та като отидох, му обясних за какво става дума и се позабавих малко. Като излязох, онзи го нямаше.
Преди месец пък един пиян психар налетя на бой на мен и на баща ми - добре, че татито понякога умее да пази присъствие на духа и не го смля. Обаче онзи си беше плашещо агресивен. По-лошото е, че май ни е съсед, живее сравнително близо (в магазина, в който започна случката, казаха, че бил редовен там и винаги си търсел с кого да се заяде и налитал на бой без причина).
Ботъмлайн - всякакви ги има. Ами дано не се случват страхотии, че ако е писано да става, ни спрей, ни тийзър могат да помогнат, ако се ошашкате или нямате време да реагирате. Тичате, викате, може и свирка да си носите (сериозно, привлича вниманието и онзи като нищо ще избяга).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Мила написа:Една жена трябва да е самостоятелна. Ако цял живот виси като парцал на рамото на някой мъж накрая се превръща... ами в парцал.
А излишните лиготии и превземки на някои хора ще им минат с възрастта. Надявам се...
Всяка омъжена жена, която разчита на мъжа си да я пази вечер, е парцал, така ли?
Колкото и да е самостоятелна една жена, тя е жена в края на краищата и има далеч по-малки шансове да се справи сама с нападение, отколкото ако с нея има един мъж, който да я защити. Една жена не трябва да си търси някого да я изпрати... Ако е такова положението, то просто няма истински кавалери около нея.
Аз пък като изпращам жени винаги го правя за да не им е скучно, не за да ги пазя... айде, да отблъсна някакъв пияница имам добри шансове, ама ако ми скочат трима-четирима дали е с мен или сама няма кой знае каква разлика.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Smoking Mirror написа:айде, да отблъсна някакъв пияница имам добри шансове, ама ако ми скочат трима-четирима дали е с мен или сама няма кой знае каква разлика.
Те обикновено на жени налитат по един или максимум двама, така че присъствието ти всъщност в голяма степен й гарантира безопасност (нищо че не по тази причина го правиш). По трима-четирима и повече обикновено нападат мъже, за да ги оберат или просто защото си търсят кого да пребият.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Абе нещата в момента толкова са се размили, че понякога не е особено добра идея да нападаш момиче. Днес например на спирката до мен седеше едно момиче, което аз бих определила като псевдо скинарка пънкарка, която нещо се озъби на някакви циганета и после като дойдоха някакви нейни приятели им каза "ей тия малките ше ги изгърбя" така че не знаеш коя мадама ще извади мачете от чантата си
Днес един индивид ме изуми - разхождаше се по къси панталони и тениска в дъжда и под смаяния ми поглед, нагази в една огромна локва и започна да прави движения все едно плува. После се разкрещя и тръгна да търчи нанякъде.
Дъждът влияе странно на хората.....
Аз често привличам луди и разни навлеци...обикновено бързо се разкарвам надалеч,но ми се е случвало да се сбия с пиян циганин в автобуса...например.
Иначе 2 пъти са ме нападали...не с цел кражба.Отървах се сама първия път с крошета и бързо бягане,втория път снега и леда ми помогнаха...ударих го и той се подхлъзна на леда и падна...ритах го известно време,докато не се сетих,че по-добре да се разкарам преди да се е изправил.
Иначе е хубаво мъж да изпраща жена,но тя трябва да може и сама да реагира и да се пази.Аз не съм особено смела,дори съм страхлива,но в такива ситуации се активизирам.Очудващ брой пъти ми се е налагало,затова съм предпазлива и като се наложи скачам и се бия.
В такива ситуации винаги ритайте в слабините и бъбреците, а като е паднал добавете и колената, за да не може да се изправи/бяга.
Също така избягвайте удари в сърцето и главата, защото могат да бъдат сметнати от прокурор като надвишаване на неизбежната отбрана и опит за убийство (да, срещал съм такива случаи, когато при самозащита ВИЕ се оказвате арестуван и съден). Също така може да настъпите първо пръстите на падналия човек, за да не може да се брани с ръце от последващите ви удари. Ако имате токчета - целете се в средата на дланта, където се събират всички нервни окончания от пръстите.
Или просто носете спрей.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Мерси за информацията
Първия път отзад ми скочи и аз просто се обърнах и с лакът го смушках после в.лицето го центрирах.Естествено нищо кой знае какво не му направих,но явно беше изненадан,защото застина и си.сложи ръцете да се пази...та тогава побягнах...той мв гонеше и добре че си извадих бързо ключовете за входа.
Втория път пак отзад и ми падна и чантата докато се борехме...хич и не погледна към нея,та после го ритнах и той тогава падна.После не знам дали е тръгнал след.мен...надали.
Но оръжие не съм видяла да имат...надали.Ако ми насочат пистолет не знам как ще реагирам.Е...надали ще седя мирно и послушно...твърде вероятно е да проклинам,мрънкам и да редя прокоби
От полицейска рода съм...пситолети всеки ден виждам...нямам много страх.
Аз спрей имам,но не го и нося със себе си.Винаги съм си мечтала за електрошок.
Иначе имам една полицейска палка вкъщи...били сме се със сестра ми с нея и много боли...ама е малко голяма да я нося
По-добре спрей отколкото електрошок, и като се прибираш по тъмно, дръж спрея в ръкава си, за да го вадиш и използваш по-бързо. Като цяло той е по-бързото оръжие и действието му е по-болезнено и дълготрайно.
Но това е моя вкус, аз предпочитам химичните оръжия отколкото електрическите, не питай защо...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!