[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
Мен ме е яд, защото имам висока оценка- 5.00, обаче с 4 диплома по история... ми се прецакват леко шансовете за ВО. =|
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- dessie
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Отиди на повишителен по история.
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Нямам за кога да уча историята за цяла година :С
То е изпит за промяна на оценката, не е повишителен- ако изкарам по-малко, това си остава. А изпитът е на 17ти май, няма за кога да науча 30 урока... иначе и аз си го мислех... ох ;С
То е изпит за промяна на оценката, не е повишителен- ако изкарам по-малко, това си остава. А изпитът е на 17ти май, няма за кога да науча 30 урока... иначе и аз си го мислех... ох ;С
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- dessie
- В началото бе словото
Така де..за промяна на оценката
Все пак това да не те притеснява,със сигурност няма да си единствената с оценка,различна от 6 в дипломата.
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Ох, мамин, сладък! Колко обичам такива псевдо начетени хорица, които се "аргоментират" само със заучени фрази и изтъркани клишета.maximbozhkov написа:.........
Колко били неграмотни подрастващите... Как не знаели да пишат.. бла, бла, бла... - това сме го чули, прочели, видели и изпитали - дай нещо друго!
Цитирал си философи - кои по-точно, че да се вържат с темата или с проучването на Галъп? Ха-ха-ха, тук се посмях искрено!
Пък и друго да ти кажа - всеки в Интернет пише каквото душа му иска. И аз мога да ти кажа, че съм изкарал 6.00, как е много за моето "посредствено есе (анализ)" и как моето се различава от другите, заради безграничната ми обща култура. Как ме питали как се пише "клик" при положение, че е написано на дъската... - Приказки тип политик - Много думи с ник'во значение! ... И тук не ти се получи!
А - а, и още нещо: аз съм този с камбаната и мога да ти кажа, че за едно произведение или по-скоро за един творец, заобикалящата среда е изключително важна. Дай аз ще ти пея до теб, ти ми напиши супер силното есе (анализ), да видим колко добре ще се справиш? Съгласен?
П.П Това не е злоба. Евала, че си изкарал толкова, ако наистина това е реалната ти оценка, тъй като аз на хората не вярвам. Както казваше баба ми "Око да види, ръка да пипне!"
Пък и за еродирания човек, за какъвто се имаш, много разхвърляна мисъл, душа!
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- KristinaNesheva
- В началото бе словото
Минималните балове ги има на първа страница в темата,но те не включват устния изпит.Така че само можем да гадаем..dessie написа:Да,нищо не се знае за тази година.Все пак ориентировъчно ..
- velichkov
- В началото бе словото
Радвам се, че поне на теб ти е харесала идеятаtsvetti написа:Аз имам 3, 50 и се чудя тези хора, които са получили високи оценки какво са написали по тази тема .
П.П. Преди време имаше едно мнение на някой, който беше писал за някакви "лиди" и че годината е 2025 и т.н. и че тогава варлувала болестта СПИН (Синдром на придобитата интернет недостатъчност), та любопитно ми е този човек колко има. Лично на мен мн ми хареса тази идея
A man's dreams are an index to his greatness !
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
И на мен идеята ми се стори интересна. : )velichkov написа:Радвам се, че поне на теб ти е харесала идеятаtsvetti написа:Аз имам 3, 50 и се чудя тези хора, които са получили високи оценки какво са написали по тази тема .
П.П. Преди време имаше едно мнение на някой, който беше писал за някакви "лиди" и че годината е 2025 и т.н. и че тогава варлувала болестта СПИН (Синдром на придобитата интернет недостатъчност), та любопитно ми е този човек колко има. Лично на мен мн ми хареса тази идея... иначе имам 3,75, на проверяващите не им е допаднало за съжаление
Още някой беше споделил неговата работа - за Кънчо и историята му. Дали на комисията й е писнало от такива есета - тип "разказ" ?
Предполагам, че тези с най-високите оценки или са мн надъхани, или просто "който го може, си го може". По принцип и на мен би ми било интересно да прочета едно такова есе, просто от любопитство. Не мисля обаче, че ще споделят какво са писали.. пък и едва ли ще бъде кой знае колко полезно за останалите.. : )
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Хайде , като човек , изкарал малко по - висока оценка ще споделя.Няма защо да си крием работите , стила на писане е строго индивидуален за всеки.Аз писах писмо от компютъра до интернета.Есето ми беше оценено с 5-ца.Не знам дали това , че беше писмо или самата идея , беше печеливша.Може би стратегията е да бъдеш повече оптимист и мечтател като мен, вместо да говориш с негативизъм.С него се сблъскваме всеки ден , и ако може поне за няколко минути да се отдалечим от него (чрез есе) , направете го : ) Успех на втората изпитна сесия от мен ....
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
Аз както вече споменах имам 5,00. (момче). Темата около есета ми се въртеше около проблемите, които намираме или търси на 1 клик. Обикновено есе. Увод, хипарска теза, саркастично изложение и задълбочено заключение. Според мен, самото есе те кара да мислиш..
- redempion
- В началото бе словото
- Специалност: История и философия
california написа:Хайде , като човек , изкарал малко по - висока оценка ще споделя.Няма защо да си крием работите , стила на писане е строго индивидуален за всеки.Аз писах писмо от компютъра до интернета.Есето ми беше оценено с 5-ца.Не знам дали това , че беше писмо или самата идея , беше печеливша.Може би стратегията е да бъдеш повече оптимист и мечтател като мен, вместо да говориш с негативизъм.С него се сблъскваме всеки ден , и ако може поне за няколко минути да се отдалечим от него (чрез есе) , направете го : ) Успех на втората изпитна сесия от мен ....
Аз също бях оптимист и не съм говорила с негативизъм , но имам 3 .
If it ain't fun , don't do it! 
- redempion
- В началото бе словото
- Специалност: История и философия
И аз съм писала горе-долу като теб ,но допуснах една грешка , за която се сетих чак след изпита . Може би тя е била фатална :X и затова имам 3Enough написа:Аз както вече споменах имам 5,00. (момче). Темата около есета ми се въртеше около проблемите, които намираме или търси на 1 клик. Обикновено есе. Увод, хипарска теза, саркастично изложение и задълбочено заключение. Според мен, самото есе те кара да мислиш..
If it ain't fun , don't do it! 
-
wgbg
- В началото бе словото
- Специалност: asddsdasds
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: nqma
Аз пък имах малко по-високи очаквания и останах с пръст в устата...даже все още си мисля, че идеята ми беше готина, но изпълнението - не...Писах за един български фермер, който получава субсидия от европа за нова техника.Идва един английски фермер, за да обучи нашия и му показва, че трябва на машината за обработка на млякото
да се кликне 4 пъти за да е то с европейски стандарт.В края англичанина гледа една от камерите и вижда как нашия клика 3 пъти и слага щампа за европейски стандарт, за да спести няква енергия и да Оцелее по-лесно(да оцелее в смисъл да спести кинти, ток...).И накрая някво заключение, че фермера останал на 1 клик разстояние от прогреса, от европейското ,и че общо взето в България сме свикнали не да вървим на пред, а да оцеляваме.Писали са ми 3.25, като продължавам да си мисля, че идеята ми е яка, но съм го написал лошо...Но както и да е, сега се надъхах още повече за редовния 
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И моето беше нещо подобно .Enough написа:Аз както вече споменах имам 5,00. (момче). Темата около есета ми се въртеше около проблемите, които намираме или търси на 1 клик. Обикновено есе. Увод, хипарска теза, саркастично изложение и задълбочено заключение. Според мен, самото есе те кара да мислиш..
- KristinaNesheva
- В началото бе словото
Да,идеята ти според мен наистина е много добра.Различна е и интересна!wgbg написа:Аз пък имах малко по-високи очаквания и останах с пръст в устата...даже все още си мисля, че идеята ми беше готина, но изпълнението - не...Писах за един български фермер, който получава субсидия от европа за нова техника.Идва един английски фермер, за да обучи нашия и му показва, че трябва на машината за обработка на млякотода се кликне 4 пъти за да е то с европейски стандарт.В края англичанина гледа една от камерите и вижда как нашия клика 3 пъти и слага щампа за европейски стандарт, за да спести няква енергия и да Оцелее по-лесно(да оцелее в смисъл да спести кинти, ток...).И накрая някво заключение, че фермера останал на 1 клик разстояние от прогреса, от европейското ,и че общо взето в България сме свикнали не да вървим на пред, а да оцеляваме.Писали са ми 3.25, като продължавам да си мисля, че идеята ми е яка, но съм го написал лошо...Но както и да е, сега се надъхах още повече за редовния
Както казах,моята работа са я оценили с 5.50.Писах под формата на разказ от първо лице.В началото започнах с моето мнение за компютърните технологии като цяло като накрая на тезата вмъкнах едно интригуващо изречение за това какво се случва по-нататък.Имаше събития и преживявания,описани накратко,но според мен точно и ясно.Не ги разтеглях много (есето ми беше страница и половина) Общо взето вложих друг смисъл в понятието "на един клик разстояние",който само героинята ми и другия важен герой в разказа намират.Не мога да напиша целия разказ,но общо взето поуката беше - технологиите са важни,но не могат да заменят живия контакт между хората и тези,които живеят в компютърния свят не разбират смисъла на живота като цяло.Но го бях написала по-скрито,като идеята се долавяше,а не беше ясно изразена.Включих и любов и затова се съмнявах да имам висока оценка,но..и завърши доста драматично самият разказ