[КСК 2012] БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Re: [КСК 2012] БЕЛ
splendour не се отчайвай ! винаги има втори шанс , пък и трети и четвърти ... 
- qnsy
- В началото бе словото
Май доста хора се надяваме на "следващия път"..
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
- splendour
- В началото бе словото
да има... просто не мога да повярвам... темата ми хареса, писах с удоволствие за нея... и тва 3.50 направо ме прасна като мокър парцал... обзалагам се че повечето тук се чувстват така... иначе лятото пак ще опитам.. журналистиката я зарязвам, но тук още ще се помъча......
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Защо мислиш, че няма да ти стигне балът? Това си е 4, имаш големи шансове, зависи коя специалност те влече.splendour написа:3.50 честито на тези които ще учат в софийски... няма да съм сред тях
Ще ти направя 1 малка забележка-пише се "не знам", а не "незнам", слагай и запетаи, когато пишеш подчинени изречения. Така ще ти отнемат по-малко точки от грешки в пунктуацията. Успех на всички, дано ви приемат да учите това, което искате.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- splendour
- В началото бе словото
мерси за забележкитеsplendour написа:да има... просто не мога да повярвам... темата ми хареса, писах с удоволствие за нея... и тва 3.50 направо ме прасна като мокър парцал... обзалагам се че повечето тук се чувстват така... иначе лятото пак ще опитам.. журналистиката я зарязвам, но тук още ще се помъча......
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Има още специалности, разгледай програмите:)Зависи какво точно те интересува, с какво искаш да се занимаваш. Моите наблюдения са, че има голяма възможност да изкараш на редовния изпит по-висока оценка, все пак имаш още време за учене, а и се стараеш да поправиш грешките си. И аз влязох с този изпит в университета, та ви желая много успех и да ви се падне хубава тема на редовния:)
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
Кога може да си видим работите ? имам 4,63 : )
Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
- splendour
- В началото бе словото
svetleto89 мерси много са милото отношение и лъча надежда
ти каква специалност си?
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Няма за какво. Българска филология уча. 
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
И аз бях на 3 ред откъм прозореца 2-рото място, но фактически се явява 3-тия ред, на който можеше да сядаме. Имам 3.00, въпреки че очаквах 2, защото направих мн сериозна фактологическа грешка с имената, тъй като романа го бях чела лятото и не го бях подготвяла, а и отидох за спорта. Мисля, че всички много са се отчаяли, съдейки по характеристиката от 1650 явили се само 443 жени имат по-висока оценка от моята, т.е. над 3 и 142 имат колкото мене....осъзнавате ли колко 2-ки има?
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
Скъпи, съфорумци стига с това пораженческо мислене. Дори не са минали още редовните, пък какво остава за класирания и вие край, до тук бях, простосмъртни и прочие. Това, че сега сте останали недооценени или не сте случили на автор и тема, далеч не означава, че това няма да се случи лятото. Така че вместо да си мислите колко ниски оценки са ви написали, по-добре се надъхайте и вложете времето и силите си в по-градивни неща.
Иначе аз лично съм се опарила от субективизма при проверяване в су. Мин.година на предварителния по литература получих оценка 5.13. След това на редовния имах оценка 3.25. Да, определено работата ми на предварителния беше доста по-добра, но не мисля, че на редовния заслужавах три и малко. Както и да е. Давам ви го като пример. За да видите колко различно е всичко. Предвид това, което съм написала дотук въобще не очаквах по-висока оценка сега тази година, още повече, че писах по втория вариант, като нито знаех какни са изискванията, нито бях чела от тези книжки / за които разбрах впоследствие, съдържащи съвети на светила от су/.
Всичко е въпрос на психика, проумейте го. В случая, оценката ми сега 4.50, не е плод нито на частни уроци, нито на задълбочено учене. По-скоро е резултат от това, че се абстрахирах от всичко, събрах си мислите в главата и просто навързах нещата.
Вече усещам, че започвам да ви отегчавам, но наистина не се отказвайте. Не е редно да го казвам, най-малкото, защото сме конкуренти и всеки има интерес от слабите нерви и психика на другите, но същевременно с това аз вярвам, че положеният труд не бива да остава неоцен, поне не два пъти. : ) сигурна съм, че сред хората с ниски оценки, има и доста подготвени кандидати. Успех на всички и горе главата. Всичко тепърва предстои и най-важното, не забравяйте, че не всичко зависи от нас самите! =)))
Иначе аз лично съм се опарила от субективизма при проверяване в су. Мин.година на предварителния по литература получих оценка 5.13. След това на редовния имах оценка 3.25. Да, определено работата ми на предварителния беше доста по-добра, но не мисля, че на редовния заслужавах три и малко. Както и да е. Давам ви го като пример. За да видите колко различно е всичко. Предвид това, което съм написала дотук въобще не очаквах по-висока оценка сега тази година, още повече, че писах по втория вариант, като нито знаех какни са изискванията, нито бях чела от тези книжки / за които разбрах впоследствие, съдържащи съвети на светила от су/.
Всичко е въпрос на психика, проумейте го. В случая, оценката ми сега 4.50, не е плод нито на частни уроци, нито на задълбочено учене. По-скоро е резултат от това, че се абстрахирах от всичко, събрах си мислите в главата и просто навързах нещата.
Вече усещам, че започвам да ви отегчавам, но наистина не се отказвайте. Не е редно да го казвам, най-малкото, защото сме конкуренти и всеки има интерес от слабите нерви и психика на другите, но същевременно с това аз вярвам, че положеният труд не бива да остава неоцен, поне не два пъти. : ) сигурна съм, че сред хората с ниски оценки, има и доста подготвени кандидати. Успех на всички и горе главата. Всичко тепърва предстои и най-важното, не забравяйте, че не всичко зависи от нас самите! =)))
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Те пък уроците са една гаранция ... Познатите ми, които се подготвят цяла година, си ходят на уроци и тн имат 2.00,3.00, 3.88 и една 4-ка. А всичките са интелигентни хора
.
Ще се ходи на втора сесия и това е, обаче много ме притесняват тези изпити. Въпреки 3-ката по БЕЛ, Историята все още ме притеснява неимоверно. Нуждая се от "чудо", за да вляза "право", като се има впредвид, че се готвя от две седмици, кхъ ...
Иначе, seduction, защо не ? Конкуренти сме, да, но освен нас форумците, които сме около, да речем, 40-тина, има още 1000 човека, та защо тези 40 да не си обменяме идеи и да "ударим" другите 1000.
Аз съм на мнение, че ако един човек може да приеме съвети и да се поучи от грешките си, то тогава, този човек има потенциал и заслужава мястото.
ПП: И аз бях 292-ра стая. Момичето с алармата, помня те (то оставаше и да не те), апък и седях на първия ред, де : ) !
ПП2: Вие представяте ли си един проверител как може да се забавлява четеейки ни глупостите тук xD
Ще се ходи на втора сесия и това е, обаче много ме притесняват тези изпити. Въпреки 3-ката по БЕЛ, Историята все още ме притеснява неимоверно. Нуждая се от "чудо", за да вляза "право", като се има впредвид, че се готвя от две седмици, кхъ ...
Иначе, seduction, защо не ? Конкуренти сме, да, но освен нас форумците, които сме около, да речем, 40-тина, има още 1000 човека, та защо тези 40 да не си обменяме идеи и да "ударим" другите 1000.
ПП: И аз бях 292-ра стая. Момичето с алармата, помня те (то оставаше и да не те), апък и седях на първия ред, де : ) !
ПП2: Вие представяте ли си един проверител как може да се забавлява четеейки ни глупостите тук xD
- splendour
- В началото бе словото
наистина? аз май бях до теб ...3 ред преди мен имаше 2 момичета, които трябваше да стават 2 пъти за да мина да седна (като отидох и после ходих до wc- това е недостатъкът на тези зали ) а двойките са близо 52% така че ние сме изплували на повърхността удавници (не сме на дъното, но сме далеч и от брегаSugarWithSpice написа:И аз бях на 3 ред откъм прозореца 2-рото място, но фактически се явява 3-тия ред, на който можеше да сядаме. Имам 3.00, въпреки че очаквах 2, защото направих мн сериозна фактологическа грешка с имената, тъй като романа го бях чела лятото и не го бях подготвяла, а и отидох за спорта. Мисля, че всички много са се отчаяли, съдейки по характеристиката от 1650 явили се само 443 жени имат по-висока оценка от моята, т.е. над 3 и 142 имат колкото мене....осъзнавате ли колко 2-ки има?
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
Ами аз по принцип се набивам на очи руса съм - много ми е интересно, когато намирам хора от изпитните зали във форума. Много двойки - кофти, че дадоха роман, тъй като малко хора бяха стигнали до него, лично за мен съпоставка на Ботев и Яворов не е по силите на всеки и това е резултата, ще се ходи на редовни. Света не свършва с този изпит, сорри че говоря толкова безразлично, може би причината е и защото оценката не ми трябва особено, отидох, за да видя какво направих и очаквах 2-ка с тази простотия, която направих с имената, но наистина нямах ясни спомени- та 3-ката ме зарадва. Лично мой съвет: сядайте да четете, ако не друго поне малко Вапцаров, за да си върнете вярата и запомнете, че има и много по-лоши неща от кофти оценка и то на предварителен.
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
-
Christinaa
- В началото бе словото
Здравейте,искам да попитам за кандидатстудентските курсове по български език в Софийски университет.Знаете ли кога има или кога точно се формира групата?Моля запознатите с това да ми разяснят,понеже търся в самия сайт,но нещо не намирам.Благодаря предварително :}