ФМИ-специалности

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
loloto
В началото бе словото

ФМИ-специалности

Мнение от loloto »

Здравейте. Може ли някой да ми разясни разликите между специалностите Софтуерно инженерство, Компютърни науки и Информатика. Разгледах учебния план, но като за човек, който тепърва ще се занимава с повечето от преложените предмети си нямам и представа какво представляват (Например обобщенотот МАТ Анализ има общо с аналитична геометрия или пък с интеграли и диференциали? и т.н.). Та моля някой, който е вече втори, трети курс да разясни разликата и специфичните неща за тези специалности (напр -> тва ще те научи само на софтуер, тук има повече основни неща и за хардуера и архитектурите на компютрите). Интересува ме също къде учебните планове са най-нови - не ми се учат отново неща 2 пъти по-стари от мен, които са на практика безполезни. (Pascal, ASM за 6502, процесори 386 да минават като съвременни). Моля да пишат само хора, които имат желание да споделят нещо по темата и да помогнат в избора на бъдещите студенти (ако нямате какво умно да кажете - недейте).
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: ФМИ-специалности

Мнение от thegirl »

Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
loloto
В началото бе словото

Мнение от loloto »

Мерси. Дългата тема не я бях гледал. А да конкретизира някой - значи ви СИ се учи с++ и Java мешано, а в КН само Java?
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

loloto написа:Мерси. Дългата тема не я бях гледал. А да конкретизира някой - значи ви СИ се учи с++ и Java мешано, а в КН само Java?
За езиците , си е година за година....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”