Изпит по немски
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Изпит по немски
Някой има ли идея каква е скалата за оценяване на изпита по немски?
Примерно, дали 50% са четворка (като по математика) и т.н.. Това може ли да се провери някъде?
Примерно, дали 50% са четворка (като по математика) и т.н.. Това може ли да се провери някъде?
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де.
Поне така беше миналата година.
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де.
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
Ballantine`s
- В началото бе словото
axa.. ясноdon_angelitto написа:Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Много ти благодаря
icefire,
в справочника на СУ, в раздела отделен на програмата по немски пише,че 57% са за 3-ка (това са 68 точки). ако някой има по-сериозни познания по математика може да се опита да направи някаква приблизителна скала
така или иначе си мисля че точковата система не ни ощетява. а относно LV, имам една книжка на СУ от 2005, на изателство PONS e, включва 10 изпитни варианта, та мисълта ми беше, че там въпросите към този компонент варират от 6 до 10. това е информацията която имам аз
успех на изпита в четвъртък на всички 
в справочника на СУ, в раздела отделен на програмата по немски пише,че 57% са за 3-ка (това са 68 точки). ако някой има по-сериозни познания по математика може да се опита да направи някаква приблизителна скала
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
Ами, Понс е малко поостаряла книжка, наскоро излезе книжлето на Софийския за тази година, съставителите са преподаватели в катедра Скандинавистика и ще бъдат сред проверяващите на изпита. Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък

У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък
ако знаеш само колко съм го издирвала това чудоCasapA написа:Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък![]()
![]()
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В Бургас също го има. На нас ни го поръчаха от училище направо в издателството, но и по книжарниците го има. Учителката ни каза, че на Понс също е много добро... това обаче било по-ново.linnie написа:ако знаеш само колко съм го издирвала това чудоCasapA написа:Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък![]()
![]()
ти от къде си го взе? и кое издателство е?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
Завиждам ти тогаваzaharinka написа:а на вас как ви се вижда трудността на изпита? на мен лично не ми се струва труден
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!