[КСК 2012] История

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
chik_chirik
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Re: [КСК 2012] История

Мнение от chik_chirik »

goblinwfi написа: Ще отида да си видя работата и ще видим какво става и къде е проблема :)
след това ще споделиш ли, че ме заинтригува цялата работа? аз смятам, че човек като излезе от изпита и що-годе си знае каква оценка ще докара.. при теб обаче се е получило голямо разминаване между очаквания и резултат и то - в отрицателен аспект, което си е притеснително. ще ми е интересно да четна после какво са споделили разяснителите и рецензентите..
AmorFATI
В началото бе словото
Специалност: Уча за капитан на подводница

Мнение от AmorFATI »

preferinta написа:5.50 - 12 страници и половина + 2 стр за план : )
А този план какво представлява....задължителен ли е? :bounce:
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

AmorFATI написа:
preferinta написа:5.50 - 12 страници и половина + 2 стр за план : )
А този план какво представлява....задължителен ли е? :bounce:
Не е задължителен. Прави се на черновата, с цел улеснение. На мен обаче времето ми беше ценно и не правих планове, така че всеки сам си преценява :wink: .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Искам да помоля Светльо или някой друг, който се сеща за какво говоря. Имаше един сайт с хронологично подредени годините от темите по история. Ако може да ми се даде линк ще съм супер благодарна =)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Може би говориш за това това? :scratch:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

liv написа:Може би говориш за това това? :scratch:
Дааа, именно. Благодаря ти много! =)
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

liv написа:Може би говориш за това това? :scratch:
Дааа, именно. Благодаря ти много! =)
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

и аз се убедих, че Средновековието го гледат под лупа... видях си работата и са се заяли за най-малките грешки... :(
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

Видях си работата . Била е проверявана от арбитър . Пишеше нещо от труда на "Допуснати са дребни фактологични грешки . Има МАЛКИ неясноти , отбелязани в текста ."
Така .. какво видях аз - в увода имаше 2 реда подчертани с вълнообразна линия (стилистична грешка :scratch: )
- в самото изложение ми беше подчертан реда в който бях написал , че името на Петър е Тодор , а на Асен са му казвали Белгун - идея си нямам защо е подчертан - попитах човека срещу мен , а той ми каза , че било фактологическа грешка . Не знам но аз в това не виждам грешка ? :scratch: .
Имах човчици ( \/ ) на няколко места , където бях сигурен , че ще са отбелязани - имената на организаторите на въстанията от 1041-4042 и 1073-1074(за годините в момента не съм сигурен - в темата са ми вярни!) и на създадените държави след превземането на Византииската империя (освен Латинската империя не съм написал други)
та общо взето това е отбелязано :mrgreen:
Когато попитах какви са ми били поставените оценки преди окончателната - щом има 1 разлика - ми казаха , че не могат да ми кажат .
Шанс ...

п.п. Имаше ли някой днес да си гледа работаа между 10 и 12ч.
californialove
В началото бе словото

Мнение от californialove »

ми той е Теодор а не тодор и 2мата братя са имали това прозвище не ти е било ясно изречението
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

Теодор=Тодор, това не е грешка. Иначе според мен "името на Петър е Тодор" не звучи никак коректно. Трябва да се поясни, че РОЖДЕНОТО му име е Тодор, като при коронясването приема Петър, в знак на приемственост с владетелите от първото българско царство :wink: .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Dplayer написа:Теодор=Тодор, това не е грешка. Иначе според мен "името на Петър е Тодор" не звучи никак коректно. Трябва да се поясни, че РОЖДЕНОТО му име е Тодор, като при коронясването приема Петър, в знак на приемственост с владетелите от първото българско царство :wink: .
Теодор и Тодор нямат разлика . А за другото не ме разбирайте погрешно - не съм го написал така - горе е само да се ориентирате за какво говоря :)
Аватар
chik_chirik
В началото бе словото

Мнение от chik_chirik »

goblinwfi, вероятно не си посочил Бориловия синодик (XIIIв) като източник на даденото сведение? предполагам, защото аз също съм го написала, но съм споменала и извора и твърдението ми е било зачетено за абсолютно вярно.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

goblinwfi написа:

Аз, отидох към 11:10-11:20, но минах едва в 13 и нещо след като излязоха от обедна почивка
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Velkata написа:
goblinwfi написа:

Аз, отидох към 11:10-11:20, но минах едва в 13 и нещо след като излязоха от обедна почивка
Аз бях голямото синьо нещо :mrgreen: - със синя тениска и светлосини дънки :confused2: :confused1: :confused2: :tongue5:
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”