[КСК 2012] БЕЛ

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Re: [КСК 2012] БЕЛ

Мнение от SugarWithSpice »

Не знам аз се чудя жената, която чете как не ни се разкрещя колко сме неориентирана. Изглеждаше доста ядосана...а на мен тайничко ми мина през ума да попитам как се казваха бащата и сина, ама викам хайте да не се изцепваме допълнително... :D
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Ха, вие сте някакви уникати, как успявате да ги следите кой какво казва. Иначе аз гледах мацката от ляво на мене в началото вървяхме горе-долу с еднаква бързина и обем и после това момиче като запали, направо изписа мястото :lol: . Иначе аз нали бях на първия ред и като имах въпрос си виках квестора направо. 8)

Забавно беше, ама с никой не се запознах. Затова пък на всеки 10 метра ме спираше някой познат. Даже се събрахме от моето даскало трима човека и дружно се закарвахме до стаите : ) !
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Аз се запознах с 3 момичета пред ректората докато чакахме и много ме израдваха...в началото много се чудех дали да пиша изобщо, ама викам хайде да хапнем малко шоколад и да напишем някоя глупост, а те са длъжни да я прочетат, тъй като съм си платила. Иначе изписах 8 стр + заключението на друга, но сбърках имената и не бях чела никакви критики..така че май се получи все тая, че писах :bounce:
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Длъжни сте да сте прочели романа. А който го е прочел наистина задълбочено, темата ще му се стори елементарна.
Цитатите са трепач, но трябват поне 15тина минутки да си подредиш акъла и да си разработиш стратегията.
It's never too late
for a twist of
fate.
SAB-f
В началото бе словото

Мнение от SAB-f »

Здравейте, разбирам, че някои от вас са се готвили по книжка на Милена Кирова, за цитатите. Има ли подобна книжка и за Вариант 1 на изпита?
snowwy
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: кандидат-студент

Мнение от snowwy »

А някой знае ли кои са били контролните теми ?
Аватар
boriana_h
В началото бе словото

Мнение от boriana_h »

Здравейте,хора! :)
Супер доволна съм,че се падна Светилника,направо не можах да повярвам първоначално! :mrgreen:
Иначе цитатите бяха кофти и се радвам,че прочетох Талев за да напиша нещо...
Колко ви излязоха творенията?Моето беше около 9 страници. :roll:
Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dplayer »

Само на мен ли ми се струва странно, че никой не съобщи контролните теми :roll: ?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от silverdream »

И аз за тях се чудя, никъде няма информация...
Българска филология I курс
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Едната контролна (първи вариант) беще нещо за Йовков , не разбрах точно какво , другата пък изобщо не я чух :)
Аватар
mivira
В началото бе словото

Мнение от mivira »

boriana_h написа:Здравейте,хора! :)
Супер доволна съм,че се падна Светилника,направо не можах да повярвам първоначално! :mrgreen:
Иначе цитатите бяха кофти и се радвам,че прочетох Талев за да напиша нещо...
Колко ви излязоха творенията?Моето беше около 9 страници. :roll:
И аз съм доволна,че се падна "Железния светилник" ..завърших прочитането му в Събота и си ми беше прясно и екстра :P 12 страници писах аз :roll:
Look, if you had one shot,and one opportunity to seize everything you ever wanted,in one moment..would you capture it or just let it slip?!
Аватар
mellow
В началото бе словото

Мнение от mellow »

Аз съм страшно доволна от темата. Писала съм подобна и имах идея по какъв начин да я развия! Дано и проверяващите я харесат, защото хич не ми се занимава с редовния през ЮЛИ :pukeright:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Изключително много ме е яд, че не прочетох навреме Светилника, само го бях започнала. Темата беше много благопроятна, въпреки че според мен е некоректно да дават нещо, което не е преподавано в училищата- това е насърчаване на частните уроци и курсовете. Вярно, че ако налегнеш по-сериозно книжките можеш да се справиш и без да ти е преподавано, но все пак. Нищо, здраве да е. Аз писах по цитатите и много се забатачих. Написах само 3 страници в повтаряне на едно и също и се отказах. Обичам Яворов, ама... да. Цитати. Не, мерси.
Надявам се на редовния да се падне някой от тези: Димитър Димов, Гео Милев, Пейо Яворов, Алеко Константинов. В краен случай- Атанас Далчев или Пенчо Славейков. Ако е Вазов, примерно, или Смирненски, ще увяхна.
Абе, да ви питам, историята познава ли случаи на предварителен и на редовен да се падне един и същ автор и възможно ли е пак да ни светнат Талев? :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Ер Малка написа:Изключително много ме е яд, че не прочетох навреме Светилника, само го бях започнала. Темата беше много благопроятна, въпреки че според мен е некоректно да дават нещо, което не е преподавано в училищата- това е насърчаване на частните уроци и курсовете. Вярно, че ако налегнеш по-сериозно книжките можеш да се справиш и без да ти е преподавано, но все пак. Нищо, здраве да е. Аз писах по цитатите и много се забатачих. Написах само 3 страници в повтаряне на едно и също и се отказах. Обичам Яворов, ама... да. Цитати. Не, мерси.
Надявам се на редовния да се падне някой от тези: Димитър Димов, Гео Милев, Пейо Яворов, Алеко Константинов. В краен случай- Атанас Далчев или Пенчо Славейков. Ако е Вазов, примерно, или Смирненски, ще увяхна.
Абе, да ви питам, историята познава ли случаи на предварителен и на редовен да се падне един и същ автор и възможно ли е пак да ни светнат Талев? :mrgreen:
Съдейки по изпита по история миналата година може да се падне всичко

п.п. интересно ми е как Гео Милев си го научила и се надяваш да ти се падне , а Вазов , който е изкючително лесен автор , не искаш :mrgreen:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Просто харесвам Гео Милев, а и по него има какво да се пише и е интересен. Освен това, макар и да звучи гадничко, знам че с Гео Милев имам добри шансове да се справя на ниво, а доста хора ще го оплескат.
А Вазов- най-малкото е, че не го харесвам никак.
п.п. Какво е станало на миналогодишната история?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”