[КСК 2012] Кандидати за Туризъм

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Stotii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Кандидати за Туризъм

Мнение от Stotii »

stasinka написа:Stotii, а защо просто не се явиш и на изпит по география? Не е толкова трудно, а и ако си добре подготвен (не казвам отлично) със сигурност ще изкараш повече от 4,34 и балът ти ще се вдигне. Така или иначе няма да се измъкнеш от ученето на този материал през първи курс, така че според мен е по-добре, ако наистина толкова искаш да учиш туризъм, да се подсигуриш. ;)
Проблема ми е, че като съм на работа и почти не ми остава време за географията. Иначе миналата година на географията изкарах 3.75 при 12 страници разработка. Малко ъбсурдно ми се стори, но това е положението. Затова тая или другата седмица ще си взема книжките по английски и ще се опитам до юли да ги изчета поне по веднъж.
angelovaaa
В началото бе словото

Мнение от angelovaaa »

А по коя тема изписа 12 страници и ти писаха 3.75 ?
Аватар
andreana_
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Мнение от andreana_ »

То зависи и какво точно си писал в тея 12 страници, защото аз мога и 20 да напиша ама да нямам и за 3ка :) Не казвам, че не си се справил, вярно е че е възможно понякога да има ощетени от някой проверяващ, но по принцип по-важно е съдържанието, а не обема на темата.
Stotii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Stotii »

Ами понеже малко късно бях почнал да се подготвям, бях научил 3 теми само. Югозападен Регион, Химическа промишленост и Географско положение. Вярно е, че бях научил само 3 теми, но пък насън да ме бутнеш ги знаех. На изпита се паднаха Климат (ако не се лъжа), Дунавска равнина и географско положение. Съответно писах за географското положение тъй като само за него бях добре подготвен. От 13 - 13 и половина страници някъде, успях да пресъздам пълни 12. Бяха написани по стандартите и последователността на СУ. Единственото, което може би не беше като хората е, че писах грозно и леко под наклон. Незнам защо се получи така, но повечето които бяха писали за ГПГГ се оплакваха от слаби оценки. Както и да е, минало заминало сега се готвя за нови изпити :)
Аватар
andreana_
В началото бе словото

Мнение от andreana_ »

Ужас... Мен толкова ме е страх да не ме отрежат заради някаква такава глупост като почерка... Много ще ме е яд при положение, че съм учила толкова много накрая това да ми намали оценката..
Аватар
stasinka
Драскач
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Абе то кандидати няма и се чудят как да улеснят изпита, а вие се притеснявате за почерка... :lol: По-спокойно. ;)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
MonySim
В началото бе словото
Специалност: Геология

Мнение от MonySim »

Здрасти, географи! Стискайте палци, че предварителния наближава...ех, дано се падне някоя хубавка темичка :cheers: :cheers:
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
angelovaaa
В началото бе словото

Мнение от angelovaaa »

MonySim написа:Здрасти, географи! Стискайте палци, че предварителния наближава...ех, дано се падне някоя хубавка темичка :cheers: :cheers:
Здрасти :) И аз стискам силно палци. Коя тема ти е най присърце? И ти ли се готвиш за туризъм?
Аватар
iolinka
В началото бе словото

Мнение от iolinka »

Аз се надявам да се падне някоя тема от началните - Географско положение, Дунавска равнина.....
Аватар
MonySim
В началото бе словото
Специалност: Геология

Мнение от MonySim »

Ми предпочитам да е нещо от природата, климат, дунавска равнина, много се надявам за една от тия или води...само не промишлености :scratch:
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
Аватар
iolinka
В началото бе словото

Мнение от iolinka »

MonySim написа:Ми предпочитам да е нещо от природата, климат, дунавска равнина, много се надявам за една от тия или води...само не промишлености :scratch:
И аз съм на това мнение...тези промишлените теми първо че са дълги, пък и много статистики с тези години и проценти ... ужас
Stotii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Stotii »

Ако разчитате на късмета можете да научите всичките теми без промишлености и региони, но да ги научите адски добре. Така ще знаете половината материал и все една тема ще се падне (теглят на изпита 3). Хем ще ви остане и повече време за език, пък идват и матури. 10 научени теми идеално > отколкото 20 посредствено.
Аватар
chik_chirik
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от chik_chirik »

ститскам ви палци по изпитите, географи - само минавам от тук, но по-горе някой беше писал, че на разработка 12 страници, добре научена, е получил по-малко от 4. стана ми интересно и се позамислих, в резултат на което се роди скромното ми мнение - тя и наизуст да е научена темата, СУ много внимават за езикова култура дори и при не-езиковообвързанитие предмети, та ако цялата работа е била китно изпъстрена с правописни и пунктуационни грешки, нищо чудно там да е ключът от бараката...
въпреки това, за да падне оценката чак до 3 и нещо, трябва да е имало нещо много сериозно изпуснато, или просто нещо, което не се е харесало на проверителите или не е било представено достатъчно ясно.. ситуацията е наистина интересна обаче :)
Аватар
iolinka
В началото бе словото

Мнение от iolinka »

Ами от голямо значение е от къде са учени темите, защото СУ държат на това, пък и в сайта са написали от кои учебници и помагала точно да се готвим. Според мен от това до голяма степен зависи оценката.
Аватар
iolinka
В началото бе словото

Мнение от iolinka »

Stotii написа:Ако разчитате на късмета можете да научите всичките теми без промишлености и региони, но да ги научите адски добре. Така ще знаете половината материал и все една тема ще се падне (теглят на изпита 3). Хем ще ви остане и повече време за език, пък идват и матури. 10 научени теми идеално > отколкото 20 посредствено.
Аз точно това направих. Научих половината теми, без промишлените, и разчитам единствено на късмет. Все една от тези теми трябва да се падне, пък и нали за това е предварителен, ако не сега пък на редовния ще се постараем повече. :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”