[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
denislawaa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2012] История
firequeen, мисля, че е било след като си излязла, защото беше доста напреднало времето.. еми не знам долу се разправяха нещо с нея. Не знам дали беше там, когато този квестора с очилата каза "Много добре знаеме, че има някои хора от вас с устройство и ще бъдете много разочаровани като накрая дойдете да си предадете работата и тя ви бъде анулирана" и то това момиче седеше пред мене, те я преместиха после, тя излиза супер много пъти до тоалетната и след репликата на квестора, веднага си дигна ръката да ходи до WC ..
-
anesthesia
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Хм, интересно как ги засичат, че са с устройство? Анулираха ли работата на въпросното момиче? В тази статия пише, че няма хванати с пищови на изпита.
Иначе и аз бях в 65 зала. Написах 9 страници и половина. Направо не е за вярване как някои от вас пишат по 20-30 страници. Любопитно ми е от къде сте ги учили тези дълги теми?
Да се надяваме, че сме се справили добре и дано изпитната комисия бъде благосклонна към нас. Питам се дали свалят доста от оценката при някаква фактологична неточност или малък пропуск?
Направи ми впечатление, че продължава тенденцията по намаляване на кандидатстващите в последните години. Тези дни попаднах на статия от 2006 година, когато на предварителния по история са се явили 4055 души (
), а ние сме били едва 1300. Разлика от небето до земята.
Ох, не знам как ще издържа цели 10 дни до обявяването на резултатите!
Само се моля да си струва чакането... 
Иначе и аз бях в 65 зала. Написах 9 страници и половина. Направо не е за вярване как някои от вас пишат по 20-30 страници. Любопитно ми е от къде сте ги учили тези дълги теми?
Да се надяваме, че сме се справили добре и дано изпитната комисия бъде благосклонна към нас. Питам се дали свалят доста от оценката при някаква фактологична неточност или малък пропуск?
Направи ми впечатление, че продължава тенденцията по намаляване на кандидатстващите в последните години. Тези дни попаднах на статия от 2006 година, когато на предварителния по история са се явили 4055 души (
Ох, не знам как ще издържа цели 10 дни до обявяването на резултатите!
-
ultras_sofia
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Адрес в галерията на СУ: dsf
явно аз съм един от МНОГО малкото който е писал за Раковски :Д, което ме радва от една страна....иначе аз бях в 255 стая и си бая тегаво, и при нас от 60 човека на 2рия час бяхме вече 30.....дано да сме случили на проверяващи.....а искам да питам ако има батки, които да са писали за Раковски колко страници им е излезло? аз едвам го добутах до 13 като само за глупавото Тайно общество съм изпуснал да кажа туй-унуй :Д
-
denislawaa
- В началото бе словото
е добре си, само "Тайно общество" .. а аз изпуснах да напиша, че в Букурещ издава "Будущност" и "Бранител" а през 1865 и списание "Българска старина" .. и + това умишлено изпуснах едно изречение, че е бил руски шпионин, което е било голяма грешка, но шанс ..
-
ultras_sofia
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: dsf
е сега според мене е нормално на изпит все нещо да се забрави :Д не сме некви машини предполагам :Д а ти колко написа ориентировъчно? :Д
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Принципно темата за Раковски не е лоша, от по-приятните е от Възраждане. Не мисля, че сте чак толкова малко писалите по нея. На мен Средновековието си ми е много по-увлекателно и винаги ще предпочета да пиша за тема от Средновековие, но и от Възраждането някои като тази за Раковски, за Левски и Каравелов, Априлско въстание, са си доста интересни.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
Аз съм чувал че има устройства за засичане на телефоните... не знам до колко е вярно
... но ми е любопитно какво се е случило след като са хванали някого 
Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
- liv
- Стенограф
- Курс: втори
Би следвало да му анулират работата.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
аа те за това ли я преместиха тази да това го видях :X , а иначе нямаме ли право само на 1 път до тоалетната ?denislawaa написа:firequeen, мисля, че е било след като си излязла, защото беше доста напреднало времето.. еми не знам долу се разправяха нещо с нея. Не знам дали беше там, когато този квестора с очилата каза "Много добре знаеме, че има някои хора от вас с устройство и ще бъдете много разочаровани като накрая дойдете да си предадете работата и тя ви бъде анулирана" и то това момиче седеше пред мене, те я преместиха после, тя излиза супер много пъти до тоалетната и след репликата на квестора, веднага си дигна ръката да ходи до WC ..
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
обикновено като хванат някой да преписва на кандидатстудентски изпит, му забраняват да кандидатства същата година в университетаbekss написа:Аз съм чувал че има устройства за засичане на телефоните... не знам до колко е вярно... но ми е любопитно какво се е случило след като са хванали някого
- Rositsa.K
- В началото бе словото
Здравейте!
Аз съм доволна от темата, която се падна. Написах доста (около 27 стр.), но имам притеснения, защото си открих 2-3 грешки. Едната е свързана с въстанието на Георги Войтех-объркала съм годината, другата с убиеца на Калоян- сгрешила съм името му и третата- с завладяването на Белград, Браничево, Ниш и Средец от унгарците (не съм написала Ниш и Средец). Иначе не съм изпускала важни моменти, темата ми съдържа всички необходими изводи и обобщения.. И се чудех тези грешки до каква степен биха повлияли на оценката ми и дали мога да се надявам на 5 и повече?
Благодаря предварително за отговорите.
))
Никой не може да ти каже колко ще имаш, защото изпита си е доста субективен... всеки професор има различни изисквания... според едни това може да е маловажно, според други- нещо значимо.... стискай палци да ти проверява работата някой готин професорRositsa.K написа:Здравейте!Аз съм доволна от темата, която се падна. Написах доста (около 27 стр.), но имам притеснения, защото си открих 2-3 грешки. Едната е свързана с въстанието на Георги Войтех-объркала съм годината, другата с убиеца на Калоян- сгрешила съм името му и третата- с завладяването на Белград, Браничево, Ниш и Средец от унгарците (не съм написала Ниш и Средец). Иначе не съм изпускала важни моменти, темата ми съдържа всички необходими изводи и обобщения.. И се чудех тези грешки до каква степен биха повлияли на оценката ми и дали мога да се надявам на 5 и повече?
Благодаря предварително за отговорите.
))
- reckless
- В началото бе словото
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
Ахах,
излизам аз от стаята, пожелавам успех на останалите и слушам как единия от квесторите (печени се паднаха иначе) започва да крещи: "Не се бутайте! Един по един!" xD До 20 минути от 40 души останаха около 22-23.
Не съм сигурна дали е смешно или тъжно. (:
излизам аз от стаята, пожелавам успех на останалите и слушам как единия от квесторите (печени се паднаха иначе) започва да крещи: "Не се бутайте! Един по един!" xD До 20 минути от 40 души останаха около 22-23.
Не съм сигурна дали е смешно или тъжно. (:
So I wanna live in a wooden house,
I wanna live life, always be true,
I wanna live life, and be good to you,
I wanna fly, and never come down,
And I live my life, and have friends around.
We never change, do we?
We never learn, do we?
I wanna live life, always be true,
I wanna live life, and be good to you,
I wanna fly, and never come down,
And I live my life, and have friends around.
We never change, do we?
We never learn, do we?
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Ние се бяхме наредили трима познати един до друг (през едно място), обаче ми направи впечетление, че имаше няколко двойки, които си бяха седнали най-нагло един до друг и нищо не им казаха ... (65-та стая)
След обяваването на темата взеха интервю от единия от познатите ми и на мен ми беше толкова забавно като го наобиколиха с микрофоните и камерите
.
Иначе, като излязох, след мен излезнал единия от познатите ми и го питали "познавате ли се".
Което няма много смисъл, защото ние си разменихме няколко думи преди започването на изпита, а после и двамата предадохме около 40-50 мин след започването.
Бтв, една позната беше в Търново на изпит, която зубри от миналата година от лятото, тази година не спря да отсъства от училище, за да учи и им се падна Крум оО. А как го исках тоз'
не е истина. И и' викам "аз едва успявам да понауча 6 теми за 15-20 дни и ми се пада от по-крайните, ти учиш цяла година и ти се пада втората тема - кармата е голяма ку*ка" :Д .
Бтв2: техните резултати вече излязоха.
Иначе квесторите ми по история бяха много по-готини от тези по БЕЛ ... И когато дойде комисията да тегли темата като изтеглиха темата от Средновековие всичко ми се преобърна и направих една физиономия и една женица ми вика "спокойно, има още една тема, нея може и да я знаеш". А аз си мисля "Даа ... какъв е шансът тя също да е от Средновековие и този път да е от първите 5", ама ми стана приятно, че от отношението на госпожата.
И после се викам "Дано втората да е Априлско въстание (единствената тема, която бях учил и която не беше от "средновековие"). Ама уви, Господ не чу молитвата ми
.
Аааа как ми се ходеше до тоалетната като обявиха темата, ама пустият квестор не дава и не дава ... А на мен направо ще ми се пръсне мехура. А някой да знае по какво преподава същият този квестор (който говореше и беше облечен в зелено), тъй де, интересно ми е, защото беше голямо лице хД !
След обяваването на темата взеха интервю от единия от познатите ми и на мен ми беше толкова забавно като го наобиколиха с микрофоните и камерите
Иначе, като излязох, след мен излезнал единия от познатите ми и го питали "познавате ли се".
Което няма много смисъл, защото ние си разменихме няколко думи преди започването на изпита, а после и двамата предадохме около 40-50 мин след започването.
Бтв, една позната беше в Търново на изпит, която зубри от миналата година от лятото, тази година не спря да отсъства от училище, за да учи и им се падна Крум оО. А как го исках тоз'
не е истина. И и' викам "аз едва успявам да понауча 6 теми за 15-20 дни и ми се пада от по-крайните, ти учиш цяла година и ти се пада втората тема - кармата е голяма ку*ка" :Д .
Бтв2: техните резултати вече излязоха.
Иначе квесторите ми по история бяха много по-готини от тези по БЕЛ ... И когато дойде комисията да тегли темата като изтеглиха темата от Средновековие всичко ми се преобърна и направих една физиономия и една женица ми вика "спокойно, има още една тема, нея може и да я знаеш". А аз си мисля "Даа ... какъв е шансът тя също да е от Средновековие и този път да е от първите 5", ама ми стана приятно, че от отношението на госпожата.
И после се викам "Дано втората да е Априлско въстание (единствената тема, която бях учил и която не беше от "средновековие"). Ама уви, Господ не чу молитвата ми
Аааа как ми се ходеше до тоалетната като обявиха темата, ама пустият квестор не дава и не дава ... А на мен направо ще ми се пръсне мехура. А някой да знае по какво преподава същият този квестор (който говореше и беше облечен в зелено), тъй де, интересно ми е, защото беше голямо лице хД !
- rebellious_
- В началото бе словото
- Специалност: Европеистика
Здравейте! Аз бях в зала 160, 35 човека, но нашите квестори не бяха много готини :Д Постоянно обикаляха , а пък се чуваше и такъв шум .. ужас... Иначе аз написах 20 листа за Асеневци, но също като Rositsa.K си намерих 2-3 пропуска - забравила съм да изредя териториите, които откъсват унгарци и сърби, не съм споменала годините на всички бунтове - на Нестор, на българите в Месемврия и Средец
( , не съм изредила всички земи, които присъединяват Асеневци след победата при Тревненския проход, също и , че Калоян превзема Сяр и съм написала, че през 1201 са превзети Констанция и Варна само ;( Като цяло съм доволна от темите, които се паднаха, но от моята работа - можеше мнооого повече, но ... на редовния! Успех на всички!
- Въпреки всичко, Вие сте една малко сложна личност.
- О, не- увери го тя припряно - Не, всъщност не съм. Аз съм просто.... Аз съм просто цял куп различни обикновени хора.
))
- О, не- увери го тя припряно - Не, всъщност не съм. Аз съм просто.... Аз съм просто цял куп различни обикновени хора.