[КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Re: [КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Мнение от Usagi_drop »

Mirsenstein написа:Хора, защо така няма активност в темата? Кандидат-журналистите в другата тема се скъсаха от писане милите :Д Или вие там пишете.
Недейте така, тъкмо се навих на специалността и реших да я пиша първа сред останалите от факултета и вие замлъкнахте... Тц-тц-тц
Предполагам, че е признак на някакво благоразумие от наша страна. :lol: Журналистите не знам как раздуха смисъла на едно изречение в 20-30 страници "тема". Иначе щом се родят въпроси, които си струват, тук поне ще се открояват. :)
А за книгоиздаването бих се разколебала, ако и при нас се разнищваха такива саги... :-|
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Истинските неща растат, а растежът изисква време...
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Защо такова деление , приятели ? Елате при нас , ще намерите , това , което търсите...плюс забавление ! :mrgreen:
Иначе книгоиздаването е на 3-то място при мен .. може да сме колеги : )

Не цитирай мнението над твоето, особено когато е толкова дълго. Постът е редактиран.
svetlio.varna
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Достойно ли ви оцениха, бъдещи книгоиздатели? :)
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

"Топло" беше мегаяката тема. Точно лятото на 2007 г. със скандалите с Вальо Топлото, с първите масови екопротести в защита на Странджа (и после и на останалите приподни паркове) и с най-дългите летни горещини, които едва не ни изпекоха. Супер си беше темата, аз много й се изкефих^^
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Да, особено в поредицата "Братя", "Дупки" и пр.! :lol: Тази година рязко нарушиха досегашната традиция на абстрактни, вездесъщи и въобще летящи теми. И това е по-скоро жалко, подцениха ни сякаш. Което пък ме навежда на мисълта, колко сухотеоретични са въпросите на устния... :|
Последно промяна от Usagi_drop на 30 Юни 2012, 15:51, променено общо 2 пъти.
FaolchuGray
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от FaolchuGray »

Здравейте!
От доста време следя темата, но все си мислех, че няма за какво да ви пиша.... Настоящият момент не е по-различен, но повече от час чета блоговете на студенти от специалността, та реших, че ще е учтиво да се представя :)
Името ми няма значение, защото то няма да ви говори нищо, затова мисля да изброя няколко свои интереси.
Обичам книгите, четенето, превеждането на разни(художествени,научни и др.) текстове, чуждите езици и поезията. Любими автори много, но може би по-постоянните(if you know what I mean) са Стивън Кинг, Джон Толкин, Маркъс Зюсак, Рей Бредбъри, Димитър Димов, Едгар Алан По.
Занимавам се със спорт от доста време, като съм тренирал почти всеки по-известен спорт, а ако не тренирал, то поне 'пробвал'.
Обичам природата, както и ерудираните хора, но и с глупавите успявам да се 'синхронизирам', когато е нужно.
На пробния изпит изкарах 4-ка, което никак не ме удовлетвори, но пък и отидох на него, като си мислех, че съм нещо повече от другите. Последното е нещо, което много мразя да срещам у хората, а след изпита осъзнах, че и аз го притежавам. До редовния има време, така че ще се постарая да изгладя, каквото е нужно.
Това е от мен, надявам се догодина да съм член на колектива "Книгоиздаване" 2012-2016(нали така се води?) и да намеря повече лъчезарни и терзаещи се личности, с които да дерзаем из дебрите на екзистенциалните, общочовешки въпроси :D
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

И аз все си търся повод да понапиша нещо, освен само да чета и да чакам. :D Много ми е приятно да "срещна" ентусиаст от бъдещия книгоиздателски колектив :cheers: - без значение от годината на випуска. С този интерес към литературата няма как да не се получи. Решено е! :P Или поне така разсъждавам и сама за себе си...
Дано всеки си открие най-доброто място, тогава и оценката, поставена от някой друг, ще остане долу, в ниското. Нали? :)
FaolchuGray
В началото бе словото

Мнение от FaolchuGray »

Единственото, което ме притеснява е, че има само 10 места за момчета/мъже. Но пък се надявам и на по-висока оценка, когато стане време за редовния изпит.
Разглеждах програмата(само за 1-вата година) и забелязах, че се изучава Стилистика. Това е нещо, което много ме влече и определено ще се радвам да го изучавам, for at least a year. Мислех си, че само Журналистиката го изучава, затова исках да запиша нея, но то беше единственото, което ме 'съблазняваше' там. Та, въпросът ми е, дали наистина се изучава(все още), защото не съм сигурен колко са годни програмите, които разглеждах? :)
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото

Мнение от Usagi_drop »

Ето тук е програмата, съвсем актуална: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/fakul ... _i_srokove. Както видях, журналистите първокурсници имат предмет "Журналистически жанрове", а ние - "Култура на писането и стилове на общуването". Явно са направили промени в последно време. : )
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

Първи курс се изучават следните дисциплини: Информационни технологии, Култура на писане и стиложе на общуване, Социология на книгата, История на книгата, Социална психология, Теория и практика на редактиране, Увод в книгоиздаването, История на българската журналистика, Теория на литературата, както и спорт и език
.:{~Блог~}:.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Я! Социология на книгата са ви я преместили в първи курс... то какво остана за четвърти?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

Нашият випуск има някакви промени в учебния план, вероятно ще има размествания
.:{~Блог~}:.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

FaolchuGray написа:Единственото, което ме притеснява е, че има само 10 места за момчета/мъже. Но пък се надявам и на по-висока оценка, когато стане време за редовния изпит.
Теми места къде са обявени ? Не бяха ли 20 места (мъже) за всяка от трите специалности ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Това са миналогодишните: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... n_2011.doc
За тази година още не са обявени официално.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
winttterrr
В началото бе словото

Мнение от winttterrr »

Честит ден на книгата! :connie_swatfly: :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”