Проблема ми е, че като съм на работа и почти не ми остава време за географията. Иначе миналата година на географията изкарах 3.75 при 12 страници разработка. Малко ъбсурдно ми се стори, но това е положението. Затова тая или другата седмица ще си взема книжките по английски и ще се опитам до юли да ги изчета поне по веднъж.stasinka написа:Stotii, а защо просто не се явиш и на изпит по география? Не е толкова трудно, а и ако си добре подготвен (не казвам отлично) със сигурност ще изкараш повече от 4,34 и балът ти ще се вдигне. Така или иначе няма да се измъкнеш от ученето на този материал през първи курс, така че според мен е по-добре, ако наистина толкова искаш да учиш туризъм, да се подсигуриш.
[КСК 2012] Кандидати за Туризъм
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Stotii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Кандидати за Туризъм
-
angelovaaa
- В началото бе словото
А по коя тема изписа 12 страници и ти писаха 3.75 ?
- andreana_
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
- Курс: първи
То зависи и какво точно си писал в тея 12 страници, защото аз мога и 20 да напиша ама да нямам и за 3ка
Не казвам, че не си се справил, вярно е че е възможно понякога да има ощетени от някой проверяващ, но по принцип по-важно е съдържанието, а не обема на темата.
-
Stotii
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами понеже малко късно бях почнал да се подготвям, бях научил 3 теми само. Югозападен Регион, Химическа промишленост и Географско положение. Вярно е, че бях научил само 3 теми, но пък насън да ме бутнеш ги знаех. На изпита се паднаха Климат (ако не се лъжа), Дунавска равнина и географско положение. Съответно писах за географското положение тъй като само за него бях добре подготвен. От 13 - 13 и половина страници някъде, успях да пресъздам пълни 12. Бяха написани по стандартите и последователността на СУ. Единственото, което може би не беше като хората е, че писах грозно и леко под наклон. Незнам защо се получи така, но повечето които бяха писали за ГПГГ се оплакваха от слаби оценки. Както и да е, минало заминало сега се готвя за нови изпити 
- andreana_
- В началото бе словото
Ужас... Мен толкова ме е страх да не ме отрежат заради някаква такава глупост като почерка... Много ще ме е яд при положение, че съм учила толкова много накрая това да ми намали оценката..
- stasinka
- Драскач
- Курс: втори
Абе то кандидати няма и се чудят как да улеснят изпита, а вие се притеснявате за почерка...
По-спокойно. 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- MonySim
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
Здрасти, географи! Стискайте палци, че предварителния наближава...ех, дано се падне някоя хубавка темичка

Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
sanoilla jotka ymmärrän,
-
angelovaaa
- В началото бе словото
ЗдрастиMonySim написа:Здрасти, географи! Стискайте палци, че предварителния наближава...ех, дано се падне някоя хубавка темичка![]()
- iolinka
- В началото бе словото
Аз се надявам да се падне някоя тема от началните - Географско положение, Дунавска равнина.....
- MonySim
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
Ми предпочитам да е нещо от природата, климат, дунавска равнина, много се надявам за една от тия или води...само не промишлености 
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
sanoilla jotka ymmärrän,
- iolinka
- В началото бе словото
И аз съм на това мнение...тези промишлените теми първо че са дълги, пък и много статистики с тези години и проценти ... ужасMonySim написа:Ми предпочитам да е нещо от природата, климат, дунавска равнина, много се надявам за една от тия или води...само не промишлености
-
Stotii
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ако разчитате на късмета можете да научите всичките теми без промишлености и региони, но да ги научите адски добре. Така ще знаете половината материал и все една тема ще се падне (теглят на изпита 3). Хем ще ви остане и повече време за език, пък идват и матури. 10 научени теми идеално > отколкото 20 посредствено.
- chik_chirik
- В началото бе словото
- Специалност: Право
ститскам ви палци по изпитите, географи - само минавам от тук, но по-горе някой беше писал, че на разработка 12 страници, добре научена, е получил по-малко от 4. стана ми интересно и се позамислих, в резултат на което се роди скромното ми мнение - тя и наизуст да е научена темата, СУ много внимават за езикова култура дори и при не-езиковообвързанитие предмети, та ако цялата работа е била китно изпъстрена с правописни и пунктуационни грешки, нищо чудно там да е ключът от бараката...
въпреки това, за да падне оценката чак до 3 и нещо, трябва да е имало нещо много сериозно изпуснато, или просто нещо, което не се е харесало на проверителите или не е било представено достатъчно ясно.. ситуацията е наистина интересна обаче
въпреки това, за да падне оценката чак до 3 и нещо, трябва да е имало нещо много сериозно изпуснато, или просто нещо, което не се е харесало на проверителите или не е било представено достатъчно ясно.. ситуацията е наистина интересна обаче
- iolinka
- В началото бе словото
Ами от голямо значение е от къде са учени темите, защото СУ държат на това, пък и в сайта са написали от кои учебници и помагала точно да се готвим. Според мен от това до голяма степен зависи оценката.
- iolinka
- В началото бе словото
Аз точно това направих. Научих половината теми, без промишлените, и разчитам единствено на късмет. Все една от тези теми трябва да се падне, пък и нали за това е предварителен, ако не сега пък на редовния ще се постараем повече.Stotii написа:Ако разчитате на късмета можете да научите всичките теми без промишлености и региони, но да ги научите адски добре. Така ще знаете половината материал и все една тема ще се падне (теглят на изпита 3). Хем ще ви остане и повече време за език, пък идват и матури. 10 научени теми идеално > отколкото 20 посредствено.