Журналистика - свободата "колеги"... свободата на словото.

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
boriana_h
В началото бе словото

Re: Журналистика - свободата "колеги"... свободата на словот

Мнение от boriana_h »

Аз стигнах до извода,че колкото по-малко спя,толкова по-малко ми се спи на следващата сутрин,така че...
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология
Курс: първи

Мнение от LittleBlackStar »

При мен стоенето до късно - ок, ставането рано или ставането като цяло - трудно, така че май и аз ще те оставям и ще ти пожелая лека нощ. :)
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
Klaydiq
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Klaydiq »

Лека и от мен :* :* :*
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

бтв, може ли въпрос:

защо искате да ставате журналисти?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Преди да изляза имаше 12 стр. прибирам се - вече са 16 :D
сериозно мисля, че е дорбе да направим един конферентен в скайп доста по-лесно ще върви чата
хора, за какво спите бе карайте без сън от сън спомени нямааа!!
А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
бтв мн съм сърдита, че всички спите :D
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А на въпроса зададен по-горе мога да кажа кога реших, че искам да стана журналист - когато представях България в Европейскиа парламент (скромно) като се изправих да говора в пленарната зала ми стана много гот и си викам ми те това ще бъде ще си лафим пред разни хорица /и освен това обичам да пиша, да пътувам, да уча нови езици и да се запознавам с нови хора и все още имам някакви идеали, че тази държава може да се промени към по-добро ама не знам докога/
бтв мн съм сърдита, че всички спите
Ам това което описваш е професия политик/общественик.
Журналистите не говорят пред хора, а слушат и записват хората, които говорят. Те са проводника между дейните личности, които променят обществото и тези, които искат да знаят това. Доста различно е между двете неща. Като журналист, ти трябва да си независим, неутрален, да нямаш свои идеи, а да толерираш всички гледни точки. Да не се месиш във властта, да не се стремиш да правиш нищо друго, освен да информираш.

Друг е въпросът, защо хората смятат, че медиите могат да са движеща сила. Не е така, те са просто лукс на развитите общества - както електричеството и топлата вода. Медиите са необходимост, бих казал. Но не са движеща сила. Движещата сила, която предполагам искаш да бъдеш може да е много неща - кмет, президент, законотворец, общественик, политик, съдия, магистрат и т.н. Все хора от които зависи нещо.

Успех...
wgbg
В началото бе словото
Специалност: asddsdasds
Курс: друг

Мнение от wgbg »

Kristo написа:
бтв мн съм сърдита, че всички спите
Ам това което описваш е професия политик/общественик.
Журналистите не говорят пред хора, а слушат и записват хората, които говорят. Те са проводника между дейните личности, които променят обществото и тези, които искат да знаят това. Доста различно е между двете неща. Като журналист, ти трябва да си независим, неутрален, да нямаш свои идеи, а да толерираш всички гледни точки. Да не се месиш във властта, да не се стремиш да правиш нищо друго, освен да информираш.

Друг е въпросът, защо хората смятат, че медиите могат да са движеща сила. Не е така, те са просто лукс на развитите общества - както електричеството и топлата вода. Медиите са необходимост, бих казал. Но не са движеща сила. Движещата сила, която предполагам искаш да бъдеш може да е много неща - кмет, президент, законотворец, общественик, политик, съдия, магистрат и т.н. Все хора от които зависи нещо.

Успех...
Брат медиите не са движеща сила в общество, където всичко е наред, няма корупция, хората обичат политиците, които пък не се нуждаят от това да купуват журналисти.Не са движеща сила в общество, където весници и телевизии не са собственост на ултра-мега богатите, които един вид всеки ден "произвеждат" новини и сензации според нуждите си ;)А такова общество в момента не съществува...или поне аз не съм чувал за такова....
Аз примерно не вярвам на 95% от журналистите...не само в България.Щото са мишки...виж примерно кви въпроси задават на Бойко или на който и да е друг силен човек в България по телевизията...общо взето са 2-3-ма, които си позволяват да зададат кофти въпрос и се държат достойно, а другите лайнари най-често задават въпроси от типа на - "ще се оправи ли България" или "бихте ли се определил като мъченик"...след което ми идва да им трОша главата,ама ко да се прай ;) Така че да си журналист в България е лесно, просто се навеждаш и ти го слагат...ми гадно звучи, ама....

п.п всъщност може и да си "як" журналист, като тия в хрътките, където "хващат" със скрита камера някой си циганин как краде портокал, и после звънят в полицията....и така след 20 години усърден труд, благодарение на журналиста България вече я няма на картата, но поне има портокали!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Което пак връща въпроса ми - защо искате да ставате журналисти?
wgbg
В началото бе словото

Мнение от wgbg »

Аз искам да съм пи-ар те да си стават журналисти :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

wgbg написа:Аз искам да съм пи-ар те да си стават журналисти :)
Ами идеално - кажи защо искаш да си ПР? :cheers:
wgbg
В началото бе словото

Мнение от wgbg »

Щото ми се вижда най-подходящо като за мен ;) Пък и аз исках сто други неща, от консерватория до натфиз ...журналистика, но в крайна сметка се спрях на ВО :D Пък и е по-модерна професия и ако съм добър(в което не се съмнявам :) )все ще си намеря добра работа...а и мразя точните науки, а пи-ар е много широко понятие, и поне няма да ми е скучно ;)
Аватар
ColdHardBitch
Драскач

Мнение от ColdHardBitch »

Добро утро, наздраве (с кафенце естествено) и приятен ден на всички! :salute:
Aко говориш на Господ си религиозен, ако Господ ти говори си психично болен!!
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология

Мнение от LittleBlackStar »

Добро утро и от мен! И аз ви казвам наздраве с кафе и цигара. :) Хубав и успешен ден на всички пожелавам!

П.П.: Моето желание е да уча ВО, а не специално журналистика, тя ми е резерва. Но и двете специалности много ми харесват.
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
velichkov
В началото бе словото

Мнение от velichkov »

Аз също искам да уча ВО, дори всички неща в учебния план за тази година ми се сториха много интересни, а и искам някой ден да работя в рекламна агенция. Това винаги ме е влечало - да измислям готини, забавни реклами. :faroah:
A man's dreams are an index to his greatness !
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Моето лично и огромно желание за журналистика е продиктувано от стремежа ми за проява.... Все пак Четвъртата власт ти дава силата и свободата на прословутото слово.... Не съм съгласен , че журналистите нямат право на мнение , именно те трябва да представят народа , и по - точно неговото мнение !

С поздрав : 3 в 1 и цигара - неочаквано добра комбинация :*
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”