Judas написа:Стойчо правилно каза, че такъв професионалист като Мораес скоро не е стъпвал в България.
Глупости на търкалета. Ако беше добър, нямаше да искат Анисе и нямаше да вземат Присо.
Стойчо беше същия типец, който говори за директиви, не очаквай от него да говори нормални неща.
Асис Боли и Шаешу са в пъти по-добри от МораеШ. Нещо повече, Гара Дембеле и Тасевки са по-добри от него, па дори и африканецът от Локо Пд, който все му забравям името. Явно ще имам да го черпя...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Асис-азис, шуешу-муешу? Кви са тея? От коя селска дивизия на Португалия са взети? Тях ли ги искат за 2-3 млн евро? С какво Дембеле е по-добър от Жуниор, освен с дългите пергели? Тасевски? Тасевски? Сериозно? И какви са тези глупости с Анисе и Присо? Те бяха взети, за да има заместници на четиримата нападатели, които бяха продадени през зимата.
И вземете се научете да четете и осмисляте какво ви се пише. Не съм написал, че той е най-добрият, който е играл, а че е ПРОФЕСИОНАЛИСТ за разлика от чалга фурията Дембеле, който кара, след като се е напукал, и на всичкото отгоре беше с фалшива книжка.
Жуниор е най-сърцатият чужденец, който съм виждал да играе за бг отбор. След мача с Черноморец и по време на мача с Калиакра, той беше единственият, който играеше с хъс, и вярваше, че можем да се борим за титлата.
Дембеле е класа над Жуниор, въпреки проблемната си дисцпилина. Тасевски пък беше страхотен играч и даде немалко на Левски. Изключваме, разбира се, последните му изяви със синята фланелка.
Baggins написа:Значи не си гледал Седрик Бардон, Ибрахима Гай и Предраг Пажин.
Далибор Драгич, Игор Томашич...
Впрочем, Кристо, изговаря се и се пише "МораеС". В европейския португалски щеше да е "МораеШ", но тоя е бразилец, там е малко по-различно.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Judas написа:Жуниор е най-сърцатият чужденец, който съм виждал да играе за бг отбор.
Значи не си гледал Седрик Бардон, Ибрахима Гай и Предраг Пажин. Личи си, че следиш от скоро.
А иначе Мораеш до сега има 13 гола. Дембеле вкара 37 за сезон.
Мораес е по-завършен футболист и е 50% от отбора. Заради многото жълти картони, заради които трябва да внимава, губи 50% от ефективността си в защита. А и няма как да вкарва по 30, при положение, че играе с доскорошни резерви и без някакъв изявен плеймекър, който да му дава перфектни пасове.
Дембеле кво има? Едната скорост. Без нея е един средняк, че и по-зле. Играта му с глава никаква я няма или пък техника на скорост. Да не говорим, че беше пълно дърво. Да те е гнус да го гледаш как докосва топката. Вкара 5-6 гола пролетта за Доко и това е. Просто в "левски" случи на футболисти, които да му подават. Тасевски беше във форма, Жоазиньо беше там. Единственото нещо, което не може да се отрече, е физиката и скоростта. Това за нашето слабо първенство, в което един защитник бива надбяган от Христо Йовов, е доста полезно.
Judas, принципно бих те посъветвала да спреш да се излагаш, но ми е интересно докъде можеш да стигнеш.
Футболните ти познания са под всякаква критика. Разбирам, че нямаш доблестта да признаеш играчи на Левски, но щом дори и Ибрахима Гай сложи под ножа - човек, който няколко години беше основна фигура в отбора ви, значи нещата са наистина трагични.
Виж сега, не се впечатлявам от това, което мислиш за футболните ми познания. Не си някакъв "капацитет", че да имам предвид мнението ти. Не съм и написал, че горните не са сърцати. Всеки мач съм в сектор "В" и виждам много по-добре от тебе за кво става въпрос. Мораес не се повлиява от постоянни спекулации за трансфери и си личи на терена, че мисли само за отбора. Цяло лято го пращаха в Стяуа - отбор, който имаше по-голяма вероятност да играе по-дълго в ЕКТ, а и румънското първенство е по-добро от нашето. През зимата постоянно се говореше за негов трансфер в Удинезе, продадоха се много играчи от титулярния отбор, имаше наказани за по няколко месеца и изглеждаше, че ЦСКА няма за какво да играе. Мораес обаче демонстрира лоялност и остана в клуба. В няколко интервюта каза, че е благодарен на ръководителите, които са му помогнали да си възроди кариерата ( Мораес е номер едно в Румъния преди две години - нещо имате ли да напишете още? ) като са спечелили няколко дела срещу бившите му клубове. На няколко пъти похвали и публиката, която скандира името му всеки мач. След всяка среща поздравява всеки сектор поотделно, аз съм на 2-3 метра от него, а онзи си умира от кеф и се радва, че се сме победили. Ако станем шампиони, съм сигурен, че ще остане и лятото за ЕКТ.
За Гай кво да ти кажа - добър защитник, ама супер ненормален понякога, такива зверски влизания и отигравания съм му виждал, че съм настръхвал целият. Сигурно до 15-16- годишна възраст не е виждал футболна топка. Сега може и да се е пооправил, ама докато играеше при нас беше пълен психопат. Но наистина правеше големи мачове.
И когато не сте съгласни с някого - моля, недейте да му казвате колко са му слаби футболните познания, а си дайте аргументите. Да става някаква дискусия, а не единият да говори и единственото, което да получава отсреща е "не" в малко по разширен вариант от типа на "нищо не разбираш". Тва са приказки на седмокласници.
За Мораес никой не е казал, че е слаб, но ти го изкара, едва ли не, най-великия чужденец, стъпвал по българските терени. Което е прекалено, предвид факта, че е в отбора само от няколко месеца и до момента не е постигнал нищо, ако не броим любовните му отношения с агитката ви. Имената, които споменахме, са били ключови фигури за значително по-дълъг период, доказали са се в не един и два мача, носили са победи на отбора си.
А да кажеш за Дембеле, че е "пълно дърво"... Wtf? Убедена съм, че ако играеше във вашия отбор, друга песен щеше да пееш.
И вместо да се оплакваш, виж собственото си поведение, защото досега не съм те видяла да приемаш чужди аргументи. "Bitch, please", впрочем, не е аргумент.
Мораеш уникален. Гай беше добър футболист, но си беше ренде,а и дисциплината... Мораеш определено спечелва най-вече с отношението си. Зико беше идеален, но пак поведението му беше все едно е на гости.
Дембеле за бг си беше супер, но той е леке, каквито и ние имаме бол. Следя немския футбол, често дори от близо и просто не виждам как би се наложил.
А чиждени добри е имало много. Да пбсъждаме, кой е най-големият, не върви много.
Дембеле е дърво и това е. Не казвам, че ако е зависело от мен примерно не бих го взел в ЦСКА. За България е добре, ама срещу добре подредена защита е средняк. Гай също беше дърво, макар че от време на време като са размахваше огромните крака правеше супер нереални финтове и изненадваше целия стадион.