[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
wgbg
В началото бе словото
Специалност: asddsdasds
Курс: друг

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от wgbg »

И според мен края е много, да не кажа най-важен, за това и завърших с въпрос(което според мен бе най-яката част от есето,и заради което се надявах на по-висока оценка) - "А ти колко пъти ще кликнеш?"
Надявах се да ги изкефи, но явно не е :D

Не цитирай чаршафи. Постът е редактиран.
svetlio.varna
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Аз, както споменах, имам 5.00. По принцип обичам да пиша- не есета и интерпретативни, в никакъв случай, на обичам да пиша и явно това е оказало влияние. Уви, хубавата ми оценка се неутрализира от 4ката по история в дипломата, надвам се да закърпя бал, достатъчен за ВО, понеже най-много си искам ВО и Психология (не че второто има значение тук, просто отбелязвам). Писах две странички и малко. На места вкарвах малко хумор, сарказъм, а-у. Притеснявах се, че това може да ми е изиграло лоша шега. (Което няма как да знам дали се е случило). Имах доста връзки. Четенето ми е от любимите хобита и доста ми помогна това- направих връзка с "1984" на Джордж Оруел, написах едно пасажче, свързано с книгата, вкарах и един цитат от Марк Твен. Писах от първо лице единствено число, започвайки с личните ми преживявания покрай протестите срещу ACTA, гледах да го напиша по-увлекателно и позитивно, но и ясно си личеше позицията ми и личното ми мнение. Другите неща ще си ги запазя за себе си, но общо взето темата много ми хареса. Беше благоприятна за писане, аз си останах доволна от работата, явно и те са я харесали. Ще се ходи и на редовен, де, че тая пуста четворка по история, нейната кожа...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от SevenDayS »

Има доста интересни идеи, които повечето са представили... :)
По средата на изпита главата ми роди една идея, но не ми достигна смелост, за да го направя. "На средата на страницата да напиша: "Кликнете ТУК, за да преминете на следващата страница" и на гърба на листа да опиша за каква част от секундата са успели да проверят работата ми, без да се тормозят в излишно четене и да тънят в хартия. Колко е излишна тази война срещу Интернет и кибер пространството..."

Следващият път ще има повече смелост и повече идеи . :)
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
Denislav
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

SevenDayS написа:Има доста интересни идеи, които повечето са представили... :)
По средата на изпита главата ми роди една идея, но не ми достигна смелост, за да го направя. "На средата на страницата да напиша: "Кликнете ТУК, за да преминете на следващата страница" и на гърба на листа да опиша за каква част от секундата са успели да проверят работата ми, без да се тормозят в излишно четене и да тънят в хартия. Колко е излишна тази война срещу Интернет и кибер пространството..."

Адмирации за тази твоя идея,страхотна е ,наистина ! Дръзка,смела и дори провокативна .
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

SevenDayS написа:Има доста интересни идеи, които повечето са представили... :)

Другият път повече смелост, според мен това щяха да го оценят много добре.

(Ако зависеше от мен щях да тракна веднага шестица, ахах, ама то не зависи).
Аватар
winttterrr
В началото бе словото

Мнение от winttterrr »

KristinaNesheva написа:
Да,идеята ти според мен наистина е много добра.Различна е и интересна!
Както казах,моята работа са я оценили с 5.50.Писах под формата на разказ от първо лице.В началото започнах с моето мнение за компютърните технологии като цяло като накрая на тезата вмъкнах едно интригуващо изречение за това какво се случва по-нататък.Имаше събития и преживявания,описани накратко,но според мен точно и ясно.Не ги разтеглях много (есето ми беше страница и половина) Общо взето вложих друг смисъл в понятието "на един клик разстояние",който само героинята ми и другия важен герой в разказа намират.Не мога да напиша целия разказ,но общо взето поуката беше - технологиите са важни,но не могат да заменят живия контакт между хората и тези,които живеят в компютърния свят не разбират смисъла на живота като цяло.Но го бях написала по-скрито,като идеята се долавяше,а не беше ясно изразена.Включих и любов и затова се съмнявах да имам висока оценка,но..и завърши доста драматично самият разказ
Поздравления за отличната оценка! От начина, по който резюмираш есето си откривам големи сходства с моето творение, само дето оценката ми е доста по-ниска. Оценяването все пак е субективно и е нужна известна доза късмет. Нищо, затова има и редовен изпит :D
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър

Мнение от SevenDayS »

Equilibrium написа:(Ако зависеше от мен щях да тракна веднага шестица, ахах, ама то не зависи).
Абе, то ако зависеше от нас, много неща щяха да стоят по различен начин. :lol: Важното е да няма много излишни емоции... Нали има още една сесия.. Време за отмащение 8)
- Алехандро Ходоровски

Аватар
KristinaNesheva
В началото бе словото

Мнение от KristinaNesheva »

Цитирам статия от днешния брой на в."Телеграф":

173-ма на един клик разстояние от успеха

173 души са били скъсани на изпита по журналистика в СУ.Общо 884 кандидат-студенти трябваше да пишат есе по темата "На един клик разстояние".Нито един от тях не е успял да изкара пълна шестица.От 5,50 до 5,99 обаче са получили 14 човека.Масово кандидатите са изкарвали тройки и четворки.Четворките са 325,докато заветната тройка проверяващите са писали на 287 от зрелостниците.Впечатление прави,че двойка са получили почти три пъти повече момичета,отколкото момчета.Двойкаджийките са 128,а при мъжете броят е 45.

Относно изпита по БЕЛ пише,че "зрелостниците преразказват романа като турски сериал." (едната тема беше за "Железният светилник" ) Има 820 двойки от общо 1520 явили се кандидати.Това означава че скъсани са над 50%.Цитирано е сравнение,което било препратка в работа на зрелостник към "Листопад".Цитирам;"Почти никой не беше чел 'Хайдушки песни" на Яворов.За Ботев имат някакви спомени,чували са го.Въпреки това обаче нямат идея за формата на поетическия текст" това казва доц.Дамянова.Най-много са тройките и непълбите четворки - общо 498.Петици са получили 133 човека.Едва 15 души са изкарали над 5.50

Аз не съм ходила на този изпит,но според мен да си "чувал" за Ботев и да "имаш някакви спомени" за него е сам по себе си факт,трагичен за състоянието,в което се намира българското образование и за заинтересоваността на младите хора от родна литература и не само...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Изображение
you have to keep
breaking your heart
until it opens
maximbozhkov
В началото бе словото

Мнение от maximbozhkov »

Положени изпити:
Брой мъже получили
Предмет Оценка по-висока
оценка равна
оценка
Журналистика (писмен) - сесия 1 5.50 0 ( 0.0 %) 2 ( 1.0 %)
Има и стена на Химическия, идете с баба си да видите и да пипнете. Аргумент се пише с "У", но да не ти пука, икономиката има нужда и от сервитьорки ; )
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър

Мнение от SevenDayS »

maximbozhkov написа:Положени изпити:
Брой мъже получили
Предмет Оценка по-висока
оценка равна
оценка
Журналистика (писмен) - сесия 1 5.50 0 ( 0.0 %) 2 ( 1.0 %)
Има и стена на Химическия, идете с баба си да видите и да пипнете. Аргумент се пише с "У", но да не ти пука, икономиката има нужда и от сервитьорки ; )
В такива случаи много обичам да цитирам любимия ми Вапцаров, с любимото ми стихотворение:
А дамата сопната, знаете –
тропа, нервира се,
даже проплаква.
Залива ме с кални потоци
от ропот
и град от словесна
атака.

-> Уж не пишеш по форуми, а само тук киснеш. Обвиняваш другите, казваш, злобеят, а ти какво правиш, гледам, не изоставаш? Хвалиш се фалшиво с разни измислени неща. Не искам нищо да ми доказваш, казват хората "Блажени са вярващите!"
И тук ще спра, тъй като не ми се слушат клишета. "Икономиката имала нужда от сервитьори." - Това ни го казваха, като бях 2-3 клас само че добавяха "магазинерки и фризьори", мислих си, отшумяла фраза, ама уби обикновените хорица не мога да измислят друго.

П.П. Извинявай, но само това с фейсбука не го разбрах в първия ти пост. С каква цел го написа? Недей, не се унижавай, обяснявайки на простолюдието, такава особа като теб няма място сред нас :D
- Алехандро Ходоровски

Аватар
mellow
В началото бе словото

Мнение от mellow »

!!!!!!!!!!!!

Ако ти анулират изпита, в профила ти се изписва, че е анулиран или само 2 си пише?! Важно е, моля, ако някой знае, да отговори, защото се оказва, че човек с анулирана работа не може да кандидатства тази година!

6. С анулирана писмена работа по чл. 16, ал. (6), (7) и (8) независимо от резултатите от другите конкурсни изпити и независимо от това на коя кандидатстудентска изпитна сесия е анулирана работата.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Би трябвало да пише, че е анулирана.
Facebook
Изображение
Аватар
tsvetti
В началото бе словото

Мнение от tsvetti »

Някой може ли да ми каже какво ще рече това, че на ъстния можем да представим "авторски материали" ? ... :)
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Аватар
mellow
В началото бе словото

Мнение от mellow »

Значи, че можеш да представиш пред комисията твои разкази, есета, стихотворения..., но мисля, че трябва да са поместени във вестник или списание (иначе всеки ще носи по някоя глупост)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”