Има време за всичко- за излизания, за допълнителни курсове и т.н. Както виждаш от линка 1ви курс от КН, СИ и И имаме поне 1 свободен ден, което ти прави само 4 дни във ФМИ. Лекциите/упражненията са по 6-9 часа на ден, но по повечето предмети не пишат присъствия, така че имаш избор да ходиш или не. Още повече, че можеш да ходиш на упражнения на други групи и да си освободиш още 1 ден примерно.
Учи се като в училище - основно преди контролни и през сесията. Обикновено се намира поне 1 разбиращ, събираме се и обяснява на другите + асистентите са, за да помагат като има проблеми. Ако ходиш на упражнения и си при добър асистент естествено, не е нужно да отделяш много допълнително време във вас.
За работа - като направя сметка колко ни е заетостта в университета, има време, но това според мен означава да затънеш в невзети изпити и да не усвоиш основните неща, които са нужни и в горните курсове
Разбира се аз това го казвам като първокурсничка, програмата ми се състои само от задължителните+ 1-2 изборни дисциплини, така че не знам до колко ще ти е полезно мнението ми за времето
КН