Журналистика - свободата "колеги"... свободата на словото.
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Журналистика - свободата "колеги"... свободата на словот
Аз стигнах до извода,че колкото по-малко спя,толкова по-малко ми се спи на следващата сутрин,така че...
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
При мен стоенето до късно - ок, ставането рано или ставането като цяло - трудно, така че май и аз ще те оставям и ще ти пожелая лека нощ. 
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
Лека и от мен :* :* :*
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
бтв, може ли въпрос:
защо искате да ставате журналисти?
защо искате да ставате журналисти?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
Преди да изляза имаше 12 стр. прибирам се - вече са 16
сериозно мисля, че е дорбе да направим един конферентен в скайп доста по-лесно ще върви чата
хора, за какво спите бе карайте без сън от сън спомени нямааа!!
А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
бтв мн съм сърдита, че всички спите
сериозно мисля, че е дорбе да направим един конферентен в скайп доста по-лесно ще върви чата
хора, за какво спите бе карайте без сън от сън спомени нямааа!!
А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ам това което описваш е професия политик/общественик.А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
Журналистите не говорят пред хора, а слушат и записват хората, които говорят. Те са проводника между дейните личности, които променят обществото и тези, които искат да знаят това. Доста различно е между двете неща. Като журналист, ти трябва да си независим, неутрален, да нямаш свои идеи, а да толерираш всички гледни точки. Да не се месиш във властта, да не се стремиш да правиш нищо друго, освен да информираш.
Друг е въпросът, защо хората смятат, че медиите могат да са движеща сила. Не е така, те са просто лукс на развитите общества - както електричеството и топлата вода. Медиите са необходимост, бих казал. Но не са движеща сила. Движещата сила, която предполагам искаш да бъдеш може да е много неща - кмет, президент, законотворец, общественик, политик, съдия, магистрат и т.н. Все хора от които зависи нещо.
Успех...
-
wgbg
- В началото бе словото
- Специалност: asddsdasds
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: nqma
Брат медиите не са движеща сила в общество, където всичко е наред, няма корупция, хората обичат политиците, които пък не се нуждаят от това да купуват журналисти.Не са движеща сила в общество, където весници и телевизии не са собственост на ултра-мега богатите, които един вид всеки ден "произвеждат" новини и сензации според нуждите сиKristo написа:Ам това което описваш е професия политик/общественик.А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
Журналистите не говорят пред хора, а слушат и записват хората, които говорят. Те са проводника между дейните личности, които променят обществото и тези, които искат да знаят това. Доста различно е между двете неща. Като журналист, ти трябва да си независим, неутрален, да нямаш свои идеи, а да толерираш всички гледни точки. Да не се месиш във властта, да не се стремиш да правиш нищо друго, освен да информираш.
Друг е въпросът, защо хората смятат, че медиите могат да са движеща сила. Не е така, те са просто лукс на развитите общества - както електричеството и топлата вода. Медиите са необходимост, бих казал. Но не са движеща сила. Движещата сила, която предполагам искаш да бъдеш може да е много неща - кмет, президент, законотворец, общественик, политик, съдия, магистрат и т.н. Все хора от които зависи нещо.
Успех...
Аз примерно не вярвам на 95% от журналистите...не само в България.Щото са мишки...виж примерно кви въпроси задават на Бойко или на който и да е друг силен човек в България по телевизията...общо взето са 2-3-ма, които си позволяват да зададат кофти въпрос и се държат достойно, а другите лайнари най-често задават въпроси от типа на - "ще се оправи ли България" или "бихте ли се определил като мъченик"...след което ми идва да им трОша главата,ама ко да се прай
п.п всъщност може и да си "як" журналист, като тия в хрътките, където "хващат" със скрита камера някой си циганин как краде портокал, и после звънят в полицията....и така след 20 години усърден труд, благодарение на журналиста България вече я няма на картата, но поне има портокали!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Което пак връща въпроса ми - защо искате да ставате журналисти?
-
wgbg
- В началото бе словото
Аз искам да съм пи-ар те да си стават журналисти 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами идеално - кажи защо искаш да си ПР?wgbg написа:Аз искам да съм пи-ар те да си стават журналисти
-
wgbg
- В началото бе словото
Щото ми се вижда най-подходящо като за мен
Пък и аз исках сто други неща, от консерватория до натфиз ...журналистика, но в крайна сметка се спрях на ВО
Пък и е по-модерна професия и ако съм добър(в което не се съмнявам
)все ще си намеря добра работа...а и мразя точните науки, а пи-ар е много широко понятие, и поне няма да ми е скучно 
- ColdHardBitch
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Добро утро, наздраве (с кафенце естествено) и приятен ден на всички! 
Aко говориш на Господ си религиозен, ако Господ ти говори си психично болен!!
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
Добро утро и от мен! И аз ви казвам наздраве с кафе и цигара.
Хубав и успешен ден на всички пожелавам!
П.П.: Моето желание е да уча ВО, а не специално журналистика, тя ми е резерва. Но и двете специалности много ми харесват.
П.П.: Моето желание е да уча ВО, а не специално журналистика, тя ми е резерва. Но и двете специалности много ми харесват.
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
- velichkov
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз също искам да уча ВО, дори всички неща в учебния план за тази година ми се сториха много интересни, а и искам някой ден да работя в рекламна агенция. Това винаги ме е влечало - да измислям готини, забавни реклами. 
A man's dreams are an index to his greatness !
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Моето лично и огромно желание за журналистика е продиктувано от стремежа ми за проява.... Все пак Четвъртата власт ти дава силата и свободата на прословутото слово.... Не съм съгласен , че журналистите нямат право на мнение , именно те трябва да представят народа , и по - точно неговото мнение !
С поздрав : 3 в 1 и цигара - неочаквано добра комбинация :*
С поздрав : 3 в 1 и цигара - неочаквано добра комбинация :*
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california