[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
boikovbg
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: кандидат-студент
Право - оценки
Здравейте,тъй като не знаех къде другаде да попитам,реших да пробвам тук.Имам един въпрос относно оценките,които са ми нужни,за да вляза право в СУ.То едва ли може да се даде категоричен отговор на този въпрос,но все пак..няколко мнения са добре дошли.Това са оценките,които предполагам,че ще развия:
6.00 - История(диплома)
5.50+ - Матура по БЕЛ
5.00-5.50 - Изпит по история
И за изпита по БЕЛ нямам големи очаквания...предполагам,че 4 ще е максимума,който мога да изкарам,но да речем 3.50,че е оценката.
6.00 - История(диплома)
5.50+ - Матура по БЕЛ
5.00-5.50 - Изпит по история
И за изпита по БЕЛ нямам големи очаквания...предполагам,че 4 ще е максимума,който мога да изкарам,но да речем 3.50,че е оценката.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Право - оценки
Прав си, че няма кой да ти каже точно.
Ето минималните балове от миналата година за мъжете, с които са приети:
Право редовно 24.84
Право задочно 24.00
Мисля, че можеш да си направиш сметка.
П.П. Балообразуването е същото.
Ето минималните балове от миналата година за мъжете, с които са приети:
Право редовно 24.84
Право задочно 24.00
Мисля, че можеш да си направиш сметка.
П.П. Балообразуването е същото.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
А за момичетата колко е бил бала миналата година?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Ето и за тях:
Право(редовно) 26.77
Право(задочно) 26.23
Право(редовно) 26.77
Право(задочно) 26.23
thegirl, можеш ли да дадеш линк към мястото, от където си видяла баловете? защото в сайта на СУ видях до 2009 г.
- thegirl
- Легендарен флуудър
От форума са. Миналата година кандидатите ги казаха след класиранията и направихме списък, за да ги видите.
1во класиране.
2ро класиране.
3то класиране.
1во класиране.
2ро класиране.
3то класиране.
- Osten
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
О.о какво става с тия прависти бре? Миналата година имаше над 80 страници! Сега гледам няма и 10 ! Нещо намаляват, или намаляват хората ползващи интернет ?
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!
Право - редовно - II курс
Право - редовно - II курс
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Или просто учат вместо да блеят тук. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Liv, само това ще да е, да ти кажа : ) !
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Това беше лично мое мнение.Crippled Alice написа:Искам само да попитам, след като Токушев кара лекциите си плътно по учебника, защо те да са нужни?Със същия успех можеш да си четеш вкъщи и да ходиш да се упражняваш, когато са ви упражненията
![]()
Най-малкото, защото ти смила материала. Той не иска да чува подробности до буквите, както го е написал в учебника. Той иска да чуе основните неща, които е казал на лекциите.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Пълна 6-ца на мен са ми казвали че нарочно не пишат , защото после ставали някакви разправии с авторски права ... нещо такова не разбрах и аз точно каквоники написа:Ама доста смели сметки с тази шестица по история.
- Teri.Al
- В началото бе словото
Значи ей сега ще ви обясня как точно стоят нещата в първи курс.И аз като вас не знаех нищо,всички ме стряскаха,че ще видя колко страшно било,колко е трудно и т.н...Честно казано първи семестър на първи курс си е пълна свободия.
През 1ви семестър имате лекции по ИБДП - Токушев.Абсолютно не е задължително да се посещават.Аз съм ходила на първата и на последните няколко.Провеждат се 2 пъти седмично по 2 часа.На лекцията той диктува горе долу 1 към 1 с учебника си.Аз лично учих само и единствено от сайта legaltheory и резултата е отличен.Отнема около месец и нещо подготовката.Поне при мен.Което значи,че след Нова година като се захванеш само с ИБДП времето ти стига.Има и упражнение - 1 път в седмицата.Не се изисква присъствие,но помага ако ходиш.Не е скучно изобщо.
Освен ИБДП има ОТД,което го води Даниел Вълчев - 1 път в седмицата.Присъствие не се изисква
Лекциите са му под формата на презентации,които след вс лекция той публикува в интернет.Направете си извода сами.Упражнение няма.Презентациите се учат за 1 седмица.Изпитът е тест.
Имате и МО.Лекциите ги води Пантев.Присъствие не се изисква.Цяла година ще ви мърмори как лекциите от интернет не били достатъчни,а точно на тема от нета,той ми писа една мнооооооого хубава оценка.Тоест,няма смисъл и от тях.Отнемат около десетина дни за научаване.Има упражнения,които не са задължителни,но завиди при кой асистент сте.Някои пускат списък,но упр е веднъж в седмицата,така че не отнема много време
Имате и 1 лекция по ОТП,но изпита е накрая на 2 сем.1 път в седмицата.Имате и упр по ОТП,което е много полезно и ви съветвам да ходите.Пожелавам ви да ви се падне ас.Шопов.Ще се стреснете първоначално от стила му,но обяснява мн добре
И това е.Длъжни сте да запишете 1 избираем предмет.Препоръчвам ви език и право,много е приятна лекцията.
В крайна сметка сами си направете изводите.Никъде на лекциите няма списъци..и така би трябвало да бъде според мен.Упражненията са приятни.А свободно време ще имате повече от всякога,повярвайте ми.Стига да не искате да ходите на абсолютно всяка една лекция.За мен лично не е необходимо,при положение,че има от къде да си намерите информацията.Който иска да работи,може съвсем спокойно да се захване с нещо.Относно втория семестър - почти същото е,просто материала за изпита накрая е малко повече и трябва да отделите повече време.
Иначе за КСК - за момичета 6 по история от дипломата, 6 по БЕЛ.И не ходете в никакъв случай на матура по история.Дори 5.99 да изкарате пак е с една стотна по-малко от у-ще и може да се окаже фатално.И вече 5.25 история и 4.50 по БЕЛ или 5.50 по история и 4.25 по БЕЛ.Това мисля,че са минималните комбинации.Успех на всички
През 1ви семестър имате лекции по ИБДП - Токушев.Абсолютно не е задължително да се посещават.Аз съм ходила на първата и на последните няколко.Провеждат се 2 пъти седмично по 2 часа.На лекцията той диктува горе долу 1 към 1 с учебника си.Аз лично учих само и единствено от сайта legaltheory и резултата е отличен.Отнема около месец и нещо подготовката.Поне при мен.Което значи,че след Нова година като се захванеш само с ИБДП времето ти стига.Има и упражнение - 1 път в седмицата.Не се изисква присъствие,но помага ако ходиш.Не е скучно изобщо.
Освен ИБДП има ОТД,което го води Даниел Вълчев - 1 път в седмицата.Присъствие не се изисква
Имате и МО.Лекциите ги води Пантев.Присъствие не се изисква.Цяла година ще ви мърмори как лекциите от интернет не били достатъчни,а точно на тема от нета,той ми писа една мнооооооого хубава оценка.Тоест,няма смисъл и от тях.Отнемат около десетина дни за научаване.Има упражнения,които не са задължителни,но завиди при кой асистент сте.Някои пускат списък,но упр е веднъж в седмицата,така че не отнема много време
Имате и 1 лекция по ОТП,но изпита е накрая на 2 сем.1 път в седмицата.Имате и упр по ОТП,което е много полезно и ви съветвам да ходите.Пожелавам ви да ви се падне ас.Шопов.Ще се стреснете първоначално от стила му,но обяснява мн добре
И това е.Длъжни сте да запишете 1 избираем предмет.Препоръчвам ви език и право,много е приятна лекцията.
В крайна сметка сами си направете изводите.Никъде на лекциите няма списъци..и така би трябвало да бъде според мен.Упражненията са приятни.А свободно време ще имате повече от всякога,повярвайте ми.Стига да не искате да ходите на абсолютно всяка една лекция.За мен лично не е необходимо,при положение,че има от къде да си намерите информацията.Който иска да работи,може съвсем спокойно да се захване с нещо.Относно втория семестър - почти същото е,просто материала за изпита накрая е малко повече и трябва да отделите повече време.
Иначе за КСК - за момичета 6 по история от дипломата, 6 по БЕЛ.И не ходете в никакъв случай на матура по история.Дори 5.99 да изкарате пак е с една стотна по-малко от у-ще и може да се окаже фатално.И вече 5.25 история и 4.50 по БЕЛ или 5.50 по история и 4.25 по БЕЛ.Това мисля,че са минималните комбинации.Успех на всички
-
Kailn.Georgiev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Света Троица
Teri.Al Благодаря, много полезна информация. : )
Някой наясно ли е, дали са нужни 21 години навършени за да се запише задочно ? Напоследък доста хора ми ги говорят тия неща, че ми трябва някаква определена възраст за задочно образование и започнах да се съмнявам
. Мерси. 
Някой наясно ли е, дали са нужни 21 години навършени за да се запише задочно ? Напоследък доста хора ми ги говорят тия неща, че ми трябва някаква определена възраст за задочно образование и започнах да се съмнявам
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
^ Не, няма такова изискване 
-
Kailn.Georgiev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Света Троица