Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Unethical
В началото бе словото

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Мнение от Unethical »

Миналогодишните балове за специалност Българска филология изглеждат доста ниски. Защо е така ? Дали тази година ще бъде същото ?
snowwy
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: кандидат-студент

Мнение от snowwy »

Може ли да попитам каква е разликата м/у публична администрация и връзки с обществеността ?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Unethical написа:Миналогодишните балове за специалност Българска филология изглеждат доста ниски. Защо е така ? Дали тази година ще бъде същото ?

Ниски са, защото няма интерес към специалността явно ... тази едва ли ще бъде така, защото за тази специалност ще може да се кандидатства и с матура. Така че минималните балове ще се вдигнат с няколко единици.
Аватар
Rositsa.K
В началото бе словото

Мнение от Rositsa.K »

Аз имам един малко по-сложен въпрос.. Тази година учих друга специалност и живях в общежитие, което възнамерявам да освободя другата седм. и да се отпиша от специалността си, а планът е есента да се запиша в друга специалност и отново да кандидатствам за общежитие. Въпросът ми е: фактът, че вече съм била студентка, променя ли по някакъв начин повторното ми кандидатстване за общежитие и ако ме приемат, вярно ли е, че цената на стаята е по-скъпа, защото вече веднъж съм била 1-ви курс?
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Rositsa.K написа:Аз имам един малко по-сложен въпрос.. Тази година учих друга специалност и живях в общежитие, което възнамерявам да освободя другата седм. и да се отпиша от специалността си, а планът е есента да се запиша в друга специалност и отново да кандидатствам за общежитие. Въпросът ми е: фактът, че вече съм била студентка, променя ли по някакъв начин повторното ми кандидатстване за общежитие и ако ме приемат, вярно ли е, че цената на стаята е по-скъпа, защото вече веднъж съм била 1-ви курс?
Доколкото знам не, цената се определя само от блока , в който ще те настанят.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
candle
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от candle »

Искам да попитам нещо, не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема и се извинявам, ако не е на място.. Та...

Възможно ли е, когато си завършил Бакалавър, Магистър, да запишеш 2 път Магистър.. ( за повече възможности ) ?
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

candle написа:Искам да попитам нещо, не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема и се извинявам, ако не е на място.. Та...

Възможно ли е, когато си завършил Бакалавър, Магистър, да запишеш 2 път Магистър.. ( за повече възможности ) ?
Да, но съм 90% сигурен, че ще е "платена", а не държавна поръчка...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

ако си бил държавна поръчка на първата магистратура, втората ще ти е платена. Можеш да имаш само една бакалавърска и една магистърска степен държавна поръчка ;)
Аватар
IzkKka
В началото бе словото

Мнение от IzkKka »

Извинявам се, но не знам къде другаде да задам въпроса си. Искам да попитам как се кандидатства с матура, понеже аз ще ходя на изпита по английски, но не мога да разчитам само на него и искам да пробвам и с матурата по български. Обаче идея си нямам как става самото кандидатстване какви са сроковете и т.н. Пак се извинявам, но не можах да открия информация никъде в сайта. Ще бъда много благодарна, ако ми помогнете!
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

Документите за класиране се подават от 25 юни до 7 юли. http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _klasirane
Когато попълваш документите, трябва да отбележиш, че искаш да се зачитат и оценките ти от матурите. (има едно каренце, просто отбелязваш с тикче)
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

a liv това с каренцето важи и ако си подам документите чрез бюрата по градовете , а не да се разкарвам до София ... sr за тъпия въпрос , но наистина много се замотах и постоянно ми излизат въпроси и съм супер притеснена , че ще взема да изпусна някой срок
и второто къде мога да проверя за бюрата по градовете до кога е срока за подаване на документи и за втора сесия и за желанията или навсякъде е до 08.06 за сесията и от 25.06-07.07 за желанията
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

За каренцето :lol: , предполагам, че заявленията са еднакви, аз съм си ги подавала в София, затова не знам как стоят нещата по бюрата и офисите за прием на документи в другите градове.Ето информация за втората сесия и документи за класиране. Ако няма да идваш до София, срокът е до 5 юли.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Kar
В началото бе словото

Мнение от Kar »

Аз имам един въпрос - ако кандидатствам политология и съм отбелязала, че искам да ми се зачитат оценките от матурите, коя оценка ще ми вземат - тази от изпита по история, който държа, или от матурата ми по философия? Много е объркващо :roll:
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Тази оценка, която формира по-висок бал.
Аватар
Kar
В началото бе словото

Мнение от Kar »

Еее, супер, благодаря ти:))
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”