[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
denislawaa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2012] История
Здравейте! И аз много се надавям да не ходя юли, така че за мен предварителният, си е чисто редовен!
) Искам да питам като правя грешки на беловата по какъв начин да ги поправям, защото така или иначе няма да имам време да си правя чернова, а обикновено като бързам правя доста грешки! Ако има някакъв определен начин, моля, някой да ме светне.. Видите ли, аз не се притеснявам какво ще ми се падне, а дали няма да се омацам много хаха 
дам много добър въпрос зададе. И аз искам да го допълня- трябва ли да се подгъва листа за поле или не е нужно? А относно изпита... преди имах надежди, че предварителния ще ме отърве от редовния, но... нещо имам лошо предчувствие, тъй като знам само Средновековие и Възраждане (него без две теми), но все пак дано имаме късмета и ни се падне нещо лесно, като например Аспарух или отново Крум 
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Не подгъвайте нищо. Не пишете с химикал, различен от син. Черен не може! Не може
За поправка можеш да драснеш с две хоризонтални черти онова, което смяташ за излишно. Ако толкова ви притеснява това, попитайте квесторите на самия изпит
Пожелавам ви да ви се паднат най-лесните теми от Средновековие
УСпех
За поправка можеш да драснеш с две хоризонтални черти онова, което смяташ за излишно. Ако толкова ви притеснява това, попитайте квесторите на самия изпит
-
denislawaa
- В началото бе словото
Аз се надявам само да не се падне Борис, но като се знам какъв съм карък и никога не се е падал, точно сега ще вземе да се падне 
Аз пък от Средновековието не искам да се пада Симеон, защото колкото и да е готин, водил е много битки и трябва всички да ги опишеш... а като почнеш и за постиженията му на Златния век... за 4 часа ще напишеш половината от нещата, които трябва за него 
Здравейте, а за Раковски колко страници Ви е темата? (печатно)
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
незнам до колко е вярно , но на мен ми казаха , че можеш да задраскаш стига да е четливо в смисъл да се разбере , че зачертаната дума е сгрешена , а не така да задраскаш , че да не се вижда защото ще се зачете за знакdenislawaa написа:Здравейте! И аз много се надавям да не ходя юли, така че за мен предварителният, си е чисто редовен!) Искам да питам като правя грешки на беловата по какъв начин да ги поправям, защото така или иначе няма да имам време да си правя чернова, а обикновено като бързам правя доста грешки! Ако има някакъв определен начин, моля, някой да ме светне.. Видите ли, аз не се притеснявам какво ще ми се падне, а дали няма да се омацам много хаха
- mivira
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: aura
Аз мисля,че малко се обърках...гледам конспекта тук http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya
,гледам и тук - http://kandidatstvane-su.hit.bg/Istoria.htm ..
Кажете ми,че на 1вото място са дадени няколко теми в една,а иначе ще бъдат разделени ...Мисълта ми е:дадено е така "Източната криза (1875-1878) и българският политически въпрос
Начало на Източната криза. Създаване и дейност на БРК. Опит за въстание през септември 1875 г. Създаване и дейност на Гюргевския революционен комитет. Априлското въстание 1876 г. Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България."..но това е страшно много информация...не трябва ли Източната криза и БРЦК и въстанието през Септември да са 1 , След това да е Гюргевския Революционен комитет и Априлското въстание и отделно за Руско-Турската освободителна война и Освобождението ?
,гледам и тук - http://kandidatstvane-su.hit.bg/Istoria.htm ..
Кажете ми,че на 1вото място са дадени няколко теми в една,а иначе ще бъдат разделени ...Мисълта ми е:дадено е така "Източната криза (1875-1878) и българският политически въпрос
Начало на Източната криза. Създаване и дейност на БРК. Опит за въстание през септември 1875 г. Създаване и дейност на Гюргевския революционен комитет. Априлското въстание 1876 г. Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България."..но това е страшно много информация...не трябва ли Източната криза и БРЦК и въстанието през Септември да са 1 , След това да е Гюргевския Революционен комитет и Априлското въстание и отделно за Руско-Турската освободителна война и Освобождението ?
Look, if you had one shot,and one opportunity to seize everything you ever wanted,in one moment..would you capture it or just let it slip?!
-
denislawaa
- В началото бе словото
А аз искам да питам няколко въпроса, защото и мен конспекта ме обърква и съм сигурна, че са задавани вече много пъти, но аз да си питам за по-сигурно. Значи: 1. Отделна тема за Кирил и Методий няма, а те трябва да се споменат към Борис? 2. Темата за Петър, Самуил и падането на България под византийска власт не влиза в конспекта, или влиза? 3. Падането на България под османска власт и Религиозни движения и ереси също не влизат в конспекта? 4. Има ли шанс да се падне Култура на Средновековна България? 5. Българските земи под османска власт 15-17в. и Общество, религия и култура през 15-17в. влизат ли в конспекта? и последно 6. България в началото на 20-то столетие и борбите в Македония и Одринско също ли са включени? .. Всеки ми казва различни неща, моля ви, някой да ми хелп
10х предварително 
Не знам как могат да се паднат тези теми, но определено историята има силата да увреди сериозно психичното състояние на човек
Има ли форумни олимпийци c(:
... а колко е очарователен хаосът на пеперудите <3
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Хора, някой може ли да ми каже дали трябва да споменаваме изворите, защото са бая и не мога да ги науча. Например: хрониките на Йоан Скилица и Георги Кедрин, историческите трудове на Лъв Дякон и Михаил Псел, грамотите на Василий II, летописът на Яхия Антиохийски и тн ...
Още за темите: "3-та тема" (Залезът на ранносредновековното Българско царство (927-1018) е дадена така:
"Управление на цар Петър. Цар Самуил и неговите наследници в борба за запазване на българската държавна независимост. Завладяване на България от император Василий II.
Как трябва да е построена темата, само за тези неща описани горе ли трябва да пишем. За наследниците на Петър (възкачването на Борис и тн), Йоан Цимисхи и княз Светослав трябва ли да пишем ?!
Още за темите: "3-та тема" (Залезът на ранносредновековното Българско царство (927-1018) е дадена така:
"Управление на цар Петър. Цар Самуил и неговите наследници в борба за запазване на българската държавна независимост. Завладяване на България от император Василий II.
Как трябва да е построена темата, само за тези неща описани горе ли трябва да пишем. За наследниците на Петър (възкачването на Борис и тн), Йоан Цимисхи и княз Светослав трябва ли да пишем ?!
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Изворите са задължителни, доколкото си спомням, а историографията-не, но носи бонус точки.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
Е споменаваш най-важните извои.Не е нужно да споменаваш по 20 извора в тема.Nemalp написа:Хора, някой може ли да ми каже дали трябва да споменаваме изворите, защото са бая и не мога да ги науча. Например: хрониките на Йоан Скилица и Георги Кедрин, историческите трудове на Лъв Дякон и Михаил Псел, грамотите на Василий II, летописът на Яхия Антиохийски и тн ...
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
на изпита по БЕЛ темата се изтегли в там , където бях аз ... кажете коя тема искате и ще ви я изтегля
п.п. за средновековието темата ще е за Крум
така ще се запази традицията

п.п. за средновековието темата ще е за Крум
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Хич не ми се вярва изобщо да я сложат в плика темата за Крум. Каквито сме каръци нашият випуск, нищо чудно изобщо да не се падне тема от Средновековие...goblinwfi написа:на изпита по БЕЛ темата се изтегли в там , където бях аз ... кажете коя тема искате и ще ви я изтегля![]()
![]()
![]()
п.п. за средновековието темата ще е за Крумтака ще се запази традицията
![]()
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!