Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
AniMeTreX
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Теми История 1990-2010

Мнение от AniMeTreX »

Стискаме палци да се падне средновековие :) аз се надявам да се падне Симеон или нещо от сорта на 8-9в :) поне на мене ми е най-интересно средновековието , новата история не искам да я коментирам :)
anesthesia
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от anesthesia »

А с темите от Възраждане как сте? Иначе и аз се надявам на Средновековие. Дано да имаме късмет! :)
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

От Възраждане не знам дори и 1 ...

Стискайте палци за Крум(чо) от Средновековието, защото ме радва : ) !
Аватар
bekss
В началото бе словото
Специалност: Право редовно

Мнение от bekss »

denislawaa написа:Никой ли не е барвал третата част ? :D
Аз не,само Средновековие и 100% трябва да има поне една тема от този период.

Мисля че княз Борис ще се падне точно защото не се е падал последните години... а Крум дано го дадат ама надали то изпита ще го прекръстят не на "История на България",а на "Териториално разширение и централизация първа половина 9 век" :king:
Право редовно - I курс, 1-ви поток

Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Точно, затова трябва да се падне, защото от СУ ще си мислят, че не сме го учили, ама ние форумците знаем по-добре :twisted: ,апък другите кандидати да не са ^^ !
anesthesia
В началото бе словото

Мнение от anesthesia »

Не знам. Видяхме, че е възможно да се случат доста неочаквани неща. Миналата година бяхме свидетели на две еднакви теми на предварителен и редовен. Тази пък на изпита по литература се падна Талев, който е в края на конспекта и доста от кандидатстващите бяха неприятно изненадани. На предварителния по история 2008 не се е паднало Средновековие. А това, че Борис не се е падал последните години, изобщо не означава, че ще се падне тази (засега фигурира само като контролна тема). Така че нищо не се знае...
denislawaa
В началото бе словото

Мнение от denislawaa »

Щом по литература се е паднал Талев, който е в края на коспекта, може да се паднe ВСВ хаха ти да видиш.. :D
Christinaa
В началото бе словото

Мнение от Christinaa »

Аз си се моля тайничко да се падне Симеон :D .
Темата за Крум също е много хубава,но да ви кажа не вярвам за трета поредна година да се падне,но знае ли човек...
Представете си,че както по български се падна последната тема от конспекта,така и тук се падне ''България през Втората Световна война".. ще е пълен ужас :D
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Аз пък се надявам на "Създаване и укрепване на Българската държава" , "Руско-турска освободителна война" , "БРЦК" , "Априлско въстание" , Крум , Симеон , Асеневци , общо взето все от Средновековие и Възраждане без Църковните борби , Училищата и Църквите през Възраждането (сравнително пасивни теми откъм събития) и най вече Антиосманска съпротива(за тази тема не можах да си намеря подходящи материали за учене и я отхвърлих :shock: )
таа общо взето от 21 теми знам що годе добре (дано) околко 10 , 3-4 - горе-долу , останалите тъмна Индия :mrgreen:

п.п. не уча теми от новата защото много ме притесняват тези дискусионни моменти , не за друго - както се учи къде , как , защо , кога Крум е направил нещо , така може да се научи къде кога ..... Ст. Стамболов си е подал оставката :mrgreen:
Аватар
chik_chirik
В началото бе словото

Мнение от chik_chirik »

дано излезе поне една тема от Средновековие, да се отсрамим пред съдбата след тоя Талев по литература, защото иначе - лошо.
БРЦК с Левски и Каравелов е една от най-тежките и отвратителни като фактология и хронология теми, които съм чела. официално. но откъм анализи и разсъждения пък е прекрасна и логична..
датите и годините специално в нея ги броихме от едно помагало за СУ - прекрасната бройка от седемдесет и седем са, мисля.. все някое ще се забрави, вероятно.. но може и тя да е, кой знае - доста голяма доза късмет има в цялата работа, освен за онези съвестни хорица, които са си минали целия конспект - голямо "браво" за вас ^^ на всички други - спокойствие и късмет в неделя, пък - каквото стане :)
и.. дано всичко да е наред.
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

Хора, дайте съвет за темата за първите Асеневци (1185-1207г.) . Днес писах върху нея и я знам добре, но се получи нечовешко изгърбване- излезе ми 14 страници и половина (половината от които в по-голям формат от обичайния) . Та пълното написване на темата ми отне над 5 часа. Стигнах до извода, че нещо трябва да отпадне . Мислех си да съкратя началото, в което се пише за българските земи под византийска власт, но не знам дали това няма да се окаже груба грешка... На вас как ви е тази тема ? Писали ли сте върху нея и колко ви излезе ? Посъветвайте ме, че досега темите са ми излизали по 8-10 страници, a тук се получи нещо нечовешко и ще се чудя какво да правя ако се падне на изпита :X . И още един въпрос- в конспекта влиза ли темата за приемниците на Иван Асен II ?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

И на мен ми отнема над 5 часа, но ако евентуално се падне на изпита половината глупости ще ги пропусна, няма как, моите теми са доста подробни. А приемниците на Йоан Асен не са включени.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Всичко е до бързина на писане . Старайте се да пишете по бързо . Аз учех в спортно училище , където не сме писали повече от 3 тетрадки на година по всички предмети говоря общо . Като почнах да пиша теми по 10-15 страници ми се откачаше ръката и имах мускулта треска поне 2-3 дни :lol: След това започнах да пиша по бързо и нямах проблеми . Така че сега си починете днес и утре и в неделя яко писане да пада :Д

п.п. Аз пиша темите за не повече от 2-3 часа , защото съм пушач и след тртия час тръпката е нечовешка :lol:
Аватар
Onkel Tom
В началото бе словото

Мнение от Onkel Tom »

По възможност ми се ще да се падне нещо от новата история ,за предпочитане Българският национален въпрос 1878-1903,България във ВСВ или периода 1918-1923,но едва ли.Залагам на Паисий и Софроний ,а също Борис Іви или Асеневци....Само да не се паднат Симеон,БРЦК и Новобългарска просвета!
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

goblinwfi написа:Всичко е до бързина на писане . Старайте се да пишете по бързо . Аз учех в спортно училище , където не сме писали повече от 3 тетрадки на година по всички предмети говоря общо . Като почнах да пиша теми по 10-15 страници ми се откачаше ръката и имах мускулта треска поне 2-3 дни :lol: След това започнах да пиша по бързо и нямах проблеми . Така че сега си починете днес и утре и в неделя яко писане да пада :Д

п.п. Аз пиша темите за не повече от 2-3 часа , защото съм пушач и след тртия час тръпката е нечовешка :lol:
Прекаленото бързане много често води до допускане на грешки от най-различно естество :roll: . Аз хубаво обмислям всичко, което пиша, че най не обичам когато се случи да сгреша нещо, което принципно знам...
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”