Биология 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Мнение от Angelina_Jolie »

dark_love написа:Здравейте...ще се явявам на изпит по биология тази година,но имам и една оценка 5.25 от олимпиада. Според вас за каква специалност може да ми стигне? :shock:
като гледах статистиките от мин. год. с тази оценка можеш да влезеш почти във всички спец. Ако имаш 6-ци от дипломата :) Мин. бал на първо класиране за Биотехнолигии е бил 28.14, а за Молекулярна биол. - 27.25. А на следващите класирания малко е паднал. За другите спец. с биология е по-нисък бала. Зависи ти какво искаш..
Аз в началото, когато започнах да се готвя за изпити, имах голямо желание освен в МУ, да канд. Биотехнологии или Молекулярна биол. но след това се отказах... В СУ има много теми от екологията - разните там екол. фактори и т.н. , а тва са ми най-противните теми от цялата биология! :x
Аватар
ksk'06 info
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ksk'06 info »

Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! :)
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!

:walk: :wav:

N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Аватар
ksk'06 info
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ksk'06 info »

Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! :)
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!

:walk: :wav:

N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Преди време Douce написа:Искам да попитам, дали в темата - Еволюция на човека. Място на човека в системата на живия свят. Палеонтологична история на човека; се включват и човешките раси. и никой не и отговори. Ще и кажа че човешките раси не се включват. Но и аз имам един въпрос за тази тема:" Еволюцията на човека" за това какво трябва да пиша. Защото сега си правя темите от учебниците на М. Шишиньова и там никъде не пише за eволюцията на човека.
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

не си спомням кой е учебникът на шишиньова, обаче аз лично използвах гея либрис и просвета.За мястото на човека в системата на живия свят има в гея либрис - и вообще и в системата на приматите. т.е. може би там е отразена най-пълно еволюцията от началото. а пък после за палеонтологичната история от просвета.обаче тъпото е, че в повечето учебници данните са различни...:? дано съм ти помогнала, ако изобщо ми разбра обърканото изказване :D
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

В учебника на Шишиньова има един урок Еволюция на човека на страница 142 е ;), това е темата, не знам защо не си я видял :) Приятно учене и късмет на изпита! :D
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

знам че поста ми няма много общо със запитването а е по-скоро мнение и то е че темите с еволюциите въобще трябва да се изхвърлят от конспекта това са най-големите тъпотии
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

мдаа.... :wink:

Аз имам един въпрос, трябва ли да се включват фигури...рисунки...картинки и т.н. в темите?????
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

kristina написа:мдаа.... :wink:

Аз имам един въпрос, трябва ли да се включват фигури...рисунки...картинки и т.н. в темите?????
Ами не, няма задължителни фигури, както да речем за МУ, доколкото знам задължителните фигури за СУ са отпаднали преди 3 или 4 години, което за мен си е голямо щастие. :D
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

щастие си е определено :D ама затова пък си имаме тест

10x за оговора alteia :)
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Благодаря. Ще погледна на тази страница. Пък е много хубаво, то направо си е екстра че не е необходимо рисуването на картинки. От много време се чудя за шестата тема какво трябва да се пише.
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

aleksander написа:Благодаря. Ще погледна на тази страница. Пък е много хубаво, то направо си е екстра че не е необходимо рисуването на картинки. От много време се чудя за шестата тема какво трябва да се пише.
Моля! ;) Относно шеста тема в конспекта, аз я учих от учебника на Булвест, там има един урок точно за надмолекулни комплекси, урокът е озаглавен "От молекулите до клетката",малко е гадничък. :cry: Обаче пък в предходния ти пост прочетох, че си правиш темите от учебниците на Шишиньова, там такъв урок няма. Има само един абзац за надмолекулните комплекси и след това вече са представени те- клетъчната мембрана, рибозомите, хромозомите и т.н.
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

aleksander, а ти тази година ли ще кандидатстваш? Питам, защото ако сега започваш да учиш темите е късно, след 8 дни е изпита. :)
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

останаха осем дни ... :(
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Ууууффф, да, а имам усещането, че нищо не знам, имам да преговарям и да донаучавам още уроци, истински кошмар.... :cry: Същевременно ми писна от цялата тази подготовка, биологията не може да ми омръзне, но ми писнаха темите и искам утре да бъде изпита, за да отмине цялото това напрежение... :cry:
Вие как усещате нещата, как чувствате, че знаете темите? :?
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”