Бал! Абитуриентски, де... :)

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: Бал! Абитуриентски, де... :)

Мнение от Ер Малка »

И аз се дразня на някои хора, които си ходят едва ли не с етикета навън, за да покажат колко им струва тоалетът... да не говорим, че с пари можеш да си купиш дрехите, но стил не можеш да си купиш. Колкото и банално и изтъркано да е това- оказва се вярно. Една мацка от моя випуск пък си купи обувки, защото много ѝ харесаха... без да има рокля. Сега си я избира по обувките :mrgreen: А покрай този бал на много цигания се нагледах и на много тъпи парчета. Поне, че в моето училище няма много селски изяви, нали уж се водим елитна гимназия, та май в такива моменти си личи.
А аз пък успях да си намеря красива дълга рокля на съвсем прилична цена, при все, че доста късно се сетих, че имам бал ;D Доволно съм.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Etiainen написа:
california написа:обувките ми струват 2 минимални работни заплати , но нали не ги купувам аз :) .
+
california написа:това е една проста и обикновена вечер
Иде ми да се гръмна, като чета такива неща, сори.
Ама давай смело , не се притеснявай ! :mrgreen:
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Цаката е че в 'реалния' живот в един момент спираш да бъдеш мамино детенце и трябва сам да си правиш сметка за това какво харчиш. И няма да се двоумиш дали да си купиш един чифт обувки за 500+ лева, или да преживяваш 2 месеца в друг град за същите пари.
И това се чудя, не е като да си жена, че да има вероятност да си кифла, мъжките обувки (дори и официалните) се намират за под 100 лева, даже от истинска кожа. Да си си харесал за 500, че и ваште да са се навили да ти ги купят, това не мога да разбера.

В смисъл не го приемай лично, все едно те критикувам, просто ми е интересно като социален феномен.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Последно промяна от california на 28 Апр 2012, 09:48, променено общо 1 път.
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Аз завърших в далечната 2006-а година.Тогава имахме изпращане,но никой не се гласеше за него..яз ходих по дънки и някаква блузка.Тогава въобще и не подпзирах,чв трябва да си купуваш отделни официални дрехи...като сега.
За бала роклята ми струваше.350лв,обувките 40,чамтата 25..прическата май 15лв,защото ме правеше позната фризьорка..грим имях,за който дадох 20лв и после го изтрих.
Даже за роклята нямаше да дам толкова ако баба ми не ми беше дала допълнително пари.
Аз даже не я харесвах,но майка ми примря по нея...и тъй като нещо ми беше лошо и казах тази да е и готово.
Много зор не съм си давала,майка ми напираше повече.Ааа бижутата ми бяха 18лв обици и колие...някакви камъчета там,аз даже не исках да имам бижута.
Не беше лошо,забавно беше,но в дискотеката беше много скучно и си се прибрах в 4,защото бях адски уморена.
Та така...хич не ми беше за тоя бал,на другия ден всички ревяха ,а аз се радвах,че завършваме.И досега не мога да разбера тази носталгия към училището...пък да кажеш,че нещо не съм си прекарвала добре...не.Бях от "популярните",забявлявахме се,не си давахме зор,но не ми липсва.

Та ще ви дам такъв съвет-не си слагайте много на сърце бала и училището.Има хора,които с години после мрънкат колко било хубаво-напротив,много по-хубаво е да си студент,да си работиш,да си имаш свой живот и средства.
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология

Мнение от ikkuna_princessa »

наще бяха заделили 500 лв за роклята ми,аз си намерих една много симпатична и изчистена за 200лв и с останалите ще ходя с най-добрата ми приятелка в санторини за един уикенд (: много се радвам,че минах толкова леко,сега поне за нещо смислено ще се похарчат
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Баловете са супер яки :) Сега като се замисля как изглеждах на бала си, в момента не бих се направила така, но поне не си гледам снимките с ужас и не се бия по главата защо съм си го причинила. От всички неща - обувки, рокля, чанта, бижута, само роклята не мога да я нося на нещо по-различно от сватба, харесва ми, че си ги избрах такива, които да не са за еднократна употреба. Препоръчвам това на абитуриентите, а не да купуват неща, които никога повече няма да използват ;)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

На мен вече всичко ми е готово - рокля, обувки, бижута. Толкова време гледах сайтове с рокли. Уж знаех какво искам, даже си разнасях снимка с мен по магазините да търся подобно. Е, накрая се оказа нещо съвсем различно от това, което исках, но просто роклята сякаш ми помаха и ми каза да взема нея ;д Дори цвета е такъв, с какъвто никога не съм си се представяла - винаги съм си мислела, че ще избера нещо тъмно от сорта на пордо, пък то какво стана... ;д А и доста бързо я харесах. Тати очакваше да обикаляме цял ден (както и аз) и накрая, след като след не повече от 2 часа и половина бяхме взели роклята, беше във възторг :)
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

california написа:В общ план - обувките ми струват 2 минимални работни заплати , но нали не ги купувам аз :) .
california написа:Те са купени с мои пари , изкарани лятото ( от доста трудна работа в чужбина)
ХА ХА ХА :shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Аз за моя абитуриентски разполагах с 50 лв. и дори не ги похарчих всичките :lol: . Костюм не съм си купувал, за което в последствие съжалих, понеже сега ми се налага отвреме-навреме да слагам такъв по разни поводи, пък нямам, а можеше да използвам тоя от абитуриентската :lol: Иначе беше супер яко, a и няма как да е иначе :)
Facebook
Изображение
Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dplayer »

За моя бал нямам големи очаквания. Организацията в нашето у-ще тази година е много зле. За изпращането почти нищо не сме измислили, а остава по-малко от месец. Надеждата ми за нещо по-интересно е във втората бална на Сл. Бряг, иначе- вечер като вечер, в до болка познато заведение, и кой откъде е :D . След това съм сигурен, че ще ме удари носталгията. Всеки ще поеме по различни пътища и ще изгубя връзка с много приятели, това е най-лошото от цялата работа. А и сблъсъкът с живота ме притеснява. В следствие от този сблъсък много хора стават някак по-нещастни, по-озлобени, спират да мечтаят. Силно се надявам това да не се случи и с мен...
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика

Мнение от gioiella »

svetlio.varna написа:Аз за моя абитуриентски разполагах с 50 лв. и дори не ги похарчих всичките :lol: . Костюм не съм си купувал, за което в последствие съжалих, понеже сега ми се налага отвреме-навреме да слагам такъв по разни поводи, пък нямам, а можеше да използвам тоя от абитуриентската :lol: Иначе беше супер яко, a и няма как да е иначе :)
Аз мисля,че самата вечер изхарчих 15лв :lol: Останалите пари,които посабрах ми дойдоха доста добре за времето,докато започна работа.
Чувала съм изказвания на абитуриенти,че сега било момента да изцоцкат родителите...взимат някакви злата за по хиляди левове,рокли и те по толкова...
А всъщност точно тези родители ще те гледат и докато започнеш работа и след това...да не говорим за висшето.Как ще птодължат да те гледат с изхарчените спестявания или заемите,които имат да изплащат? Та малко е изкривена представата....
Лично на мен ми е най-смешно това с колите-да наемеш чужда кола,за да се "гъзариш" с нея...в смисъл...тя е чужда,не е твоя...всички знаят,че не е твоя :lol:
А имате ли си хора,които няма да идват на бала? Ние имахме две съученички,които нямаха възможност...едната просто си нямаше пари,а другата роди още в 11 клас и нямаше възможност да отдели.Та събрахме пари и за тях и дойдоха.
Но въпросът ми е по-скоро за такива,които не искат.Моят приятел например не е ходил на бала си,защото нали уж бил аутсайдер,всички уж го мразели...та решил,че по-добре да не прави такъв разход за вечер с хора,които го мразят.Което за мен си е комплекс,не толкова,че хората наистина не го понасят.
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Плазмодий написа:
california написа:В общ план - обувките ми струват 2 минимални работни заплати , но нали не ги купувам аз :) .
california написа:Те са купени с мои пари , изкарани лятото ( от доста трудна работа в чужбина)
ХА ХА ХА :shaking2:
Исках да кажа - 2 съвсем различни неща , но нищо.
Каква е поуката деца ? Не купувайте нищо , което после няма да облечете , обуете или употребите !
Весело изкарване :shock:
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

не разбирам защо трябва да си мерим финансовите разходи :roll: Аз не помня на нито един бал, колко съм изхарчил или какво съм носил. Но помня еуфорията, вълнението, радостта, сълзите... всичките си бяха незабравими вечери (абитур. и абсолв. - споко не съм ходил на 15 бала - prom crashers : D) - забавлявайте се и се чувствайте специални - това си е вашето шоу :wink:
Успех и умната! (ако не русата)
한류
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Абитуриентският бал би могъл да бъде прекрасно събитие, когато класът е сплотен и задружен. Когато не е, е просто ден, в който 20 и няколко човека, облечени в дълги рокли и официални костюми, плачат с крокодилски сълзи и симулират мили чувства един към друг. Съветът ми е да не се впрягате толкова и да не тормозите родителите си с безумно скъпи прищевки.
Помня, че на моя бал единствено роклята бе по-скъпа, защото беше тип "принцеса", с обръчи и простотии.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”