иранистика, китаистика, кореистика и унгарска филология
Кой ще кандидатства японистика?
Модератор: Boromir
- kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Въпроси !!!
Здравейте! Изключително полезна ми беше информацията която прочетох в този форум за японистиката. Мен много трудно обаче може някой да ме уплаши с ТРУДНО или пък с МНОГО ЧЕТЕНЕ. Аз съшо мечтая отдавна за специалността японистика и даже се позанимавах с езика сам... изглежда не чак толкова труден. Колкото до приемните изпити... е, ще се оправим някак... надявам се да ви стана колега имам няколко вапроса към тези които вече са влезли специалността:
1. какво е съотношението момичета момчета?
2. как се предават хирагана и катакана? наведнъж? а всички тези 1006 канджи? и те ли се дават просто така? интересеува ме начинът по който студентите се учат на японското четмо и писмо... Много бих се радвал да получа информация.
3. разкажете малко за този стаж в Япония? колко души изпращат? какъв е изпитът на който се явяват? Колко време прекарват в Япония?
Аз съм едва 10 клас но вече съм се ориентирал към японския, смятам че това е върховно.
4. Какви са шансовете за намиране на работа в България след завършване на заветната японистика? Има ли стипендии за Япония?
Благодаря предварително за отговорите!
успех ви желая и скоро да се видим 
1. какво е съотношението момичета момчета?
2. как се предават хирагана и катакана? наведнъж? а всички тези 1006 канджи? и те ли се дават просто така? интересеува ме начинът по който студентите се учат на японското четмо и писмо... Много бих се радвал да получа информация.
3. разкажете малко за този стаж в Япония? колко души изпращат? какъв е изпитът на който се явяват? Колко време прекарват в Япония?
Аз съм едва 10 клас но вече съм се ориентирал към японския, смятам че това е върховно.
4. Какви са шансовете за намиране на работа в България след завършване на заветната японистика? Има ли стипендии за Япония?
Благодаря предварително за отговорите!
Мина доста време... остава малко до решаващите изпити по немски и английски, с които ще се приема за специалността Японистика
Японистите нещо се крият
Хайде покажете се, кажете си мнението, как виждате шансовете си
Да обменим тук опит (или поне липсата на такъв
) Досега чух за повече момчета, желаещи японистика. Не знам къде са момичетата... Чакам отзиви 
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
- Nusha
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И аз, и аз кандидатствам японистика!!! Видях, че приемат по много малко хора, но знаете ли дали има много желаещи изобщо? От реакциите на приятели и познати съдя, че не е особено популярна специалност....чак ми се стопля сърцето като виждам толкова съмишленици...
П.П. Ако има кандидат-японисти от Русе, дайте знак!
П.П. Ако има кандидат-японисти от Русе, дайте знак!
Ами, Нуша, привет и на теб
Не съм от Русе, но все пак... Не знам и аз колко точно момичета искат Японистика, досега знам поне за 7-8. И за подобна бройка момчета чух. Обаче бъди сигурна, че са много, много повече
Специалността е доста популярна, недей се заблуждава, просто не си попаднала на хора, които да са я писали. От моя град, Варна, има доста желаещи. Успех ти желая на изпита и дано станем състудентки 
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Въпроси !!!
Никакви, както и каквото и друго да завършиш филологическо. Но пък редките филологии ги търсят от Външно министерство за разни аташета и консули.kolev написа: 4. Какви са шансовете за намиране на работа в България след завършване на заветната японистика?
-
BlackRainbow
- В началото бе словото
:)
Здрасти на всички
!
Аз съм вече 2-ри курс (японистика
) и се намесвам да успокоя хората, дето са приети или искат да ги приемат
. Не се притеснявайте, т'ва за многото учене (по 4-5-6-7-8 часа на ден) никак не е задължително
... Аз съм пример (както и Battle-а, ама той нещо ви плаши
). На доста изпити се преписва без проблем (даскалите доста добре се правят, че не забелязват), така че дали ще учиш, или не - това си е твоя работа. 6-тиците най-лесно се изкарват. Е, на изпита по японски се постарах да не гледам от другите - само 1-2 канджита, не много повече, а бях учила сериозно две вечери + каквото запомня от час... Наистина зависи много от навиците ви за запаметяване и учене, от това дали ходите на лекции (аз май не ходих много..
), от способностите ви да помните и тн
... Но... честно, лабеж е
...
Колкото до оценките/баловете - вижте в сайта на СУ - кск'06; кск'05 и тн - там пише всичко.
УСПЕХ!!!
Аз съм вече 2-ри курс (японистика
Колкото до оценките/баловете - вижте в сайта на СУ - кск'06; кск'05 и тн - там пише всичко.
УСПЕХ!!!