[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: [КСК 2012] Английски език
еее не ми разваляй кефа де

- chik_chirik
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
един малко глупав въпрос - 5.50 принципно стига ли за желаните специалности с английски (тук се изказвам доста неподготвена, признавам, защото не съм се поинтересувала предварително кои са те точно), или трябва да се влача на изпит за 5.75 поне... питам съвсем ориентировъчно - ще се радвам на някакви бегли насоки за къде и какво съм с такава оценка.. благодаря ви предварително^^
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Не си се поинтересувала какви специалности има, не знаеш какво кандидатстваш, ама си кандидатстваш просто? Или аз не съм разбрала? Зависи много, за едни специалности ти стига и тройка, за други (като скандинавистиката, примерно) и 5.75 е възможно да не ти стигне.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- chik_chirik
- В началото бе словото
разбрала си прекрасно
абсолютно и напълно неориентирана съм и то защото работата с английския при мен стана малко като на шега тази година - основното ми желание е право, но от олимпиадата по английски има възможност май да ми признаят 5.50, въпреки направо смешния ми резултат ;Д
затова рекох да попитам за съвсем, ама за СЪВСЕМ бегли насоки, за да видя дали тази оценка ще влезе в работа за нещичко, или трябва да я отпиша..
П.П.: няма проблем, ако на никого не му се занимава с объркани индивиди, кандидатстващи специално с английски малко "между другото", като мене
затова рекох да попитам за съвсем, ама за СЪВСЕМ бегли насоки, за да видя дали тази оценка ще влезе в работа за нещичко, или трябва да я отпиша..
П.П.: няма проблем, ако на никого не му се занимава с объркани индивиди, кандидатстващи специално с английски малко "между другото", като мене
-
Ер Малка
- Вазов
На който не му се занимава с теб, може спокойно да ти пропусне поста
Ще те разочаровам обаче- с английски не можеш да кандидатстваш право. Правистите влизат с литература и история.
Съветвам те да се разровиш из форума и сайта.
Ето списък със специалностите, за които можеш да кандидатстваш само с английски език:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ijski_ezik
Ето и тези, за които ти трябва английски + друг изпит:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... sni_izpita
Трябва да имаш предвид, че нямаш много време да се ориентираш.
Какво те влече по принцип? В какво си добра?
Ще те разочаровам обаче- с английски не можеш да кандидатстваш право. Правистите влизат с литература и история.
Съветвам те да се разровиш из форума и сайта.
Ето списък със специалностите, за които можеш да кандидатстваш само с английски език:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ijski_ezik
Ето и тези, за които ти трябва английски + друг изпит:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... sni_izpita
Трябва да имаш предвид, че нямаш много време да се ориентираш.
Какво те влече по принцип? В какво си добра?
Между другото май, за да ти признаят олимпиадата на нея трябва да си изкарала 6,00 или поне нещо такова разбрах след като се рових преди време из сайта на университета (когато имах надежди и аз да стигна до там, където ти си стигнала).
След като искаш право, ти ще държиш изпит по история, а с история и английски можеш да се пробваш международни отношения
След като искаш право, ти ще държиш изпит по история, а с история и английски можеш да се пробваш международни отношения
- chik_chirik
- В началото бе словото
ммм, знам, че не става с английски за право, аз на следващия ден след олимпиадата прехвърчах до София, за да държа литературата, и май изкарах достатъчно, да не казвам голяма дума... работата с езика е там, че за разлика от доста други предмети ми е безкрайно приятен и хубав за учене <3 и се чудех наистина дали не мога да намеря някакво място на тази оценка, за да е полезна - пък било то и нещо задочно допълнително - знание излишно няма ^^ благодаря ти страшно много за списъците и вниманието, Ер Малка
Velkata, мисля, че признават всяка оценка над 5.. на лауреатите, разбира се - 6.00, но и на останалите ни се усмихва щастието май
нещо такова бях чела из правилник на СУ, който за нещастие, потъна вдън земя след като затворих таба в браузъра и така не успях да го изкопая пак... ти твоите данни имаш ли ги точно написани някъде?
Velkata, мисля, че признават всяка оценка над 5.. на лауреатите, разбира се - 6.00, но и на останалите ни се усмихва щастието май
-
Ер Малка
- Вазов
За нищо
Дано по-скоро се ориентираш и успех! Щом ти е такава страст езикът, мислила ли си за някаква филология? Освен това каквото и да решиш- знаеш си, че не е фатално. Можеш да кандидатстваш и догодина, освен това хората прекъсват, прехвърлят се, изкарват втори висши и тогава откриват призванието си... важно решение е, но не ти свършва животът с него. Аз така си успокоявам объркаността. xD Кажи после какво става :р
Дано в края на годината да сме колеги- всяка с това, което иска, де.
Дано в края на годината да сме колеги- всяка с това, което иска, де.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Chik, ти си сродна душа : ) ! Та, хора, не разбрахте момичето. В същото положение съм - дългата ми история на кратко - кандидатствах в чужбина (право), приеха ме, всичко тип-топ и си бях казал "ще се явя за спорта, апък нали ще ходя в чужбина". Да, ама не
. Обстоятелствата ми се промениха и ще оставам във Б-я, а не съм учил нито теми, нито нищо. Та, правото ми е страст и ако по някакво незнайно чудо вляза са ми казали, че ще ми издигнат статуя
.
Та, английски и журналистика са ми козовете и с тях смятам да се изтегля и да стана горд студент в СУ следващата година.
Успех на Чик и дано другата година сме колеги в правото ; )
Та, английски и журналистика са ми козовете и с тях смятам да се изтегля и да стана горд студент в СУ следващата година.
Успех на Чик и дано другата година сме колеги в правото ; )
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal тук има разни неща, но най-добре си провери в учебния отдел в СУ
ти колко точки изкара на третия кръг на олимпиадата?
ти колко точки изкара на третия кръг на олимпиадата?
-
Nemalp
- Да живей словото
Някой може ли да ми каже, ако се държат изпити по два различни езика, оценката от по-високия ли се взима, ако за специалността се приемат и двата ?
-
anesthesia
- В началото бе словото
^ Участваш с по-високата оценка в класирането 
-
Nemalp
- Да живей словото
Nice : ) ! Ще държа по френски и английски, като вторият ми е по-силен попринцип, обаче човек никога не знае ...
За английския: reading, writing не ме притесняват, има ли нещо от сорта на "use of English" и колко заема от целия изпит. Упражненията "fill the blancs" с четири отговора за подходящата дума не ги броя.
Интересуват ме трансформации и други подобни упражнения ?
Ако някой има някакъв примерен тест ще се радвам да сканира/снима някое граматично упражнение.
За английския: reading, writing не ме притесняват, има ли нещо от сорта на "use of English" и колко заема от целия изпит. Упражненията "fill the blancs" с четири отговора за подходящата дума не ги броя.
Интересуват ме трансформации и други подобни упражнения ?
Ако някой има някакъв примерен тест ще се радвам да сканира/снима някое граматично упражнение.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Повечето трансформации са тип reported speech, може да си потърсиш по нета.
Иначе примерни изпити за СУ има в едни книжки, продават се в Ректората, а сигурно и отнякъде можеш да си ги намериш на старо.
Иначе примерни изпити за СУ има в едни книжки, продават се в Ректората, а сигурно и отнякъде можеш да си ги намериш на старо.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
Nemalp
- Да живей словото
Мерси за съвета. Иначе, аз книжките ги знам, виждал съм откъси и се оказа, че съм правил от тях тестове, а сега и нямам време да се занимавам и с тези книжки. Историята и БЕЛ-а ми стигатEtiainen написа:Повечето трансформации са тип reported speech, може да си потърсиш по нета.
Иначе, може да се завъртя до Хеликон все пак да ги отворя да видя граматиката ...
А иначе, темите за writing-a какви са ? Има ли философски ?