[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от bobka »

3.50 .... злееееееее........... :(
Аватар
velichkov
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от velichkov »

3.75 ... имам около 1% шанс за ВО :bounce: . Явно за съжаление ще се ходи на редовния изпит ... Поздравления за всички с високи оценки :D
A man's dreams are an index to his greatness !
maximbozhkov
В началото бе словото

Мнение от maximbozhkov »

Моля ви, спрете да се оправдавате с времето, подредбата на звездите и т.н. Ще обявят дати, идете и си вижте есетата. Огромна част от вас са неграмотни, което е и главната причина за ниските оценки. Преди изпита момчето до мен ме пита, "ще ми обясниш ли правилото за пълен/кратък член набързо?". Учих една година право, после един семестър бях в Холандия. Върнах се и не съм се готвил по абсолютно никакъв начин, за Бога, това е ЕСЕ! Налага се да имате сериозна обща култура, да имате изградено мнение по злободневните теми, да оформяте граматично, да съставяте смислови връзки, да цитирате доценти, философи, да сте запознати със социологически проучвания (Галъп, Алфа рисърч, НСИ). В кое от изброените се припознавате? Никога не съм писал по форуми, но от вчера прочетох доста коментари - първият си настъпал листа, вторият не успял заради камбаната, третият не може да повярва, четвъртият не е спал в кралско легло предната вечер, и това ме подразни. Царе сме на оправданията, което намирам за отвратителен национален белег. Оценката ми е 5.50, което не е комплимент за мен, самият аз никога не бих си поствил толкова висока оценка на едно от посредствените ми есета(анализи), а жълтата лампичка, която трябва да ви накара да сте малко не, много по-сериозни. Психиката на повечето от вас ми е известна, ще ме нападнете по линия на злобността ми, на празните приказки. Всъщност те изобщо не са такива, но това е отбранителната ви реакция. Няма проблем, фейсбук - Maksim Bozhkov
Аватар
vitoriya
В началото бе словото

Мнение от vitoriya »

3,75 :-Д Но някакси не съм толкова разочарована,понеже никокога не съм изключвала възможността да не отида на редовният изпит ;Д ... Честно казано,не беше любимото ми есе. :Д Даже ще се радвам да попиша още едно с нова тема :Д ...Е,за ранното ставане не съм щастлива,но ... :-Д Честито на тези с високи оценки! :)
Последно промяна от vitoriya на 12 Апр 2012, 13:39, променено общо 1 път.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

ПЪЛНА ПОДКРЕПА за г-н Bozhkov.Според мен самото образование в България те прави неграмотен......има деца , които не знаят да пишат грамотно , но въпреки това учителите се преструват , че не е проблем.Това е най-свободният изпит и същевременно най-свободно получаваш 2.Но все пак юни е близо , следващият изпит също.Не мисля , че подготовките , анализите на чужди есета или даването на луди пари при учители биха помогнали.Просто трябва да имате мотивация и вяра. : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от Nafarforii »

maximbozhkov написа:Моля ви, спрете да се оправдавате с времето, подредбата на звездите и т.н. Ще обявят дати, идете и си вижте есетата. Огромна част от вас са неграмотни, което е и главната причина за ниските оценки. Преди изпита момчето до мен ме пита, "ще ми обясниш ли правилото за пълен/кратък член набързо?". Учих една година право, после един семестър бях в Холандия. Върнах се и не съм се готвил по абсолютно никакъв начин, за Бога, това е ЕСЕ! Налага се да имате сериозна обща култура, да имате изградено мнение по злободневните теми, да оформяте граматично, да съставяте смислови връзки, да цитирате доценти, философи, да сте запознати със социологически проучвания (Галъп, Алфа рисърч, НСИ). В кое от изброените се припознавате? Никога не съм писал по форуми, но от вчера прочетох доста коментари - първият си настъпал листа, вторият не успял заради камбаната, третият не може да повярва, четвъртият не е спал в кралско легло предната вечер, и това ме подразни. Царе сме на оправданията, което намирам за отвратителен национален белег. Оценката ми е 5.50, което не е комплимент за мен, самият аз никога не бих си поствил толкова висока оценка на едно от посредствените ми есета(анализи), а жълтата лампичка, която трябва да ви накара да сте малко не, много по-сериозни. Психиката на повечето от вас ми е известна, ще ме нападнете по линия на злобността ми, на празните приказки. Всъщност те изобщо не са такива, но това е отбранителната ви реакция. Няма проблем, фейсбук - Maksim Bozhkov
1. Принципно си прав, че неграмотността е основна характеристика на днешното младо поколение. Не виждам причина да ни слагаш под общ знаменател все пак. Едва ли мислиш, че си единственото изключение. Ти сам казваш, че оценката ти не е комплимент да теб, защото есето ти било посредствено. Явно обаче си извадил късмет. Някой от нас, както може би сам си се досетил, можем да напишем и нещо по различно от "посредствено". Специално в моя коментар след оценката си съм дал обяснение за нея, а не оправдание. Надявам се да правиш разликата между двете неща. Обясних обстоятелствата, които ми попречиха да напиша по добра разработка, защото определено съм писал много по добри есета. Затова не бъркай двете неща.

2.Може би най -интересният въпрос е защо ти го пиша това ... Едно от нещата, които най - много ме дразнят в част от днешното поколение, е разделението АЗ /Великият/ - ВИЕ /Низшите/ или НИЕ /малцинството, което е разбрало смисъла на живота/ - ВИЕ /болшинството неграмотни и смотани тъпанари/. Направо го мразя това, че всеки знае каква е "народопсихологията" на българите. Всеки си мисли, че може да дава адекватни мнения кой е лош, кой е добър. Не разбирате ли, че с това делене и само с празни приказки НИЩО не постигате?

3. Определено си личи, че не познаваш "психиката на повечето от вас". Защо си мислиш ти и останалите тука "критици", че някой ви отговаря "по линията на злобността" или като "отбранителна реакция". Аз нямам ли право на мнение? Или всичко, което е против вашите "възвишени" тези, е "злобно"?
.... THIS SHIT !
Аватар
KristinaNesheva
В началото бе словото

Мнение от KristinaNesheva »

Denislav написа:
KristinaNesheva написа:Здравейте на всички кандидат-студенти!
От много много време се опитвах да се регистрирам,но не се получаваше.След като администраторът беше така добър да ми помогне,най-накрая успях!Следя редовно мненията ви.
Аз ходих на предварителния изпит и изкарах 5.50.Доста учудващо,мислех че ще имам 3 :) Не че не съм вярвала в себе си,но не знам,някак си винаги мисля,че не съм се справила както трябва.За тези,които не са успели - няма страшно,има още един изпит.Сега се притеснявам за устния,но до него има доста време...Желанието ми е Журналистика,а след това Връзки с обществеността.
Браво ! Страхотен резултат,разбира се,има още една сесия ,нищо не губим ако се явим отново,все пак се взима по-високия резултат . Мен също ме притеснява пърженето пред тайната инквизиция :) Аз пък предпочитам ВО и точно натам съм се ориентирал.
Благодаря!Да,трябва да се поровя по-назад,за да видя какво точно представлява този изпит.Иска ми се някой,който го е минал предишни години да даде съвет.(давали са по-напред най-вероятно) Но все пак колко пък да е страшно?Отиваш,говориш,не млъкваш и излизаш! :D
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

SevenDayS написа:
Judas написа:Двойките са около 25%, тройките - около 20%. Миналата година беше така и на двата изпита. Предполагам момчетата ще трябва да изкарат поне 4.00, за да могат да се надяват за ВО, за Журналистика - поне 4.70, и то при положение, че имат над 5.60 на матурата. Така като гледам оценките тази година са по-високи и влизането ще е по-трудно. А и на редовния ще се включат нови хора.
Ау, това беше доста полезно. В тъпите справочници нищо интересно не пише, а само гледат как да ти вземат парите. :D
То за к'во по дяволите ти е справочник...

Иначе, Божков, 'ем си прав, 'ем не си. Направо да се чудя да те задрача ли, или да не те.
maximbozhkov
В началото бе словото

Мнение от maximbozhkov »

Налага ли се да уточнявам, че е много вероятно между твоето "посредствено" и моето да има съществена разлика? Аз нямам съмнения, че качеството на есето ми е за такава оценка, но имайки предвид останалите писмени работи (изхождам от резултатите, които са потресаващи)Защото не познавам народопсихологията (респективно и Иван Хаджийски не я познава, тъй като от него изхождам) ти току що не се озлоби, не ми сложи думи в устата(Висшият, Низшите, разбирането на смисъла на живота, възвишени тези?!). Имаш право на мнение, но се аргументирай по-добре. Сам разбираш, че не е възможно да не масовизирам, не съм длъжен да познавам проблемите на всеки един от останалите кандидати при написването на темата. Нямам идея кой си ти, дали си този със спането, или онзи с камбаната. Ще преустановя задочния диалог тук, а ти и останалите недоволни имате две възможности - да обвинявате мен, субективността, късмета(доста изпити съм минал и винаги повечето са нямали късмет, вече ме заболя главата да слушам едно и също), или да се оттърсите от горделивостта си(защото вашето не е гордост и това ви пречи да напредвате), да приемете, че имате много работа и да си я свършите. В крайна сметка оценката е мерило, а то в момента мери много, много лошо.
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология

Мнение от Nafarforii »

То просто е излишно ... дори не знам за какъв *** си правя труда да споря с магарето на моста. Поне за теб имах някакви надежди, че ще вденеш нещо, защото изглеждаш интелигентен, ама на ...
.... THIS SHIT !
Аватар
velichkov
В началото бе словото

Мнение от velichkov »

Някой може ли да намери данни за това какъв е бил последно минималния бал, когато е имало устен изпит, за да си направя сметка какви оценки горе-долу трябва да се изкарат в най-лошия случай, за прием и изобщо какъв ще е приблизителния минимален бал според вас за ВО ?
A man's dreams are an index to his greatness !
Аватар
tsvetti
В началото бе словото

Мнение от tsvetti »

Аз имам 3, 50 и се чудя тези хора, които са получили високи оценки какво са написали по тази тема .

П.П. Преди време имаше едно мнение на някой, който беше писал за някакви "лиди" и че годината е 2025 и т.н. и че тогава варлувала болестта СПИН (Синдром на придобитата интернет недостатъчност), та любопитно ми е този човек колко има. Лично на мен мн ми хареса тази идея :)
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Аватар
dessie
В началото бе словото

Мнение от dessie »

velichkov написа:Някой може ли да намери данни за това какъв е бил последно минималния бал, когато е имало устен изпит, за да си направя сметка какви оценки горе-долу трябва да се изкарат в най-лошия случай, за прием и изобщо какъв ще е приблизителния минимален бал според вас за ВО ?

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... minali_ksk тук има за миналите години.Мисля,че само в една кандидатстудентска кампания е пропуснат устният.
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Добре де , мин.бал всяка година е различен , нали ? Така че и да смятаме , и да мерим , и да режем...пак нищо не е сигурно ! ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
dessie
В началото бе словото

Мнение от dessie »

Да,нищо не се знае за тази година.Все пак ориентировъчно .. :)
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”