[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: [КСК 2012] История
не се сещам, сори... аз сиг съм бил мн назад
-
anesthesia
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Може ли някой, който е изкарал над 5 и си е видял работата, да сподели какви грешки е допуснал и какво гласи рецензията му? 
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
anesthesia написа:Може ли някой, който е изкарал над 5 и си е видял работата, да сподели какви грешки е допуснал и какво гласи рецензията му?
Имам 5,63 и нямам нито една фактологична грешка писал съм 31 страници ...
Иначе рецензията гласеше нещо от сорта много добре познава темата но има малко стилистични грешки : )
Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
-
Slobmonster
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Прочетох на някои оплакващи се мненията и се зачудих как съм изкарал 5.25??
Когато ни казаха, че ни остава 1 час до края на изпита, бях стигнал до битката при Тревненския проход, 1190 г. Поорязах Калояновото управления, минимални сведения около смъртта му и за капак - заключение в 3 изречения.
Когато ни казаха, че ни остава 1 час до края на изпита, бях стигнал до битката при Тревненския проход, 1190 г. Поорязах Калояновото управления, минимални сведения около смъртта му и за капак - заключение в 3 изречения.
Някой може ли да даде информация за броя на кандидат-студентите по история от миналата година в сравнение с тази? Ако някой е видял излязла статистика по отношение на оценките от предварителния изпит по история или местата за прием за право за тази година , моля да сподели. 
Чух някакви странни слухове, че ако не потвърдим, че искаме да участваме с изкараната оценка до 10 май губим правото да я използваме, има ли нещо вярно в това???
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
-
ivannnnnnnn
- В началото бе словото
- Специалност: eqfwef
- Адрес в галерията на СУ: w3fwef
Някой притеснен от матурата по история
( който ще се явява де )
Хора, защо си причинявате това с матурата по История не ми е ясно и май никога няма да ми се изясни...
Иначе аз имам 3.50 на предварителния и честно казано мисля, че и това ми е много като оценка. Иначе и аз съм писала, че Асен е познат още под името Белгун и нещо проверяващите /трима, понеже е било и на арбитър, както и литературата/ не са се изкефили.
Имам още едно питане- написала съм, че докато Исак 2ри Ангел лагерувал в Кипсела, братята отишли при него и съм изложила 3 хипотези относно исканията им- 1. да станат стратиоти, 2. да станат прониари, 3. да получат пълна власт над Паристрион. Първите две са ми подчертани. Когато питах разясняващия той каза, че един вид това са напълно грешни твърдения, едва ли не измислиц Вие какво мислите по въпроса. Аз мислех, че това е бонус, плюс това за Белгун дето съм написала, а явно може да бъде и минус. Не че тея неща са ми намалили оценката, просто ми е любопитно...
Иначе аз имам 3.50 на предварителния и честно казано мисля, че и това ми е много като оценка. Иначе и аз съм писала, че Асен е познат още под името Белгун и нещо проверяващите /трима, понеже е било и на арбитър, както и литературата/ не са се изкефили.
Имам още едно питане- написала съм, че докато Исак 2ри Ангел лагерувал в Кипсела, братята отишли при него и съм изложила 3 хипотези относно исканията им- 1. да станат стратиоти, 2. да станат прониари, 3. да получат пълна власт над Паристрион. Първите две са ми подчертани. Когато питах разясняващия той каза, че един вид това са напълно грешни твърдения, едва ли не измислиц Вие какво мислите по въпроса. Аз мислех, че това е бонус, плюс това за Белгун дето съм написала, а явно може да бъде и минус. Не че тея неща са ми намалили оценката, просто ми е любопитно...
-
ivannnnnnnn
- В началото бе словото
Ми аз съм писал, че първата поява на двамата братя на политическата сцена е по време на срещата им с император Исак 2 Ангел в Кипсела. Там двамата братя поставят условия да бъдат зачислени като прониари във императорската войска и да им бъде отпуснато едно мъчнодостъпно и твърде доходоносно селище край Хемус.
Така ми е и в учебника от уроците.А колкото до Белгун и аз съм го писал и моята учителка каза, че няма проблем да го напиша. А вече за какво са ти се заяли и каква е причината са само догадки. Тъй, че споко учи си за редовния, минало заминало. А колкото до матурата осъзнавам как се прецаках. Сега чета като луд от Новата история
и се моля да не се падне нещо като последен въпрос. Иначе в СУ-то имам 5.25 на историята и според матурите зависи дали ще ходя на редовен
. Успех все пак на всички 
Така ми е и в учебника от уроците.А колкото до Белгун и аз съм го писал и моята учителка каза, че няма проблем да го напиша. А вече за какво са ти се заяли и каква е причината са само догадки. Тъй, че споко учи си за редовния, минало заминало. А колкото до матурата осъзнавам как се прецаках. Сега чета като луд от Новата история
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
И аз съм написал, че исканията им са да станат прониари в селище край Хемус, май това си е общоприето. Според мен прекалените отклонения може по-скоро да ви изиграят лоша шега. Все пак, темата трябва да бъде целенасочена, добре издържана и лесно смилаема. Учете се да подбирате основната фактология и да й правите обективни анализи и обобщения- това е много по-важно, отколкото да изписваш по няколко хипотези за всеки факт
. Пък и 4 часа не са никак много за тема като тази, че да се разтегля излишно.
Иначе за матурата, наистина е прецаквация да се явите по История (ако държите да влезете в СУ) , аз си избрах английски ез. и сега ми е спокойна главата
.
Иначе за матурата, наистина е прецаквация да се явите по История (ако държите да влезете в СУ) , аз си избрах английски ез. и сега ми е спокойна главата
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
Някой знае ли дали някъде има статия за резултатите колко % са 2 , 6 ? ???
-
AmorFATI
- В началото бе словото
- Специалност: Уча за капитан на подводница
- Адрес в галерията на СУ: няма
Някой може ли да ми каже в коя тема точно трябва да се обърне по-голямо внимание на Хр.Ботев(биографични данни,публицистична и революционна дейност,периода му в БРК и т.н)?
Коелебая се между две теми-
Любен Каравелов и Васил Левски:Дейност на Л.Каравелов и В.Левски;Арестите през есента на 1872г. и Смъртта на В.ЛЕвски;Кризата в националноосвободителното движение;Събранията на БРЦК;Л.Каравелов напуска БРЦК..
...или...
Априлското въстание:Подготовката и избухване на Старозагорското въстание;Учредяване и дейност на ГРК;Подготовка на Априлското въстане;Избухване на въстанието;Потушаване; и т.н.
........на някой теми наистина не мога да им хвана спатиите

Коелебая се между две теми-
...или...
........на някой теми наистина не мога да им хвана спатиите
-
ivannnnnnnn
- В началото бе словото
Според вас до колко ще падне бала на 1-во класиране за право ?
-
ivannnnnnnn
- В началото бе словото
Мнения?