Съдийството на Мондиал 2006

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Българските съдии са по-добри!

Анкетата свършва на 06 Юли 2006, 16:43

Да!
2
33%
Не, ужасни са!
4
67%

Общо гласове: 6

Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Съдийството на Мондиал 2006

Мнение от Росен Тимчев »

След като в последните дни вместо поздрав колегите ме посрещат с "Гледа ли тоя как свири?" , "Е, нямаше дузпа, нали?" и "Кажи за тоя боклук съдията?" реших да драсна два реда, макар да не е редно според етиката на съдийството ще си позволя коментар- съдийството в Германия е противоречиво, по-скоро неубедително и има множество методически пропуски, което е странно предвид едногодишната подготовка на топарбитрите на ФИФА. Реферите от Европа и Латинска Америка имат различен стил на ръководене и с това си обяснявам различните критерии. Разбира се, голяма част от "спорните" положения бяха точно отсъдени, но анализирани от хора, които освен от футбол не разбират и от съдийство и не знаят правилата на играта.
Не могат да се отрекат грубите грешки- неотсъденият фал в атака при гола на японците срещу Австралия, трите жълти картона на Греъм Пол и т.н. Изключително грубата грешса на Пол му коства отстраняване, но за мен е непонятно и отстраняването на Валентин Иванов, който ръководи перфиктно тежък мач и бе критикуван от Сеп Блатер, който в живота си не е чел правилника на играта :evil: Валентин Иванов, Мерк, Бусака се справиха добре с мачовете и направиха малки грешки. Но безумието да се назначат Орасио Елисондо, Луис Медина Канталехо и Франк де Блеекере /последният изключително нелеп арбитър!/ след груби грешки :?: :?:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Господи! Видях назначенията за полуфиналите....ужас! Дано се справят с мачовете и двамата! :shock:
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Предполагам не са от Европа арбитрите ?

П.С. Според мен реферите от другите континенти са по на ниво .
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Естествено, че не са от Европа. Хорхе Ларионда и Бенито Арчундия - от Уругнай и Мексико. Не са от най-охитните съдии на ФИФА. За Арчундия знам само, че е 40 годишен адвокат. :shock:
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Росен Тимчев написа: Хорхе Ларионда и Бенито Арчундия
Добре са си реферите,ти да неочакваш Греъм Пол или Илиев от Русия да надуват свирката..
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

За Валентин Иванов по-горе вече изразих мнение. Има и по-известни и опитни от тези двамата! Но щом ФИФА така е решила...надявам се да се справят с мачовете добре! 8)
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Росен Тимчев написа:За Валентин Иванов по-горе вече изразих мнение. Има и по-известни и опитни от тези двамата! Но щом ФИФА така е решила...надявам се да се справят с мачовете добре! 8)
И моето скромно мнение е,че Иванов е сред най-добрите евро-арбитри,но това,че изпусна един мач бе налице,отнесе доста критики и е нормално да е извън нарядите . :) С нищо лошо не запомних тези двамата съдий,назначени за полуфиналите..ама и те не са безгрешни все пак.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Иванов свири отлично и се държа като мъж в много тежък за ръководене мач! Сеп Блатер постъпи глупаво като го отстрани! А тези двамата имаха грешки, ама ще ги видим...
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Реферите бяха на ниво и в двата полуфинала..

П.С. Блатер се извини на рефер
Президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини на руския рефер Валентин Иванов.
- Съжалявам много за предишното си изказване. Картоните, които той показа в мача Холандия - Португалия, бяха напълно заслужени - обясни Блатер.
Преди няколко дни той каза, че Иванов трябвало да покаже картон на себе си. Блатер съобщи също, че ФИФА ще разгледа предложението по време на световни първенства играчите да се наказват след три жълти картона.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:evil: Сеп Блатер е също гадно ко..ле! :wink:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Сеп Блатер правилно се извини, но съм съгласен, че е едно ....о, и че НИЩИЧКО не вдява от футбол и футболно съдийство! :evil: :evil:

мммм сега видях кой ще свири финала тази вечер! ахахахахахах.... даскалчето от Аржентина! Моя любимец Орасио Елисондо! Браво! с едно назначевние поне да не сбъркат тия от ФИФА :twisted:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Българските съдии са толко зле, че верно трябваше да има поне двама-трима на това световно :lol:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Българските съдии/ особено младите/ са доста добри... имам колеги, които определено са по-добри от свирилите на световното! На следващото световно ще ачкам покана да свиря аз! :twisted:
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Росен Тимчев написа:Българските съдии/ особено младите/ са доста добри... имам колеги, които определено са по-добри от свирилите на световното! На следващото световно ще ачкам покана да свиря аз! :twisted:
Ти наряд за Б група получи,после А, след т'ва световно..
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Колина, Колинам оле, оле, оле!!!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”