Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Re: Театър

Мнение от menina.do.mar »

Хах, на мен пък първият ред ми е най-комфортното място - всичко се чува идеално и няма опасност двуметров човек да седне пред теб и да ти скрие гледката към сцената. :)
А за операта - да, знам, че съвпадат. Дори бях писала в темата, че много ми се ходи, но моите диваци нещо се дърпат, не знам защо. Така ми се ходи на опера, а нямам с кого - и моята не е лека.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

След тази вечер заявявам, че всеки любител на театъра ТРЯБВА да отиде и да гледа "Приятнострашно". Направо ми взе дъха, това определено е най-странната и най-прекрасна постановка, която съм гледала. На моменти ме болеше челюстта от смях, а на моменти просто бях застинала ококорена. Фантастична игра и на петимата актьори, направо ме обзе едно чувство на гордост, че такива хора се раждат по нашите ширини. Рядко ми се случва да нямам думи, но сега наистина нямам...
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Много се радвам. Наистина. Някак усещах, че ще ти хареса. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

На 8-ми гледа ,,Дон Жуан'', много, много,много добро. Сега за 15 съм взела билети за ,,Вишнева градина'' дано и то да не ме разочарова
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Така. Аз само да кажа - много тръбих за "Пълните съчинения на Уилям Шекспир" и те взеха, че спряха да го играят. За щастие, го връщат на сцена и следващите представления са на 3ти и 25ти април в Театър 199. Има една промяна в състава - вместо Атанас Атанасов ще играе Съни Сънински (отсега казвам, че не знам колко е удачно това решение, но е било наложено от обстоятелствата).

Препоръчвам го много, много, много, МНОГО горещо. Едно от най-любимите ми неща, които съм гледала на сцена и определено най-добрата комедия. На премиерата плаках от смях, след това - не (много), ама щото го научих наизуст. Ще бъда и на двата спектакъла, живот и здраве - на първия с Оги, на втория - с майка ми. Ако е такова, каквото го помня... УНИКАЛНО Е! Наистина, не го пропускайте. Като отново правя уговорката за смяната в състава - просто няма как да ви кажа дали ще е сполучлива.

Дори и само заради текста си струва да се види - гарантирам ви, че такова чудо не сте гледали. И билетите са евтини (като за Театър 199) - 6, 8, 10 и 11 лв. Пък и парите си струват - на тоя спектакъл мога да му адвокатствам до по-другата Нова година. :) И ужаааааааасно се радвам, че го връщат на сцена. Дано само Съни се справи така добре, както го е и изрежисирал, всъщност.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Последно гледах мюзикъл-"Страхотни момчета"...беше много забавно,въпреки че имаше някои несполучливи моменти.
На 16 мисля пак да го гледам с приятелки.
Иначе преди това...май Ревизор гледах.
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

"Спанак с картофи".
Ми, много ми хареса. И Вергов, и Карамазов, и Бахаров правят готини роли, личи им, че им е кеф да работят заедно и въобще - свежа постановка.
she'd started smoking poetry
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Макбет

Прекалено бързо свърши. И използват въртенето на Шекспир в гроба като динамо, захранващо прожекторите в залата. Беше осветено почти през цялото време.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Оф, отдавна не съм се смяла така на мнение във форума. :)
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

menina.do.mar написа:Хах, на мен пък първият ред ми е най-комфортното място - всичко се чува идеално и няма опасност двуметров човек да седне пред теб и да ти скрие гледката към сцената. :)
Кофти е само ако е чуждестранна постановка, тогава ако си на първия ред трябва да си кълчиш врата за да видиш субтитрите. :D

Иначе аз посетих част от тазгодишния театрален фестивал Варненско лято.

От това, което гледах, май най-много ме впечатли Дориан Грей - моноспектакъл на Бургтеатър-Виена, режисьор Бастиан Крафт. Маркус Мейер играеше Дориан Грей на живо, а всички останали роли бяха на запис (като за целта ползваха 18 видео-прожектора и сложно метално скеле, из което се разкождаше/катереше Маркус). Синхронът между актьора и записите беше много добър.
Това, което изненада много хора, включително мен, е че всички персонажи ги играе той - определено всеки изглеждаше различно, даже по време на представлението мислено коментирах избора на актьорите за различните роли, пък то се оказа само той, хаха.
Въобще страхотна игра, музиката също беше много ефектна, страшно бях впечатлен, публиката също. И сценографията (дело на Петер Баур) беше страхотна, всички, с които говорих бяха във възторг, не само публиката, но и хора "вътре" в театъра - режисьори, актьори, сценографи, техници, всички много я хвалиха.

Гледах също:

"Коварство и любов", за което четох смесени отзиви, но на мен ми тоталитарния/милитъри стил и драматичната музика ми харесаха. Декорите бяха семпли, но ги използваха добре. Не бях чел текста на Шилер и историята ми беше интересна, нещо като немска версия на Ромео и Жулиета, хаха.

"Госпожица Юлия" на Стриндберг, поставена като моноспектакъл от Анна Петершон. Доста интересно представление с ефектни звукови и видео ефекти и всъщност ме накара да погледна по по-различен начин на пиесата, която иначе не ме беше впечатлила особено като я четох. Публиката прие представлението много добре (особено във Варна, в София бяха по-сдържани, може би защото субтитрите не се виждаха толкова добре, защото шведите искаха залата да е донякъде осветена, не съвсем тъмна.)
А шведите се оказаха големи пичове и вечерта преди да си тръгнат пихме до три през нощта с тях.

"Бурята" на Шекспир, румънска постановка на Силвиу Пуркарете, който в последствие разбрах, че бил един от най-известните режисьори в Европа. Също чудесно представление, костюмите и декорите бяха адски добри.

"Храброто куче" - представление с маски за деца (и възрастни), правят го един хубави, млади хора от театъра на НБУ, с които също имах възможността да се запозная. Имаше забавни моменти, имаше страшни моменти, и най-важното - децата много го харесаха (и аз също).

Може би най-приятното ми преживяване все пак беше "Масата", но то си беше на практика концерт, а не представление. Общо взето четирима поляци свирят на една дървена маса. Ама не каква да е маса, а такава с вградени музикални инструменти (някой истински, други импровизирани) и микрофони, чувствителна към всякакъв допир. Купих си ДВД-то им и не мога да се наслушам. Цялото нещо продължава около час. Ей тук има качени три части - http://www.youtube.com/watch?v=n_cV6FeB ... ature=plcp , като се добави и това любителско клипче става почти цялото представление - http://www.youtube.com/watch?v=JWik13ZyjbM
Иначе пичовете (заедно с Юрій Андрухович) свирят avant-garde jazz:
http://www.youtube.com/watch?v=S2F_-jTpv3Y
http://www.youtube.com/watch?v=xWsLQmgSeBs
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Наскоро гледахме отново "Дуенде" - аз го бях гледала и знам, че е разкошен спектакъл, но реакцията на приятеля ми ме шашна. Очаквах да му хареса, но не и ТОЛКОВА много. Беше преди повече от седмица, а още го разправя и даже взехме билети за родителите му, та да и те да го гледат идната седмица.
Иначе тъкмо се прибирам от "Приятнострашно" - за трети път. Прекрасен спектакъл. Има ужасно много, което може да се каже, но - обобщено - е просто прекрасно бижу. А етюдът с лента на Вежен се получи възхитително добре - все едно не гимнастичките ни, ами той ще ни представя в Лондон. Сериозно, 3 пъти съм гледала спектакъла, тоя път беше простооооо... :oops: Публиката буквално откачи, чуваха се викове през цялото му изпълнение, а и той се кефеше на макс и беше повече от очевидно колко се забавлява. :flower: :drunken:
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

А, някой да знае къде и дали въобще ще се играе този сезон "Български разкази" на Куркински?

Освен това много искам да отида на това - http://old.nationaltheatre.bg/bg/specta ... orana.html
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Връщам се от "Ножица-трепач". Ами... трепач е!!! Бях пропуснала факта, че играе Иван Радоев, еййй, много се накефих! Много ми хареса обмислям пак да отида ^^

П.П. В публиката видях и една форумка, но няма да споменавам коя е, да видим дали ще се (у)сети да пише : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Ще се (у)сети, досега беше безинтернетна и нямаше как :mrgreen:
Една от причините, заради които толкова се радвам на София е наличието на много театри и много, много постановки ^^
Засега съм била само на три, все в "Българска армия".
Първата беше моноспектакълът на Камен Донев- "Възгледите на един учител"- много ми хареса и много съм се смяла.
"Ножица- трепач" също много ми хареса и сигурно бих отишла и друг път.
"Колко е важно да бъдеш сериозен"... амии. Несериозна работа от моя страна. xD Рядко ми се случва да отида разсеяна на театър и да не мога да се концентрирам върху това, което гледам, обаче тогава станаха разни неща точно преди постановката и половината я пропуснах, изпаднала в лична драма ;Д Но пиесата си беше много готина, особено като си навързах пропуснатите моменти и чатнах за какво иде реч ;D
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Тъй! ^^
Моя милост беше и на "Албена Колева играе Камен Донев" в "Сълза и смях".
Не съм особено очрована и не бих го препоръчала на другарче, въпреки че не беше лошо и определено имаше много силни моменти, които си заслужаваше да се видят. =]
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”